Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.10.2007, 18:37   #1
asika92
Guest

Idea Małe zapytanko:)

Jest taki program jak Menedżer Obiektów The Sims 2. Te co są zaznaczone na czerwono to nie działają?? I dlaczego nie dziala mi tzw. szklana podłoga, mam chyba jej dwie wersje i zadna mi nie działa. ;(
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.10.2007, 21:47   #2
Rocket

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Małe zapytanko:)

tego co pokazuje ów program nie trzeba brać za pewnik. obiekty które są zaznaczone na czerwono jego zdaniem mogą szkodzić grze. z reguły tak nie jest i można ich spokojnie używać
stare 09.10.2007, 22:35   #3
Isi

Reputacja: 10

Tak jak mówi RocketQueen - najlepiej nie zwracać na to uwagi i nie wyrzucać niepotrzebnie dodatków, które program zaznaczy na czerwono, bo nie jest on dobry w wyszukiwaniu szkodliwych dodatków.

A dodatki (np. podłogi) mogą Ci nie działać dlatego, że nie ściągnęłaś do nich meshy (kształtów), nie masz zainstalowanego CEP-a (tu jest -> http://sims.ambertation.de/en/cep/) albo dlatego, że wymagają jakichś dodatków do gry, których nie masz.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.10.2007, 08:38   #4
Samantha
Guest

Do podłogi musi być mesh oraz włączona opcja odbicia światła. Najlepiej wejdź na:
www.sendspace.com/file/7h8jf1 zwróć uwagę na migająca strzałkę na dole i kilknij na napis obok strzałki (murano_millenium.zip)Pobierz i wklej do downoladu. Lustrzana podłoga( a właściwie taka nakładka) powinna być w lustrach!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.10.2007, 14:34   #5
asika92
Guest

Hm, sciagnelam mi co mówiłaś, nawet CEP, dobicia mam właczone.. a podłogi nie ma ;( w trybie budowania>podłogi jest tylko taka przezroczysta, ze kiedy ją połoze na pietrze to widzę wszystko co jest na dole.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.10.2007, 16:48   #6
Isi

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał asika92
Hm, sciagnelam mi co mówiłaś, nawet CEP, dobicia mam właczone.. a podłogi nie ma ;( w trybie budowania>podłogi jest tylko taka przezroczysta, ze kiedy ją połoze na pietrze to widzę wszystko co jest na dole.
Te błyszczące podłogi-obiekty nie są w kategorii podłóg, poszukaj w lustrach, tam powinny być, jak mówi am123.

Jeśli nadal nie ma to prawdopodobnie:
- nie zainstalowałaś CEP-a (nie wystarczy go ściągnąć, trzeba go zainstalować - automatycznie wypakuje się do folderu Downloads),
- nie masz jakiegoś dodatku (np. lustrzana podłoga z Reflexsims wymagała Nocnego Życia).

Ostatnio edytowane przez Isi : 10.10.2007 - 16:50
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.10.2007, 18:56   #7
asika92
Guest

CEP sciagnelam i zainstalowalam:] hm, to bede musiala zainstalowac dodatek ;/ dzieki za odp;*
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania