|
Zarejestruj się | Blogi | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Kalendarz | Zaznacz forum jako przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Link do ręcznych aktualizacji : http://www.simswiki.info/wiki.php?ti...Patch_Download
lub http://www.modthesims.info/wiki.php?...Patch_Download To jest dla wszystkich tych co po aktualizacjach mają problem z uruchomieniem gry lub znikającymi rzeczami ![]() 1. przeniesc folder z saves w bezpieczne miejsce najlepiej na pulpit. 2. to samo folder downloads 3. odinstalowac w pierwszej kolejnosci start/wszystkie programy/Electronic Arts/ Wymarzone podroze 4. potem odinstalowac Sims 3 (podstawa) Kasowanie plików z gry (zainstalowanych w lokacji domyślnej): /tu pomogli techniczni z EA/ 1. Proszę kliknąć na Start na dolnym pasku. 2. Proszę kliknąć na Mój komputer. 3. Proszę przejść do folderu C:\Program Files\Electronic Arts 4. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na folder The Sims 3 , następnie proszę nacisnąć Usuń (jezeli ten folder jest) Następnie należy wykasować zapisy w rejestrze: 1. Proszę kliknąć Start. 2. Proszę kliknąć Uruchom. 3. Proszę wpisać w polu komendę regedit i zatwierdzić. 4. Proszę kliknąć na Plik i Eksportuj. 5. Proszę nazwać plik jako reg_backup I upewnić się iż Zakres eksportu jest zaznaczony na Wszystko. 6. Proszę kliknąć na Zapisz. 7. Proszę kliknąć na + obok HKEY_LOCAL_MACHINE. 8. Proszę kliknąć na + obok Software. 9. Proszę kliknąć na + obok Electronic Arts. 10. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na Sims. 11. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na The Sims 3 i wybrać Usuń. 12. Proszę kliknąć na - obok Electronic Arts 13. Proszę kliknąć na + obok Microsoft. 14. Proszę kliknąć na + obok Windows. 15. Proszę kliknąć na + obok CurrentVersion. 16. Proszę kliknąć na + obok Uninstall. 17. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na poniżej podane klucze i wybrać Usuń. {C05D8CDB-417D-4335-A38C-A0659EDFD6B8} 18. Proszę kliknąć na - obok Microsoft 19. Proszę kliknąć na + obok Classes 20. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na poniżej podane klucze i wybrać Usuń. .Sims3 .Sims3Pack Sims3 Sims3Pack Kasowanie pozostałych plików służących do de-instalacji: 1. Proszę kliknąć na Start na dolnym pasku. 2. Proszę kliknąć na Mój komputer. 3. Proszę przejść do folderu C:\Program Files 4. Proszę kliknąć 2 x na folder Install Shield Installation Information (o ile nie widać tego folderu, proszę w górnym pasku okna nacisnąć na Narzędzia/Opcje folderów/Widok i zaznaczyć funkcję Pokaż ukryte pliki i foldery i następnie zatwierdzić ją przyciskiem Zastosuj) 5. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na poniżej podane foldery i wybrać Usuń.. {C05D8CDB-417D-4335-A38C-A0659EDFD6B8} 6. Na pulpicie proszę opróżnić Kosz. The Sims 3 powinno być całkowicie usunięte z systemu. Następnie opróżnij katalogi plików tymczasowych TEMP Domyślne ścieżki katalogów TEMP to: dla Windows XP 1. C:\Windows\Temp 2. C:\Documents and settings\PROFIL_UŻYTKOWNIKA\Ustawienia lokalne*\Temp dla Windows Vista 1. C:\Windows\Temp 2. C:\Users\PROFIL_UŻYTKOWNIKA\AppData*\Temp * Folder "Dane aplikacji" oraz "appdata" jest ukrytym folderem. Jeżeli jest on niewidoczny należy włączyć opcję pokazywania ukrytych plików i folderów. By włączyć opcję pokazywania ukrytych plików i folderów wykonaj następujące czynności: 