Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS3]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.06.2012, 20:28   #1
Mexiss

Reputacja: 10
Domyślnie kompleks Hotel-Spa-Terma Resto by Mexiss

Witam wszystkich !

Dziś chciałbym podzielić się z Wami moim najnowszym projektem.
Pracowałem nad nim dość długo, najpierw przeszkadzała matura, potem awaria gry i sesja na uczelni, w sumie po kilku awariach doprowadziłem grę i ten projekt do porządku - niestety pewne rzeczy mi gra pozamieniała (m.in zapomniałem poprawić czarnych płotków przy basenach) ;-)
Dlatego proszę o wyrozumiałość podczas oceniania

Resto(hiszp. wypoczynek) - Hotel Spa Terma to nowoczesny kompleks wypoczynkowy zaprojektowany do rodzinnych wypoczynków jak również pozwala na organizowanie konferencji, szkoleń dla firm, pracowników itp.
Pierwsza część obiektu składa się z 8 basenów(3 zadaszone, jeden częściowo, trzy odkryte), 5 jacuzzi, 5 saun, piętra relaksu - dwa stanowiska masażu, studia fitness, 2 restauracji oraz strefy biznesowej.

W obiekcie zainstalowano nowoczesny monitoring, aby poprawić bezpieczeństwo, ekologiczny system ponownego użycia wody (np woda używana do mycia, zużyta woda basenowa, trafiają po odfiltrowaniu do ponownego użycia w toaletach, dodatkowo panele słoneczne redukują ilość zużywanej energii elektrycznej. Kolejnym atutem jest zamiejscowy system przetwarzania wody źródlanej do zdatności użycia w basenach i nie tylko (powszechne znane nam chlorowanie wody zastapiono nowoczesną technologią).

Dodatkowo nawiązana współpraca z lokalnym dealerem Toyoty poskutkowała dodatkowym obniżeniem kosztów zakupionych ekologicznych instalacji.

a teraz zapraszam do prezentacji I-części projektu - części basenowej z Spa, Fitness i lożą konferencyjną/biznesową.

Zapraszam do prezentacji ;-) Uwaga duża ilość screen'ów !

Widok ogólny obiektu:

Zapraszam do środka, na początek hall, oraz bramki wejściowe na pływalnię, a także dwie kasy biletowe.

Kolejnym etapem naszej "wycieczki" jest część biurowa budynku, zaczynamy od najdalej położonego pokoju managera kompleksu:

Pokój biurowy:

Sekretariat:

Pokój właściciela z miejscem do organizowania spotkań firmowych.

Rzut na pokoje biurowe:

na koniec łazienki ogólnodostępne na poziomie "0"

Na parter jeszcze wrócimy, zapraszam do szatni, znajduje się ona na poziomie pierwszym, z szatni można bezpośrednio udać się do części Spa&Wellness lub poprzez łazienki do części basenowej.

Szatnia wyposażona została w szafki na ubrania a także w pełni komfortowe przebieralnie, każda wyposażona w suszarkę.

Przejdźmy teraz z szatni do znajdującego się obok SPA, na wejściu witają nas nowoczesne sauny, parowe, aromaterapia i tradycyjne wraz z zimnym basenikiem.

Piętro wyżej znajdują się dwa pokoje masażu, a przed wejściem miejscem relaksu. (gra mi pozmieniała półki jak widzę )

Piętro wyżej wspomniane już studio fitness, oraz widok z okna

Powróćmy na pierwsze piętro, poniżej screeny z łazienek z prysznicami oraz widok na baseny wewnętrzne z pierwszego piętra.

Salka pomocy medycznej, podwójne wyjście pozwala na szybki transport osób potrzebujących do karetki pogotowia (wyjście od strony kas)

Toalety na poziomie "0", dostępne z części basenowej

Kolejna część obiektu to część restauracyjna przy budynku głównym, zlokalizowana na krytym tarasie

Kolejne zdjęcia przedstawiają część zewnętrzną basenowej i restauracyjną (II)

Na koniec pozostawiłem strefę biznesową, strefa ta jest dostępna tylko dla osób przebywających na konferencji/szkoleniu. Strefa ta oprócz sali szkoleniowej na ok. 50 osób posiada osobne jacuzzi i luksusowe leżaki !

Stacja kontroli jakości i filtracji wody: (ośrodek zamiejscowy)

Pozostałe zdjęcia:

Z góry dziękuję za oceny oraz Wikki za pomoc pokonać problemy z grą ;-)

jeszcze małe P.S. - gra dawała mi nieźle popalić, co widać na niewidomego pochodzenia wstawkach od frontu budynku (jakieś latające pseudościanki)

Ostatnio edytowane przez Mexiss : 22.06.2012 - 20:30
Mexiss jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.06.2012, 20:36   #2
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24
Domyślnie Odp: kompleks Hotel-Spa-Terma Resto by Mexiss

BAAAAARDZO się napracowałeś, ale niestety nie podoba mi się. Wszędzie wszystkiego nawalone. NIE.

Nie podoba mi się, przepraszam.
stare 22.06.2012, 20:56   #3
Wikki

Jak wracasz, to z rozmachem!
Urzeka mnie Twój profesjonalizm i niezwykła dbałość o szczegóły, które sprawiają, że projekt jest bardzo realistyczny. Można tam pojechać? Aktualnie szukam inspiracji na wakacyjne wojaże
Mnie się bardzo podoba i nie przepraszam
Wikki jest offline  
stare 22.06.2012, 21:13   #4
Kicaj

O matko! Ja mam problem ze zbudowaniem jednego, marnego domku dla sim'ów, a tu takie cudo! Podziwiam za samą cierpliwość przy wykonywaniu projektu.
Ładnie, słonecznie. Wybrałabym się z chęcią do takiego miejsca
stare 23.06.2012, 12:33   #5
Yuki

Hmm, chyba nawaliłeś za dużo leżaków przy basenie. Wygląda to komicznie.
Ale cały projekt wygląda na pracochłonny i zapewne wymagał dużo czasu, za co masz u mnie plus. Sama nad domami siedzę dobrych parę godzin, zanim cokolwiek zacznie mi się podobać, a tutaj taki rozmach!
Rzeczywiście dbasz o szczegóły, kamery, znaki... Wygląda to bardzo realistycznie. Niestety nie przepadam za nowoczesnymi projektami, więc styl całego budynku mnie nie urzekł.
Dam 8/10.

Yuki jest offline  
stare 13.07.2012, 10:36   #6
Mexiss

dziękuję Wam bardzo za wasze opinie ;-)
Mexiss jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania