Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.01.2012, 17:37   #1
Spectrum
Guest

Domyślnie Simy by Einarr

Bez zbędnych wstępów. Moja pierwsza simka w dwójce (Zawsze wybierałem gotowych simów)

Przedstawiam: Robyn

Liczę na wskazówki. Z pewnością nawet najmniejsza rada mi się przyda. Wspomne też, że jest to moja pierwsza simka w TS2. Kilka lat temu kiedy grałem w tą częśc wybierałem tylko gotowych simów.

edit: Daję jeszcze dokładne zbliżenie na twarz. Niczym z policyjnej kartoteki ;p

Ostatnio edytowane przez Spectrum : 24.01.2012 - 18:05

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.01.2012, 17:41   #2
Yuki

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Simy by Einarr

Ma przepiękne usta i włosy, ale nie podobają mi się jej oczy. Są za bardzo powykręcane i trochę za małe.
Wielki plus za prezentację - niby nic, a jednak przypomina o lecie, kiedy za oknem ziąb. ^__^

Yuki jest offline  
stare 24.01.2012, 18:06   #3
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Mam wrażenie, że lekko zmodyfikowałaś gotową twarz. A raczej połączyłaś ze sobą dwie zupełnie różne (tego typu oczy są typowe dla rasy żółtej zaś grube usta i szeroki nos - dla rasy czarnej; zielone oczy i jasna cera to zaś rasa biała. Ładna mieszanka ;o)
Poza tym jeśli robisz zdjęcie Simce od przodu, zwróć uwagę na to, żeby zrobić odpowiednie przybliżenie (teraz jest troszkę za daleko imo) i oświetlenie. To z gry, bo rozjaśnianie w programie graficznym to na dłuższą metę kiepska sprawa.
Dobre światło masz tylko na 3. zdjęciu.
Rozumiem, że simci podczas pływania fryzura się rozwaliła? Jeśli wybranie takiego uczesania to celowy zabieg, to masz ode mnie wielkie brawa! A jeśli nie to... nie xD
Nie wiem, ta jej nijakość mnie zabija! Nie lubię oglądać takich "pustych" postaci, zupełnie bez duszy, bez widocznych upodobań, cech charakteru. Z tych zdjęć nic nie wynika! No i zdecydowanie bardziej preferuję bardziej rozbudowane prezentacje.
No ale pocieszające jest, że znasz podstawy
6,5/10

EDIT: Dobra, dojrzałam dodane zdjęcie i poradziłabym Ci zmianę skinów. Bynajmniej nie w takim stylu jaki obecnie masz.

Ostatnio edytowane przez Liv : 24.01.2012 - 18:10
Liv jest offline  
stare 24.01.2012, 18:24   #4
hellraiser
Guest

Na dwóch pierwszych zdjęciach przypomina mi Rihannę o.O
Ogólnie ładna, ale mi również nie podobają się jej oczy, ich kształt i 'tęczówki' (nigdy nie wiem jak to nazwać =/).
Fryzura spoko. Mogłeś się postarać bardziej o jakąś fajną sesyjkę Zgadzam się z Liv, te dwa pierwsze zdjęcia są słabo doświetlone, o to też na przyszłość musisz zadbać.
Tyle ode mnie chyba ;p

stare 24.01.2012, 20:08   #5
Spectrum
Guest

Następna simka. Była jednak robiona przed tym, kiedy udzieliliście mi wskazówek Mimo wszystko zapraszam : )
Alice

stare 24.01.2012, 21:02   #6
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Alice jest o wiele lepsza robisz postępy (co z tego że w parę godzin )
Tylko fryzóra won!
stare 24.01.2012, 21:54   #7
rudzielec

Alice jest ładniejsza od pierwszej simki, ale to dalej nie to.
Usta są nadal za duże, no i powieki mają jakiś dziwny kształt (chociaż podoba mi się jej mina na ostatnim zdjęciu )
Ćwicz, a z czasem sam zobaczysz, że simy wychodzą Ci o wiele lepiej
stare 24.01.2012, 22:04   #8
Yuki

Nie podoba mi się, ale to wcale nie oznacza, że simka jest brzydka.
Po prostu mam dość określone gusta, jeśli chodzi o simsy. Mianowicie: ma za bardzo świecącą cerę, oczy za wąskie, nos za duży, tak samo jak usta. Za to ma śliczną sukienkę.

Yuki jest offline  
stare 25.01.2012, 00:48   #9
Spectrum
Guest

Dziękuję. Macie może jakieś skiny godne polecenia?

stare 25.01.2012, 08:13   #10
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Skiny od mouseyblue albo Anvy. Tylko radziłabym się zdecydować na jedną z nich, a nie obie naraz ;]
To nie jest prezentacja. To jest kilka dowolnie zrobionych, nieprzemyślanych fotek.
Nie rozumiem po co się łudzić, że skoro masz kilka rzeczy, które GENERALNIE trzeba poprawić, że Simka się spodoba. Po to dajemy Ci rady, żebyś z nich skorzystał i żeby pomóc Ci w dalszej pracy, a nie w staniu w miejscu.
Wielgachne usta dziwacznie zdeformowały jej twarz. Sam kształt żuchwy też mi jakoś zgrzyta... Następną Simkę zrób bez skośnych oczu i pogadamy. Za tego typu makijażem nie przepadam - niby naturalny, ale jednak...
Rozejrzyj się na GOS za włosami - tam większość ma dobrej jakości tekstury.
I radzę sobie wybrać jeden stosunek długości do szerokości przy kadrowaniu i tego się trzymać. Potem możesz pozmniejszać zdjęcia do pasującego Ci rozmiaru - byle wszystkie mają taki sam. Na takie zdjęcia ładniej się patrzy.

Bez oceny.

@down: omatko, ten dział jest tak zdominowany przez panie, że nawet nie zwróciłam uwagi, że jesteś jednym z "rodzynków". Sorry
O tak, GOS i blogi tamtejszych kreatorów wręcz ociekają fajnym CC

Ostatnio edytowane przez Liv : 25.01.2012 - 09:40
Liv jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania