|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() ![]() edycja urodzinowo-wiosenna Regulamin konkursu: 1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum thesims.pl 2. Konkurs polega na charakteryzacji wybranej przez prowadzącego simki z gry The Sims 2 lub The Sims 3. Oznacza to, iż jeden użytkownik może zrobić jedną pracę w wybranej przez siebie wersji gry. 3. Prezentacja musi się składać z: - nagłówka: Metamorfoza nr 1 (2,3,…) – nazwa użytkownika - trzech zdjęć simki z trybu „Zmień wygląd” (po kliknięciu na lustro – w celu zrobienia zdjęcia, naciśnij przycisk print screen (PrtSc)). Jedno zdjęcie (frontalne) musi prezentować simkę przed metamorfozą, dwa następne (frontalne i profilowe) po metamorfozie. - jednego zdjęcia z trybu gry. Uwaga! Zdjęcia nie powinny przekraczać rozmiaru 800x450px. Prace nie spełniające powyższych kryteriów zostaną zdyskwalifikowane. 5. Można używać dodatków pobieranych z Internetu. 4. Dozwolona jest zmiana: koloru włosów, brwi i paznokci; fryzury, ubrania, makijażu (w tym sztuczne rzęsy); dodatków: biżuterii, okularów, pasków, nakryć głowy (lub innych ozdób włosów), rękawiczek, zegarków. 5. Niedozwolone jest: używanie soczewek kontaktowych; ingerencja w: budowę i karnację ciała, rysy twarzy, kolor oczu. Używamy defaultowych skinów oraz oczu! 6. Prace można składać w tym temacie (The Sims 2) lub tym (The Sims 3) do dnia 30.04.2012 do godz. 21:00. 7. Jeżeli zechcesz edytować swoją wiadomość po upływie 30 minut od jej wysłania, wyślij do mnie prywatną wiadomość. Prace edytowane bez zgody prowadzącego po tym czasie zostaną zdyskwalifikowane. 8. Po przewidzianym na zadanie czasie zostanie utworzona sonda, w której może głosować każdy użytkownik forum thesims.pl. Zostanie ona zamknięta 07.05.2012 o godz. 21:00. 9. Ogłoszenie wyników nastąpi po sprawdzeniu sondy. Nie wolno głosować na swoją pracę. W przypadku takich sytuacji użytkownik zostanie zbanowany na okres 1 miesiąca i zdyskwalifikowany z konkursu. W przypadku zakładania multikont, ban oczywiście będzie permanentny. 10. Zwycięzca zostanie nagrodzony rangą Imprezowy stylista TS2/Imprezowa stylistka TS2; Imprezowy stylista TS3/Imprezowa stylistka TS3 w wybranym przez siebie kolorze, na okres jednego roku. Uwaga! W przypadku zbyt małej ilości chętnych (poniżej dwóch na jedną kategorię) konkurs nie odbędzie się. Także gorąco zachęcam do udziału! ![]() Szczegóły Konkursu: Spokojne, eleganckie przyjęcie późnym wieczorem z kieliszkiem wina, w otoczeniu romantycznych lampionów? A może szalona balanga z rockowym zespołem przygrywającym do obrzucania biesiadników balonami? Wszystko zależy od Ciebie! Do pobrania: Dina Kaliente (TS2) Claire Ursine(TS3) Bardzo dziękuję ddo bwayo oraz Björk za ogromną pomoc w konkursie ![]() A teraż życzę już wszystkim uczestnikom powodzenia! Pytania zadajecie w tym temacie. |
|
![]() |
#2 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
Czy można używać 'zjednolicenia' twarzy, poprzez make up (zablokowany) z kariery ? ^^
#3 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Co mam zrobić, jeśli mam zmienione defaulty skinów i oczu? Bo niestety ciężko będzie mi znaleźć te pliki w Downloads i je po prostu wywalić na czas przeróbki i robienia zdjęć, a bardzo bym chciała wziąć udział.
#4 | ||
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
Cytat:
Hm... Czytałaś regulamin? ![]() ![]() ![]() Edit: sagave tu masz dowód w zielonej ramce, więc nie musisz niczego wywalać z Downloads. No chyba, że masz taki kaprys. ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Kenny McCormick : 16.04.2012 - 16:14 |
||
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
w sensie, jest to po prostu cos w stylu podkladu?
odnalezc pliki z nazwa default (wyszukwanie lub ctrl +f, mysle, ze nie bedzie wiekszego problemu) lub sprobowac znalezc takie na necie |
![]() |
#6 |
Naczelny Grafik
|
![]()
Cento, tak, to coś w stylu podkładu.
#7 | ||
Guest
|
![]()
to mozna.
Cytat:
Cytat:
1. nie. moze byc kilka zdjec, ale musza sie miescic w tym konkretnym rozmiarze. 2. tak, musi. taki jest temat konkursu. 3. nie, nie moze. nie, maja byc trzy. |
||
![]() |
#8 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Jezus Maria, Kenny, możesz się łaskawie nie wtrącać?
lithium - no właśnie jest to problem, bo wszystkie defaulty mam w jednym folderze, łącznie z tymi, których używałam wcześniej. Wywalić je, jasne, mogę wszystkie, ale nie będę wiedziała, które mam wrzucić na powrót, bo pobierałam wszystkie tak dawno, że już nie pamiętam, które były pierwsze... Mam nadzieję, że zrozumiałaś o co chodzi, bo trochę zagmatwałam ^^"
#9 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@up: hm, jak dla mnie "defaulty" to potoczna nazwa "zamienników oryginalnych rzeczy z gry", ale teraz widzę, że znaczenie tego słowa jest niejasne...
Albo macie na myśli TS3 ;o Dobra, to uściślijcie - mam zamienniki oczu maxisa, wiec mogę ich użyć w prezentacji? Poza tym: 1. Kolaż ze zdjęć (i tym samym przekroczeniu limitu rozmiaru 800x450 na zdjęcie) są dozwolone? 2. Prezentacja musi być w scenerii imprezowej? ;] To już drugi konkurs w tym roku o takiej tematyce xD Jakieś dobre zmiany idą, że tak myślicie o imprezowaniu? =D 3. Jeszcze co do rozmiaru fotek - czy zdjęcie z gry (poza tymi trzema) może być większe? Ostatnio edytowane przez Liv : 16.04.2012 - 16:52 |
![]() |
![]() |
#10 |
Naczelny Grafik
|
![]()
O, to ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy konieczne są TRZY zdjęcia, czy można więcej. ??
|
|