1. Otwórz dowolne okno, następnie kliknij na "narzędzia" i wybierz "opcje folderów" 2. W nowo otwartym oknie przejdź na zakładkę o nazwie "widok" 3. Odszukaj następnie opcję "ukryte pliki i foldery" następnie wybierz opcję "pokaż ukryte pliki i foldery" 4. Zatwierdź zmiany klikając na przycisk "OK" Po zatwierdzeniu zmian powinny pojawić się wszystkie ukryte pliki w tym także folder "Dane aplikacji" lub "appdata" (w zależności od systemu operacyjnego) Proszę usunąć pliki cookie oraz historie w przeglądarce . Jezeli ktos intalował Małpkę to odinstalowac, wczesniej przeniesc folder Mods w bezpieczne miejsce. Zrestartowac komputer , odłączyć na czas instalacji internet. Wgrac The Sims 3 zaktualizowac RĘCZNIE do wersji 1.4.6 potem 1.7.9 (ważne !!!) Aktualizacje dobierać Regionem według ostatniej cyfry (ważne !!!) przykład: a) jesli masz wersje 1.0.631.00107 to aktualizacja do wersji 1.4.6.00107 potem do wersji 1.7.9.002017 b) jesli masz wersje 1.0.631.00002 to aktualizacja do wersji 1.4.6.00002 potem do wersji 1.7.9.002002 ![]() Wgrać Wymarzone Podróże zaktualizować RĘCZNIE z wersji 2.086 do wersji 2.2.8 ![]() Pobrana aktualizacja wygląda tak: ![]() Przy wyłączonym internecie uruchomic gre i w grze odhaczyc automatyczną aktualizacje, nie aktualizowac na razie wersji ostatniej (2.3) bo u tych co teraz mają problem, będzie to samo Miłego grania Wersje gry sprawdzamy tu: mój komputer/dysk C/Program Files/Electronic Arts/The Sims/Game/Bin/skuversion (ten ostatni otworzyc, w pierwszej linijce jest wersja gry) ![]() Ostatnio edytowane przez lithium : 01.01.2010 - 15:25 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
No wszystko fajnie, tylko gubię się już w drugim kroku, czyli za groma nie wiem gdzie jest ta funkcja Uruchom(dodam, iż mam Windows 7-może to bez znaczenia).
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Nie wiem com robię źle, ale większości tych plików/folderów nie mam Oo
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
zrobiłam aktualizacje i ten sam błąd co miałam wcześniej.. Ostatnio edytowane przez Magda1845 : 25.12.2009 - 10:02 |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Nastepnie sciagnac z podanego linka aktualizacje według regionu czyli ostatniej cyferki NIE URUCHAMAC zanim nie wgrasz gry Odlaczyc internet i wgrac podtawe, uaktualnic i wgrac podroze uaktualnic do podanych przeze mnie wersji, umiescic folery downloads i inne bez folderu Moods tam gdzie byly....reszta w pierwszym poscie i GRAC |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 10
|
![]()
Znalazłam, wystarczy wpisać w pasku start ,,uruchom'' i pokaże się skrót.
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
http://i48.tinypic.com/28phqv.png
http://i45.tinypic.com/ml2f4n.png Chodzi o któryś z tych plików? ... i dodam, że po zainstalowaniu nawet tej drugiej (licząc od najstarszych) aktualizacji, gra się nie włącza, tylko wyskakuje błąd.. Ostatnio edytowane przez Magda1845 : 25.12.2009 - 10:21 |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Magda, folder Mods o ile instalowałąś program Małpka (Helper Monkey) znajduje sie w Mój komputer/dysk C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Mods
Innych nawet nie waz sie wyrzucac Ostatnio edytowane przez okruszek : 25.12.2009 - 11:14 |
![]() |
![]() |
Tagi |
karnacje, simowie błąd, suwaki, the sims 3 |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|