Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.11.2007, 14:10   #1
shezza

Reputacja: 13
Domyślnie Błąd.

Tak, wiem, że takie tematy były, wiem, że jest jeden przyklejony u góry, wiem, co powinnam zrobić, ale. No właśnie, jest jedno ale. Niedawno miałam na kompie formata, simsy oczywiście poszły wek. Ostatnio zatęskniłam za nimi i spróbowałam znowu zainstalować. Wszystko pięknie, normalnie wszystko poszło. Zainstalowałam wszystkie dodatki oprócz własnego biznesu. Włączam cała happy grę i dupa zimna. Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta. No i się wkurzyłam...
- Sterowniki do karty mam aktualne
- Cały sprzęt odpowiada wymogom, jest nawet lepszy niż musi być...
- Wirusów nie ma, sprawdzałam kilka razy
- To nie wina wadliwych dodatków z sieci, bo wszystkie z czasu przed formatem wgrałam na pendrive'a i później wgrałam z powrotem
- Wszystkie dodatki są oryginalne
- Zainstalowałam wszystko w oddzielnych katalogach
O co jeszcze może chodzić? Przejrzałam podane przez Ea tematy, zrobiłam wszystko co było tam doradzone, a mimo to cholerstwo nie chce działać... Pomóżcie ktoś.
shezza jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.11.2007, 15:34   #2
Karooola :*
Guest

Domyślnie Odp: Błąd.

Płytka! Czy przypadkiem nie jest pobrudzona lub porysowana? I czy nie masz za mało pamięci RAM na komputerze? Masz wyłączone programy działajace w tle?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2007, 15:49   #3
shezza

Płyta nie jest porysowana, bo dopiero niedawno ją dostałam i bardzo na nią uważałam. Co do programów w tle... Na wszelki wypadek wyłączyłam też internet i antyvira, to też nic nie dało...
stare 18.11.2007, 15:49   #4
haughton

Reputacja: 10

Mialem identyczna sytuacje, jaka opisuje Freya. Powodem komunikatu byl niestety dodatek z internetu, ktory wczesniej normalnie byl w grze, natomiast po formacie dysku i ponownej instalacji gry powodowal wywalanie sie aplikacji. Jesli masz duzo dodatkow i nie chcesz kasowac wszystkich, mozesz posprawdzac je np. Menedzerem zawartosci The Sims 2.
haughton jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2007, 09:15   #5
Samantha
Guest

Radzę zainstalować sterowniki od nowa. Też miałam ten problem (z inną grą), gra działała bez zarzutu, a po pewnym czasie zaczął pojawiać sie komunikat o zakłóceniu aplikacji. W końcu wogóle nie mogłam tej gry uruchomić. Nowe sterowniki załatwiły problem!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2007, 19:20   #6
shezza

Duupa. Usunęłam cały Downloads i uruchomiłam grę, dalej nie działa. Sterowniki też nie załatwiły sprawy. Jeszcze jakieś błyskotliwe pomysły?
stare 04.12.2007, 14:56   #7
Samantha
Guest

Cytat:
Napisał Freya
Duupa. Usunęłam cały Downloads i uruchomiłam grę, dalej nie działa. Sterowniki też nie załatwiły sprawy. Jeszcze jakieś błyskotliwe pomysły?
Dlaczego zaraz tak zgryźliwie? Ludzie chcą ci pomóc, a ty zamiast "dziękuję" rzucasz kąśliwe uwagi. Nieładnie!

Jeżeli nie sterowniki, to po prostu zainstaluj grę od nowa albo posprzątaj bałagan jaki masz na kompie. Ja mam podstawę na dysku C, a resztę na D i wszystko działa bez problemu!

Ostatnio edytowane przez Samantha : 04.12.2007 - 14:59
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.12.2007, 15:43   #8
shezza

Cytat:
Napisał Serenity
Dlaczego zaraz tak zgryźliwie? Ludzie chcą ci pomóc, a ty zamiast "dziękuję" rzucasz kąśliwe uwagi. Nieładnie!

Jeżeli nie sterowniki, to po prostu zainstaluj grę od nowa albo posprzątaj bałagan jaki masz na kompie. Ja mam podstawę na dysku C, a resztę na D i wszystko działa bez problemu!

Tak po pierwsze, to nie było zgryźliwe. To było bardziej humorystyczne, jeżeli już. A poza tym... Jak na razie to nie ja marudzę tylko ty. =))) Napisałaś dokładnie to samo, co wyżej RQ, tylko krócej. Ehkem.

Żeby nie było offa ( Alatariel na mnie poluje z kosą... :c ) jeszcze się o coś zapytam. Na plikach zapisu mi nie zależy, więc mogę je usunąć? I jeżeli dobrze zrozumiałam, to mam właśnie te pliki zapisu usunąć i wszystkie dodatki i od nowa zainstalować, tak jak napisał Designer, tak? Bo podstawy usunąć nie mogę pod żadnym pozorem...

No w każdym razie, Designer, RQ, dzięki za pomoc. :* Przynajmniej wiem już co robię źle. =P
stare 04.12.2007, 18:33   #9
Karooola :*
Guest

Cytat:
Napisał Freya
Tak po pierwsze, to nie było zgryźliwe. To było bardziej humorystyczne, jeżeli już. A poza tym... Jak na razie to nie ja marudzę tylko ty. =))) Napisałaś dokładnie to samo, co wyżej RQ, tylko krócej. Ehkem.

Żeby nie było offa ( Alatariel na mnie poluje z kosą... :c ) jeszcze się o coś zapytam. Na plikach zapisu mi nie zależy, więc mogę je usunąć? I jeżeli dobrze zrozumiałam, to mam właśnie te pliki zapisu usunąć i wszystkie dodatki i od nowa zainstalować, tak jak napisał Designer, tak? Bo podstawy usunąć nie mogę pod żadnym pozorem...

No w każdym razie, Designer, RQ, dzięki za pomoc. :* Przynajmniej wiem już co robię źle. =P
Dokładnie tak powinnaś zrobic Pliki zapisu możesz usunąc i nic złego się nie stanie. Dodatki zapisujesz w innych katalogach, ale na tym samym dysku.
Cosik jeszcze xD ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2007, 19:46   #10
mario

Reputacja: 20

Miałem dokładnie to samo. Zrobiłem kopię folderu Downloads, zainstalowałem później na nowo grę bez jednego oficjalnego dodatku i okazało się, że to przez jego brak. Doinstalowałem go i wszystko pięknie git działało. Polecam to samo. Innego sposobu nie znam.

Edit: Poczytaj ten temat: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=37682

Cytat:
Napisał Rëñáës
Masz zainstalowany Ford Fusion oficjalny?
A co to ma do rzeczy? Przecież to samochód, który zresztą wymaga NŻ, a nie WB, którego Freya nie ma...

Ostatnio edytowane przez mario : 19.11.2007 - 19:57
mario jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania