|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam ;}
Dom zamieszkuje rodzina Światowiec , właśnie tu znajduje się moja jedna z ulubionych simek - Jagoda , której od dziecka ulubionym zajęciem było dbanie o ogród , uprawy , kolekcjonowanie różnorodnych owadów. Jej rodzina posiadała niesamowitą sławę. Babcia czarownica z Wioski Takemizu , matka Iwa wybitna primabalerina a ojciec Wawrzyniec światowej sławy piłkarz. Jagoda ma dwoje rodzeństwa , studiującego brata Filipa i Pawła - którego rodzice nie zdążyli wychować własnymi metodami. Matkę w drodze do pracy napotkał wypadek samochodowy , powodujący śmierć Iwy na miejscu. Wawrzyniec zmarł w bólu śmiercią naturalną. Ze względu na to że rodzina należała do zanadto zamożnych dziewczyna mogła dokończyć prace domu z wymarzoną altaną , wytrzymała psychicznie mimo że lekko nie było , gdy Jagoda napotkała miłość swego życia wszystko zaczęło się krok po kroku stabilizować , a w domu panuje naturalna i przyjazna atmosfera , czyli taka ,która jest potrzebna każdemu rozwijającemu się dziecku. Czekam na komentarze. Chcę dodać że oceny liczbowe są dla mnie całkowicie zbędne. Pozdrawiam : )) Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 13:14 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Hej
![]() Podoba mi się pomysł, ale kolorystycznie jest za ciemno... jeżeli dajesz ciemne ściany, to wtedy stawiaj na jasne meble i odwrotnie (to się zawsze sprawdza ![]() Troszczkę też ten stawik jest taki 'koślawy", ale to równie dobrze może być wina zdjęcia ![]() I parcela jest zdecydowanie za duża, przez co całkiem ładny ogródek wygląda "mizernie" ![]() Ocena (mimo wszystko) 7/10 Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Gdy przeglądałam fotki sama doszłam do wniosku że jest troche zbyt ciemno itp. etc. Zapewniam że na żywo , w grze domek wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciu.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Całkiem fajny domek
![]() ogród - poszczególne elementy wyglądaja ładnie ale cały ogród sprawia wrażenie nie zaplanowanego. łazienka (ta brązowa) -za duża kuchnia - też wydaje mi sie za obszerna ocena - 7/10 |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Witaj
W kuchnia na środku jest za pusto, tak samo w drugiej łazience (niekoniecznie na środku ![]() Podobają mi się koloro, choć faktycznie jest troche ciemno,ale ja mimo wszytko lubię takie odcienie. Ogólnie to mi się podoba ![]() ![]() 8/10 |
![]() |
#6 |
|
![]()
Po pierwsze: działka wydaje mi się za duża w stosunku do tego, co się na niej znajduje i siłą rzeczy część ogrodu jest niezagospodarowana. Jesli ta przestrzeń nie jest lądowiskiem dla helikopterów czy też miejscem wypasu zwierząt, to moim zdaniem powinna być ozdobą parceli, a nie straszyć pustką. Po drugie: Bryła budynku przypomina mi trochę taką mini-twierdzę: za dużo tych dachów, zbyt jednostajny kolor elewacji i dziwacznie (oraz skąpo) rozmieszczone okna. Podoba mi się natomiast miejsce z altanką oraz staw otoczony roślinnością - lubię ogrody, w których jest coś więcej niż rachityczne drzewko i dwa krzaczki.
Zgadzam się z Aleksandrą - dobór kolorów i mała ilość okien faktycznie powodują, że dom wydaje się ciemny. Pomieszczenia są przestronne, ale pustawe, co widać zwłaszcza w kuchni. Znalazłem też kilka zgrzytów stylistycznych: np. tuż przy wejściu stoi dosyć nowoczesna kanapa, obok niej rattanowa donica oraz wiejski stolik i dywanik, a w kącie naprzeciwko coś, co wygląda jak sklepowy stolik wystawowy z męskimi koszulami (strzelam, nie kojarzę tego mebla), oraz antyczne popiersie, weneckie maski, drewniane wiosła na ścianie i lampa od Tiffany'ego. Żaden z tych elementów nie ma nic wspólnego z pozostałymi - ani kolorystycznie, ani stylistycznie. Podobny "misz-masz" panuje też w łazience na górze, oraz w górnym hallu (papugi i maski w duecie? zbrodnia! ![]() Podoba mi się za to kącik jadalny, salon oraz sypialnie - dużo mniej tam mieszania stylów i znośne połączenia kolorów. Zaszalałem z krytyka, ale zapewniam Cię że to w dobrej wierze i mam nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe. Jeśli mogę coś Ci doradzić: - zaplanuj mniej więcej dom przed wybraniem działki (ilość pięter i pomieszczeń oraz ich rozmieszczenie, dla kogo ma być przeznaczony, co będzie znajdowało się w ogrodzie, itp.), w ten sposób unikniesz wrażenia pustki zarówno w domu, jak i na zewnątrz. - najpierw wstaw okna i drzwi, a dopiero potem mebluj wnętrza. Mam wrażenie, że robiłaś na odwrót (co widać po rozmieszczeniu okien), a moim zdaniem wyglad zewnętrzny budynku jest równie ważny jak aranżacja pomieszczeń. - staraj się nie mieszać ze soba przedmiotów różnych stylistycznie, ponieważ wygląda to jak zapełnianie wolnego miejsca "na szybko" i "byle było". - zapal oświetlenie przy robieniu zdjęć - efekt końcowy będzie o niebo lepszy. |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Jak dla mnie za mało okien jest troszke.
Ogólnie bardzo ładny domek. Uwag już nie bede mówić bo tu już wszyscy powiedzieli wady ^^ 8/10 :> |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
moja imieniczka mieszka w tym domu ; dd.
no ale przejdzmy do rzeczy.. co do domu... hmm urządzony jest w stylu retro .Mi osobiscie takie domki do gustu nie przypadają , ale zrobiłaś całkiem przyjemne gniazdko ![]() ![]() a wiec dam ci ocenke 8/10 . Milego budowania kolejnych domków. |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
taki obie, jak patrzy sie z rzutu to jest bardzo pusty i na dworze za duzo pustej przestrzeni 7/10
|
![]() |
#10 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Fajnie tylko kuchenka w kuchni i lodówka według mnie mają nie dobrane kolory 8,5/10
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|