Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.04.2006, 09:12   #1
Spyke
Guest

Sad 2 problemy.

pierwszy to, ze kolory czasami sa inne niz powinny. terapeuta ma niebieską twarz, hula tez, gdy np. zlew się psuje to woda rozlewa się w kolorze czerwonym, gdy sim spi to poduszka zmienia kolor w zależności od jego postawy spania. a nie dawno mialem wszystko ok. drugi problem to gdy polozylem tajne stowarzyszenie z dodatku NS, to polozylem pierwsze, a reszta znikła z panelu parceli specjalnych dla studentów i w dodatku to pierwsze nie istnieje. poprostu tam gdzie polozylem to poprostu znikło. ;( co zrobić? ;( ;( ;( :1smutny: :1smutny: :1smutny: :con: :con: :con:
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.04.2006, 09:24   #2
Vanillienné
Guest

Domyślnie

1) Może to kwestia karty graficznej?
2) 'Położyłeś' stowarzyszenie? O_o" Hmm.. nie bardzo wiem o co chodzi.. Masz jakieś dodatki z sieci? Używałeś boolpropa? Grzebałeś w SimPe?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.04.2006, 09:32   #3
Spyke
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Vanillienné
1) Może to kwestia karty graficznej?
2) 'Położyłeś' stowarzyszenie? O_o" Hmm.. nie bardzo wiem o co chodzi.. Masz jakieś dodatki z sieci? Używałeś boolpropa? Grzebałeś w SimPe?
niewiem, moze czegos brakuje bo mialem niedawno format.

dodatki mam, nie mam simpe, boolpropa uzywalem dopiero po polozeniu, gdy wszedlem do studentów. ;( :1smutny: :con:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.04.2006, 11:25   #4
Kladź
Guest

Domyślnie

Może potrzebujesz sterowników nowszych, bądź starszych do kart graficznej Skoro miałeś format.
Co do drugiego, chodzi o to, że ustawiłeś parcelę w otoxczeniu ? Teraz ona znikła, ale możesz do niej wejść ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.04.2006, 13:15   #5
Spyke
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Kladź
Może potrzebujesz sterowników nowszych, bądź starszych do kart graficznej Skoro miałeś format.
Co do drugiego, chodzi o to, że ustawiłeś parcelę w otoxczeniu ? Teraz ona znikła, ale możesz do niej wejść ?
ja jej nawet nie mogę usunąc, przenieśc, wejśc. w ogóle jej nie ma, nie istnieje. przypomnialo mi się jednak zla mysl. te kolory psuly sie juz przed formatem. ;( :1smutny: :con:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.04.2006, 13:26   #6
Vanillienné
Guest

Domyślnie

A może spróbuj zainstalować simsy jeszcze raz? Pamiętaj, żeby żadne programy nie działały w tle. Ja też miałam na początku problemy z grafiką i nie tylko - odinstalowałam i wszystko było w porządku.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.05.2006, 15:45   #7
Spyke
Guest

Domyślnie

nie wiem gdzie znaleźć te sterowniki. szukalem ich ale nie znalazlem. moja karta graficzna to NVIDIA GeForce FX 5700. będę szuakl ale jesli znajdziecie to podajcie.

będę bardzo wdzięczny :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.05.2006, 15:55   #8
Kladź
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Spyke
nie wiem gdzie znaleźć te sterowniki. szukalem ich ale nie znalazlem. moja karta graficzna to NVIDIA GeForce FX 5700. będę szuakl ale jesli znajdziecie to podajcie.

będę bardzo wdzięczny :*
http://www.nvidia.pl/page/drivers.html

W tych ramkach na dole wybeirasz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.05.2006, 09:21   #9
MamaMadzi
Guest

Domyślnie

Ja też mam takie problemy z grafiką i zauważyłam, że znikają jak nie instaluję CEP'a i dodatków z netu.
A skoro zaczęłam, to mam ogromną prośbę. Sprawdźcie proszę, czy też tak macie. Kiedyś przypadkiem źle wpisałam jakiś kod w otoczeniu i to okienko z kodami się powiększyło i zobaczyłam jakieś błędy, o których nie miałam w ogóle pojęcia; wszystkie związane z dźwiękiem. Nie znam za dobrze angielskiego, ale było napisane, że jakiś dźwięk znaleziony dwa razy, że błąd dźwięku towarzyszącego otwieraniu przez sima drzwi, itp. I teraz za każdym razem jak instaluję grę sprawdzam, czy są te błędy i są!!!! Grę i dodatki mam oryginalne, instalowane jak trzeba do różnych katalogów, sterowniki do karty dźwiękowej i graficznej też.
Sprawdźcie czy też tak macie, bo może to normalne a ja się czepiam.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.05.2006, 14:29   #10
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał MamaMadzi
Ja też mam takie problemy z grafiką i zauważyłam, że znikają jak nie instaluję CEP'a i dodatków z netu.
A skoro zaczęłam, to mam ogromną prośbę. Sprawdźcie proszę, czy też tak macie. Kiedyś przypadkiem źle wpisałam jakiś kod w otoczeniu i to okienko z kodami się powiększyło i zobaczyłam jakieś błędy, o których nie miałam w ogóle pojęcia; wszystkie związane z dźwiękiem. Nie znam za dobrze angielskiego, ale było napisane, że jakiś dźwięk znaleziony dwa razy, że błąd dźwięku towarzyszącego otwieraniu przez sima drzwi, itp. I teraz za każdym razem jak instaluję grę sprawdzam, czy są te błędy i są!!!! Grę i dodatki mam oryginalne, instalowane jak trzeba do różnych katalogów, sterowniki do karty dźwiękowej i graficznej też.
Sprawdźcie czy też tak macie, bo może to normalne a ja się czepiam.
U mnie zawsze okienko do wpisywania kodów powiększa się, gdy przypadkowo wcisnę na klawiaturze ten znak "~"(albo jak źle wpiszę kod). I też są wypisane jakieś błędy (?), zawsze tak miałam i prawdę mówiąc nie wczytywałam się dokładnie, naciskam wtedy z powrotem ten przycisk i nie zawracam sobie głowy tymi komunikatami. Tym bardziej, że w grze nie zauważyłam niczego niepokojącego.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania