|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Stary temat zamknięty, nowy założony
![]() ![]() Rodzina Torres - Odc. 1 Mam na imię Vanessa. Studiuję sztuki piękne. Na studiach będę jeszcze około tygodnia, co mnie cieszy, bo będę mogła zobaczyć się z moją klaczą. Prowadzę bloga, który opisuję moje życie. A tak wyglądam. ![]() Nauka wzywa. Spojrzałam na budynek, do którego właśnie miałam wejść. Dopiero teraz zauważyłam, jaki jest wielki. [http://img268.imageshack.us/img268/2316/screenshot2lqe.jpg Do następnych zajęć są jeszcze dwie godziny, więc pochwaliłam się tym, jak dobrze odbijam piłkę. ![]() http://img811.imageshack.us/img811/1...enshot4lrf.jpg Następne zajęcia.. Miejmy nadzieję, że nikt nie zauważył, jak sms'owałam ze znajomymi. ![]() Gdy wracałam do akademika, zaczął padać deszcz. Biegłam jak najszybciej mogłam, byle tylko dotrzeć do akademika. ![]() ![]() W końcu dotarłam do akademika. ![]() Pierwsze co zrobiłam, to poszłam do kuchni. Zjadłam sobie płatki, bo w lodówce nie było nic, co mogłabym zjeść na szybko. ![]() ![]() W akademiku posiadam papugę. Musiałam jej sprzątnąć, i ją nakarmić. http://img94.imageshack.us/img94/972...enshot11oh.jpg ![]() Nie mogę nie zaniedbywać bloga. ![]() Jeszcze trochę poszkicowałam. http://img812.imageshack.us/img812/2...enshot14cm.jpg I poszłam spać. ![]() Około piątej rano, obudziłam się. Wiedziałam, że obudziła mnie głośna muzyka, którą ktoś włączył w pokoju obok. ![]() Przebrałam się. Nie chciałam, żeby ktoś zobaczył mnie w samej bieliźnie. ![]() Skorzystałam z toalety. ![]() Teraz miałam więcej czasu, więc zrobiłam gofry. ![]() http://img62.imageshack.us/img62/399...enshot24rp.jpg ![]() Ktoś zrobił je szybciej, więc wzięłam już gotowe. ![]() I zajadałam się goframi. Były bardzo dobre, ja pewnie bym zrobiła gorsze. ![]() C.D.N. Libby edit: zmniejsz zdjęcie
Jestem jaka jestem, i tego nie zmienisz. Zmieniaj co chcesz, tylko nie zmieniaj mnie. Jestem wredna dla osób, których nie lubię. Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 19.05.2014 - 17:52 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
O !
![]() Historia Vanessy jest ciekawa, tylko za dużo się tu pojawia słowa "akademik". Może zastąp np. "W akademiku posiadam papugę. Musiałam jej sprzątnąć, i ją nakarmić. - W własnym pokoju mam papugę. Moim prawie codziennym obowiązkiem jest jej sprzątnąć i nakarmić." coś mniej więcej w tym stylu ![]() ![]() ![]() P.S. - Zmniejsz rozmiar zdjęć bo inaczej zostaną zmienione na linki ![]()
![]() |
#3 |
|
![]()
Green Tea - Oczywiście, będę korzystała z twojej rady
![]() ![]() E: A mogłabym wiedzieć, jak duże zdjęcie wyjdzie jak na imageshacku zaznaczę 640x480? ![]() E2: A tak wgl. to Vanessa zamiast klaczy będzie miała suczkę. Słodką suczkę ![]()
Jestem jaka jestem, i tego nie zmienisz. Zmieniaj co chcesz, tylko nie zmieniaj mnie. Jestem wredna dla osób, których nie lubię. Ostatnio edytowane przez RaspberryXD : 05.04.2013 - 12:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Mi tez się ostatnio często zdarza w imageshacku, że jedno-dwa zdjęcia się nie zmniejszają, chociaż kiedyś z tym problemu nie miałam..
