|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam wszystkich !
Dziś chciałbym podzielić się z Wami moim najnowszym projektem. Pracowałem nad nim dość długo, najpierw przeszkadzała matura, potem awaria gry i sesja na uczelni, w sumie po kilku awariach doprowadziłem grę i ten projekt do porządku - niestety pewne rzeczy mi gra pozamieniała (m.in zapomniałem poprawić czarnych płotków przy basenach) ;-) Dlatego proszę o wyrozumiałość podczas oceniania ![]() Resto(hiszp. wypoczynek) - Hotel Spa Terma to nowoczesny kompleks wypoczynkowy zaprojektowany do rodzinnych wypoczynków jak również pozwala na organizowanie konferencji, szkoleń dla firm, pracowników itp. Pierwsza część obiektu składa się z 8 basenów(3 zadaszone, jeden częściowo, trzy odkryte), 5 jacuzzi, 5 saun, piętra relaksu - dwa stanowiska masażu, studia fitness, 2 restauracji oraz strefy biznesowej. W obiekcie zainstalowano nowoczesny monitoring, aby poprawić bezpieczeństwo, ekologiczny system ponownego użycia wody (np woda używana do mycia, zużyta woda basenowa, trafiają po odfiltrowaniu do ponownego użycia w toaletach, dodatkowo panele słoneczne redukują ilość zużywanej energii elektrycznej. Kolejnym atutem jest zamiejscowy system przetwarzania wody źródlanej do zdatności użycia w basenach i nie tylko (powszechne znane nam chlorowanie wody zastapiono nowoczesną technologią). Dodatkowo nawiązana współpraca z lokalnym dealerem Toyoty poskutkowała dodatkowym obniżeniem kosztów zakupionych ekologicznych instalacji. a teraz zapraszam do prezentacji I-części projektu - części basenowej z Spa, Fitness i lożą konferencyjną/biznesową. Zapraszam do prezentacji ;-) Uwaga duża ilość screen'ów ! Widok ogólny obiektu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zapraszam do środka, na początek hall, oraz bramki wejściowe na pływalnię, a także dwie kasy biletowe. ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejnym etapem naszej "wycieczki" jest część biurowa budynku, zaczynamy od najdalej położonego pokoju managera kompleksu: ![]() ![]() Pokój biurowy: ![]() ![]() Sekretariat: ![]() Pokój właściciela z miejscem do organizowania spotkań firmowych. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rzut na pokoje biurowe: ![]() na koniec łazienki ogólnodostępne na poziomie "0" ![]() Na parter jeszcze wrócimy, zapraszam do szatni, znajduje się ona na poziomie pierwszym, z szatni można bezpośrednio udać się do części Spa&Wellness lub poprzez łazienki do części basenowej. Szatnia wyposażona została w szafki na ubrania a także w pełni komfortowe przebieralnie, każda wyposażona w suszarkę. ![]() ![]() ![]() ![]() Przejdźmy teraz z szatni do znajdującego się obok SPA, na wejściu witają nas nowoczesne sauny, parowe, aromaterapia i tradycyjne wraz z zimnym basenikiem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piętro wyżej znajdują się dwa pokoje masażu, a przed wejściem miejscem relaksu. (gra mi pozmieniała półki jak widzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piętro wyżej wspomniane już studio fitness, oraz widok z okna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powróćmy na pierwsze piętro, poniżej screeny z łazienek z prysznicami oraz widok na baseny wewnętrzne z pierwszego piętra. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salka pomocy medycznej, podwójne wyjście pozwala na szybki transport osób potrzebujących do karetki pogotowia (wyjście od strony kas) ![]() ![]() ![]() Toalety na poziomie "0", dostępne z części basenowej ![]() Kolejna część obiektu to część restauracyjna przy budynku głównym, zlokalizowana na krytym tarasie ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejne zdjęcia przedstawiają część zewnętrzną basenowej i restauracyjną (II) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na koniec pozostawiłem strefę biznesową, strefa ta jest dostępna tylko dla osób przebywających na konferencji/szkoleniu. Strefa ta oprócz sali szkoleniowej na ok. 50 osób posiada osobne jacuzzi i luksusowe leżaki ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stacja kontroli jakości i filtracji wody: (ośrodek zamiejscowy) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozostałe zdjęcia: ![]() ![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję za oceny oraz Wikki za pomoc pokonać problemy z grą ;-) jeszcze małe P.S. - gra dawała mi nieźle popalić, co widać na niewidomego pochodzenia wstawkach od frontu budynku (jakieś latające pseudościanki) ![]() Ostatnio edytowane przez Mexiss : 22.06.2012 - 20:30 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
BAAAAARDZO się napracowałeś, ale niestety nie podoba mi się. Wszędzie wszystkiego nawalone. NIE.
Nie podoba mi się, przepraszam.
#3 |
|
![]()
Jak wracasz, to z rozmachem!
Urzeka mnie Twój profesjonalizm i niezwykła dbałość o szczegóły, które sprawiają, że projekt jest bardzo realistyczny. Można tam pojechać? Aktualnie szukam inspiracji na wakacyjne wojaże ![]() Mnie się bardzo podoba i nie przepraszam ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
O matko! Ja mam problem ze zbudowaniem jednego, marnego domku dla sim'ów, a tu takie cudo! Podziwiam za samą cierpliwość przy wykonywaniu projektu.
Ładnie, słonecznie. Wybrałabym się z chęcią do takiego miejsca ![]()
#5 |
|
![]()
Hmm, chyba nawaliłeś za dużo leżaków przy basenie. Wygląda to komicznie.
Ale cały projekt wygląda na pracochłonny i zapewne wymagał dużo czasu, za co masz u mnie plus. Sama nad domami siedzę dobrych parę godzin, zanim cokolwiek zacznie mi się podobać, a tutaj taki rozmach! Rzeczywiście dbasz o szczegóły, kamery, znaki... Wygląda to bardzo realistycznie. Niestety nie przepadam za nowoczesnymi projektami, więc styl całego budynku mnie nie urzekł. Dam 8/10. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
dziękuję Wam bardzo za wasze opinie ;-)
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|