|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]() Uwaga! Losy rodziny Martinez i innych rodzin będą wstawiane na blogu poniżej. Proszę nie oczekiwać na części w tym wątku. ![]() Klik [img]http://i39.************/s4qkyc.png[/img] Rodzina Whitfield Odc.1 - poniżej Odc.2 - Klik Rodzina Savage Odc.1 - Klik Odc.2 - Klik Odc.3 - Klik Odc.4- Klik Odc.5 - Klik Odc.6 - Klik Odc.7 - Klik Odc.8 - Klik Odc.9 - ^ Powyżej Odc.10 - Klik Odc.11 - Klik Odc.12 - Klik Odc.13 - Klik Odc.14 - Klik Odc.15 - Klik Odc.16 - Klik Odc.17 - Klik Odc.18 - Klik Odc.19 - Klik Odc.20 - Klik Rodzina Martinez Odc.1 - Klik Odc.2 - Klik ~*~*~*~*~*~*~ Za początkowy napis Simsowe story Zielonej Herbaty dziękuję Dianie : ) Rodzina Whitfield- cz.1 Starlight Shores - miasto pełne nowych talentów,ale i wielkich sław. Luksusowe domy,lokale rozrywkowe,gdzie zabawa trwa do białego rana.
Czasem można obejrzeć w parku Festiwal Simowy,w którym gwiazdy rywalizują ze sobą o puchar zwycięzcy Festiwalu. W tej mieścinie mieszkają Whitfieldowie. Rodzina dosyć skromna,bo tylko dwie kobiety - matka i córka. Oto i one : ![]() Postanowiła rozwinąć gałęzie w kierunku piosenkarki. ![]() Mieszkają w Starlight 10 lat. Mają już za sobą obejrzane Festiwale Simowe,zabawy w lokalach i podziwianie pięknych zakątków tego miasta. Można by było powiedzieć,że to dla Diane i Leli czas,w którym można powspominać,opowiadać o wspólnych problemach. Lecz od pewnej niedzieli w stosunkach matki i córki się zmienia ... Tego ranka Diane miała głowę pełną myśli. Pomyślała sobie : "Mam już dość tej durnej kariery,robię sobie wstyd. Pora zacząć życie od nowa." Cały jej ranek zajął rozmowami z menadżerem. ![]() A co robiła Lela? Wzięła się do roboty,i robiła gofry. To był jej dobry początek dnia,ponieważ pierwszy raz udało jej się zrobić jakąś potrawę. "Wreszcie! Muszę częściej gotować!" - powiedziała w myślach Lela,i wzięła się do jedzenia gofrów. ![]() ![]() Zanim Diane skończyła rozmowę,która zajęła jej prawie godzinę (!), Lela ruszyła w stronę pokoju. Usiadła przed komputerem i rozmawiała z przyjaciółką ze szkoły. ![]() Dziewczyna nie dokończyła dalszej rozmowy. Przerwało wołanie matki. Przyszła do niej. Zauważyła,że coś się stało. - Co się stało? - Lela była ciekawa. Może to nowa torebka dla niej? Oj,pomarzyć. - Chcę ci powiedzieć,że częściej może mnie nie być w domu. Skończyłam z karierą akrobatki. - Och,a to szkoda! - Dziewczynie w głowie układał się śmieszny żart. - Hmm,dlaczego? - Bo robiłaś z siebie głupka. Diane na ostatnie słowa wzdrygnęła. Jak jej córka może sobie z niej kpić?! ![]() ![]() ![]() - Jak możesz się tak odzywać do własnej matki?! - Normalnie,a jak? Po chińsku?! - dziewczyna przegięła pałę. Diane nie wyobrażała sobie tego. - Słuchaj moja droga! Nie życzę sobie tu pyskowania,i proszę się do mnie ładniej odzywać! Czekam na przeprosiny do wieczora! - już nie chcąc widzieć córki pognała ją do pokoju. Było jej trochę smutno. Kochała swoją córkę. Lecz takiego zachowania po niej się nie spodziewała. ![]() ![]() ![]() Leli nie chciało się przepraszać matki. Zła wyszła z domu i pojechała. Złapała pobliską taksówkę,gdzie ją zawiozła do jednych z lokalów. Kiedy wysiadła,zdziwiła się. Przed lokalem targ? "To chyba jakieś żarty" - pomyślała. Przed stoiskiem stała staruszka,i cichutkim głosikiem wykrzykiwała : - Antyczne rzeczy,zapraszam! Dziewczynę zaciekawiło to stoisko. Podeszła,przyglądając się rzeczom. Staruszka zauważyła zaciekawienie u nastolatki. - Czym się tak ciekawisz,młoda damo? - Hmm,całkiem ładne te rzeczy. - Taak. - odrzekła staruszka. - Wystarczy spojrzeć,a można na oko zauważyć,że mają kupę ładnych lat. - Najstarsza z tych jest ta lampa. - Kobieta wskazała lampę,która była kompletnie zakurzona. Może chcesz coś kupić? - Zainteresowała mnie ta lampa,po ile ją pani mi sprzeda? - Tanio,bo tylko 25 simoleonów. (haha,jaka cena) ![]() ![]() ![]() Dziewczyna musiała się szybko zdecydować. Zanim się spojrzały,za Lelą była duża kolejka. Dała do ręki staruszki pieniądze,i wzięła lampę. Z zaciekawieniem się jej przyglądała. "Zanim przyjadę do domu,to ją troszkę wyczyszczę" - pomyślała. Poszła gdzieś za lokalem,i dalej przeprowadzała obserwacje starej lampy. ![]() ![]() ![]() Po minutach obserwacji dziewczyna wzięła się za czyszczenie. Zaczęła czyścić nadgarstkiem. Po chwili się przestraszyła. Z lampy leciały iskry,buchnął dym. Przed Lelą stała kobieta. Skóra biała jak śnieg,wygląd intrygujący. Jej twarz zdobiły piegi,małe pieprzyki oraz kosmyki jej szatynowych włosów. ![]() ![]() Lela podniosła brew ze zdziwienia. Ta staruszka jej nie ostrzegła przed tym! I jak ma dać prezent matce? - Kim ty jesteś? - Szatynka anielskim głosem zwróciła się do dziewczyny. - Człowiekiem. To TY mi powiedz,kim jesteś! Popsułaś mój prezent dla matki! - wydarła się na nią. - Ja? Jestem dżinem. Nie wiedziałam,że ci popsułam prezent. Zaś za to mogę spełnić twoje trzy życzenia. - odparła,mówiąc spokojnie,ale i stanowczo. - A co mnie to obchodzi?! Masz mi z tond wynosić! Ale to JUŻ! ![]() ![]() Dziewczyna wzięła głeboki oddech. - Skoro chcesz,to proszę bardzo. - Co mam zrobić? - Przetrzyj lampę. - odpowiedziała stanowczo. I tak Lela zrobiła. Po chwili dziewczyna o fantastycznej urodzie zniknęła. I teraz pytanie : Jak tu dać ten prezent matce? ![]()
Ostatnio edytowane przez Zielona Herbata : 14.10.2013 - 18:30 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Bardzo mi się podoba, uwielbiam takie początki. Czekam na nexta, bo nie mam co robić. ;D +w jakim dodatku jest lampa Dzina (czy jak to coś się pisze )?
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Fajne
![]() ![]() ![]() Dżin specjalnie nie ma niebieskiej skóry, czy taki Ci wylazł z lampy?;>
![]() |
#4 |
|
![]()
Och, mogłam zgadnąć xD Grr, ja muszę czekać na moje dodatki 46 dni ;( Koszmaaar. + kiedy właściwie można się spodziewać nexta? ;p
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
kicaj0303 - Lampę kupiłam za punkty szczęścia życiowego. ;-) Dżina sama stworzyłam,a tak to wychodzi niebieski. Cieszę się,że ci się podoba.
Ostatnio zainteresowała mnie fantastyka. :-D Kaydee - Dalszą część mogę mniej więcej dać w środę,będę mieć chociaż czasu.
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
fajne, fajne, jak się rozręci będzie jeszcze lepsze ;] dżinka wyszła ci bardzo ładna!
|
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
omega- Dziękuję ! :-))
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Hah, rozwalił mnie wstęp: "W tej mieścinie mieszkają Whitfieldowie.", bo skojarzyło mi się z Trudnymi Sprawami i początkiem: "Wrocław. Tu mieszka Jan i Janina Nowak."
![]() Ogólnie historia bardzo fajna. Tylko mała rada ode mnie, nie pisz kursywą. Dziwnie to wygląda ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Klusek - Hahaha,jakie skojarzenia x-D Okej,dzięks za poradę. ;-)
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Proszę. Widać, że jesteś pomysłowa, więc nie zmarnuj tego
![]() I zapraszam Cię do mnie ![]() A tak w ogóle, w którym dodatku jest lampa Dżina? ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|