Zdjęcie 640x480 jest TAKIE. A co do odcinka.. Vanessa nieźle odbija piłkę w tych szpilach. Szacun ![]() Ciekawi mnie, co jeszcze zamieści w swoim pamiętniczku, bo widzę, że na razie był to tylko jeden normalny dzień z życia studenta. Zobaczymy jak się historia rozkręci, może znajdzie jakiegoś przystojniaczka na uczelni ![]() Też zauważyłam parę powtórzeń, ale da się przeżyć. W zdaniu "Nie mogę nie zaniedbywać bloga." to drugie "nie" jest zbędne, bo teraz wychodzi na to, że ona może ten blog zaniedbywać.. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi ![]() czekam na następny odcinek ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Dziękuje za komentarze, w prawdzie tylko dwa, ale i tak dziękuje
![]() Rodzina Torres - odc. 2 Źle się czuję, gdy w pomieszczeniu jest brudno. Lecz w tym akademiku, brudno było prawie zawsze.. ![]() Wyszłam na dwór. A co ujrzałam na niebie? Piękną tęczę. ![]() A co robię gdy mi się nudzi? Maluje graffiti. ![]() ![]() I biegnę na zajęcia.. ![]() Dotarłam. Gdy profesorka nie patrzała, podniosłam rękę. "Pani profesor, mogę się urwać z tych nudnych zajęć?" - Cichutko zapytałam. ![]() Jak zwykle, zeszyt otwierałam z wielkim niezadowoleniem. "Znowu trzeba pisać jakieś głupoty" - Pomyślałam. ![]() ![]() Zeszyt chowałam szczęśliwa, bo nie muszę już nic pisać. ![]() Wstałam i zaczęłam patrzeć na tablicę. "Chwila, coś mi tu nie gra.." ![]() Gdy usłyszałam słowa "Koniec zajęć na dziś." Jako pierwsza wybiegłam z sali. ![]() Lecz z tego całego pośpiechu, zapomniałam wziąć płaszcz. Zawróciłam po niego. ![]() Gdy dobiegłam już do ciepłego akademika, przypomniałam sobie o papudze. Musiałam ją nakarmić, w końcu ona też potrzebuje jedzenia. ![]() Jestem chora, więc zrobiłam sobie kawę. ![]() Położyłam się na łóżko, aby trochę odpocząć. ![]() Lecz po chwili wstałam, bo mam kawę do wypicia, a nie mam ochoty pić zimnej. ![]() Wypiłam w jadalni. Nie będę sama siedziała w pokoju, a tu jest więcej osób. ![]() CDN Jeśli niektóre zdjęcia są większe od innych, to przepraszam ![]()
![]() |
#6 | |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Jak zobaczyłam Vanessę na tych zajęciach to jakbym widziała siebie
![]() Widzę, że to artystka, byleby jej nie złapali na robieniu tych graffiti. Nie byłoby ciekawie, gdyby policja zgarnęła ją za taką błahostkę ![]() ********* Zauważyłam, że zdarza ci się mieszać czasy, np. w tych zdaniach: Cytat:
![]() ![]() Ale podoba mi się ta nieskomplikowana historyjka, w sam raz na rozluźnienie ![]() czekam na więcej
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Muszę powiedzieć, że masz bardzo ciekawy styl pisania - podoba mi się, muszę powiedzieć, chociaż nie mam zielonego pojęcia o tutejszej interpunkcji i ortografii, więc sama mam pismo dziewięciolatki. Muszę się od Ciebie uczyć!
![]() Podoba mi się to, że nie układałaś niewiadomo jak skomplikowanej fabuły, opowiedziałaś losy Vanessy z jej perspektywy i udało Ci się zamienić ten wątek w coś ciekawego. ![]() Vanessa jest śliczną simką. c: Czekam na next.
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
kedziorek92, mile18, Miscellaneous - Dziękuje za komentarze
![]() ![]() Rodzina Torres - odc. 3 Po wypiciu kawy, o simowej godzinie 17, kazałam jej się ubrać, i iść na kręgle ![]() ![]() ![]() Zdjęcia z gry w kręgle. Wyglądała na wściekłą ![]() ![]() ![]() ![]() No i wracamy do akademika.. ![]() ..za potrzebą spania ![]() ![]() Żeby to dziewczę zdążyło na zajęcia, muszę ją budzić o trzeciej rano ;p ![]() Ubieramy się w to co zawsze. ![]() Muszę się przyznać, że ja zawsze na śniadanie daję jej jogurt ![]() ![]() ![]() Do kibelka i pod prysznic ![]() ![]() ![]() I na koniec odcinka wpis na bloga ;D ![]() CDN
![]() |
#9 |
|
![]()
Cóz, Vanessa ładna musze przyznać, ale nie do końca mnie przekonuje "jej" prowadzenie pamiętni/bloga. Jak byłam młodsza pisałam pamiętnik i nie pisałam w nim każdego dnia " Skożystałam z toalety/Nakarmiłąm psa/Poszłam na zajęcia".
To tylko moje zdanię więć z góry proszę byś się nie obrażała,ale czuję, że to zrobi się za szybko monotonnę: wstałam, zjadłma, wysikałam się, poszłam na zajęcia, wróciłąm z zajęć,zjadłam, nakarmiłam papugę,poszłam spać. Możę niech to będą pobszerniejsze wpisy właśnie na bloga? Z konkretnych dni? Np. Tego dnia, tego miesiąca przydażyło mi coś tam...Tego i tamtego nic sie nie dziąło, ot zwykły dzień na studiach... No i może jakiś chłopak? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Marl.89- Dziękuje za komentarz. Ale o co miałabym się obrazić?
![]() ![]() Rodzina Torres - Ciąg dalszy... Dziewczyna po dodaniu wpisu na bloga, przebrała się, aby na chwilę rozpalić sobie ognisko. ![]() Gdy była już przy drzwiach, przypomniała sobie, że za kilka minut rozpoczną się zajęcia. Więc nie miała wyboru, musiała na nie iść. A raczej - biegnąć. ![]() ![]() I na następne, niezbyt ciekawe zajęcia. ![]() I na następne, ostatnie tego dnia zajęcia. ![]() Wróciwszy do ciepłego akademiku, głodna, zmęczona i zmarznięta Vanessa, postanowiła przebrać się w ciepłą bluzę. ![]() Dziewczyna w końcu dowlekła się do kuchni. Tam, otworzyła lodówkę, i zawiodła się, ponieważ skończył się jej ulubiony jogurt. Dlatego też wzięła sałatkę. ![]() Po najedzeniu się i załatwieniu najważniejszych potrzeb, Vanessa poszła spać, myśląc o tym, że za dwa dni kończą się studia, i będzie mogła wrócić do swojego domu. ![]() CDN Starałam się o ciekawe opisy
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|