|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mój 3 poradnik tym razem o pudrze (tzw. róż w grze):
Wchodzimy w body shopa w tworzenie elementów i bierzemy pasujący nam puder, np. ten pierwszy: ![]() Klikamy przycisk "eksportuj zapisane tekstury" i nazywamy nasz projekt. Zostawiamy Bodyshopa w tle i przeskakujemy do okna Eksploratora Windows. Wchodzimy w Dokumenty\EA Games\The Sims 2\Projects i nazwę projektu. ![]() W folderze projektu mamy trzy pliki, które możemy edytować. Są to:
![]() Jeżeli potrzebujemy tylko zmiany koloru, wystarczy edytować podstawową teksturę pudru. Można do tego użyć nawet MS Painta, ponieważ Maxisowy puder często jest jednokolorowy. Jeżeli chcemy jednak zmienić sposób, w jaki pojawia się na twarzy sima, należy również edytować kanał alfa pudru. Do tego najlepszy będzie Photoshop lub Gimp, albo jakikolwiek inny program do edycji grafiki. ![]() Po skończeniu zmian wracamy do okna Bodyshopa i klikamy opcję "odśwież wygląd sima". Jeśli podoba nam się efekt, klikamy "Importuj do gry". Gotowe! Ostatnio edytowane przez Caesum : 23.10.2023 - 10:47 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 13
|
![]()
No fajny poradnik, może wielu użytkowników wie jak robi się puder, ale liczą się przede wszystkim chęci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Ja nie wiedziałam xD
Ale niestety - warsztat mi nie chodzi -_-'' Thx za poradnik ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Bardzo dobry poradnik.
Tylko jak mogę zrobić ten swatch??? I jak się robi zdjęcia w bodyshopie?? Jak minie czas twojego bana to dodam ci reputacje za dobry poradnik ![]() Pzdr Kalerisha |
![]() |
![]() |
#5 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o Swatch (czyli miniaturkę pudru, która pojawi się w Body Shopie) to zmieniasz o tak samo jak obrazek pudru - czyli otwirasz w jakimś proramie graficznym (Paint, GIMP, Photoshop itd.), zmianiasz po swojemu i zapisujesz zmiany (w menu Plik -> Zapisz). ![]() A zdjęcia (screeny) w Body Shopie możesz zrobić w ten sposób, że na klawiaturze naciskasz przycisk PrintScreen (PrtSc), następnie wchodzisz do programu graficznego (np. Paint albo inny) i wklejasz obrazek (Edycje -> Wklej). No i potem zapisujesz na komputerze (Plik -> Zapisz).
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Dzienki Isi.
Jesteś The Best ![]() Pzdr Kalerisha |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|