|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam.
Jak można regulować rozmiar ramki która pojawia się po wybraniu opcji malowania portretu? W jaki sposób można wybudować schody? (nie te standardowe tylko kręcone) Z góry dzięki za pomoc edit: soory, ale chyba napisałem dwa takie same tematy. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 11
|
![]()
Z tego co wiem to w obu przypadkach tego po prostu nie da się zrobić. Tej ramki nie wyregulujesz, bo ona jest przystosowana do rozmiaru płótna. Możesz jedynie przybliżać, oddalać i przekręcać za pomocą pokrętła myszy.
A schodów kręconych poszukaj w necie.
![]() |
![]() |
#3 |
Admin Emeryt
Reputacja: 10
|
![]()
W tym temacie Evan podała linki do kręconych schodów.
Na modthesims2 jest cały dział ze schodami, na pewno znajdziesz jakieś dla siebie ![]()
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
o juz wiem sory i dzieki za linki
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Z tymi schodami to może się pomyliłem nazywając je kręconymi. Chodzi mi nie o te standardowe schody, tylko o ten drugi typ schodów. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
A już rozumiem jakie schody
![]() No to jest proste: aby je wybudować musisz mieć jedną kratkę podłogi na pietrze, albo fundamenty, albo coś w tym stylu. Obok tej podłogi musi być trochę wolnego miejsca na schody, i piętro niżej też to miejsce musi być. Potem wybierasz te schody, "kładziesz" ich czubek na podłodze i klikasz. I masz schody. BTW: jak tyko wchodzisz do gry i masz okno wyboru otoczeń, to powinieneś mieć też gdzieś przycisk "Naucz się grać". Tam jest lekcja na temat budowania i o tych schodach też jest.
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Nie no dobra. To teraz już wszystko czaje. Bardzo dziękuje za wasze posty. A z tymi schodami to zobacze, a jak bede coś jeszcze nie wiedział na ten temat to napisze. |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|