|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Od razu przepraszam, że takie długie, ale cała masa dziwnych rzeczy ma miejsce. Mogę zrozumieć, gdy gra nie chce chodzić, bo sprzęt jest za słaby, ale nie rozumiem, jak dzieje się coś takiego jak to, co zaraz opiszę. Odnoszę wrażenie, że gra sama się psuje i źle działa, ale nie wiem zupełnie, o co chodzi. Wcześniej było w porządku, jednak od pewnego czasu dzieją się dziwne rzeczy. Nazywam to błędami. Oto one:
1. jedną z Simek dość często otacza srebrnoniebieska poświata, mgła, coś w tym rodzaju. Zaczęło się to dziać w momencie, kiedy Simka osiągnęła szczyt kariery Wróżbity, a ja potem zmieniłam jej cel życiowy na osiągnięcie szczytu tej kariery(zapomniałam, że kiedyś pozmieniałam i mam ustawione, co innego, a jak się skapnęłam to było już za późno, myślałam że załapie, jak ustawię go po spełnieniu celu, ale nie załapało). Myślałam, że to przez ten galimatias z celami, ale potem zauważyłam, że chyba ta poświata ma związek z drugą Simką, która stała się kiedyś przyjaciółką tej pierwszej, a teraz weszłam w relacje i byłam w szoku, jak zobaczyłam, że relacja SAMA bez przyczyny spadła do nielubiany i czerwonego paska prawie na całej długości(i cały czas sama spada, nawet jak przesunę z pomocą kodu na zieloną stronę to po jakimś czasie widzę, że znowu samo spadło). Więc ta poświata pojawia się, gdy obie Simki są w pobliżu, tak się wydaje. 2. pierwszą rzeczą, która się skopała była praca. Sim nie chciał chodzić do pracy dopóki nie ustawiło mu się stroju roboczego. 3. takie pogarszanie się relacji bez powodu ma miejsce nie tylko w przypadku tych dwóch Simek ale także innych Simów 4. nie wiem, czy to tak ma być w grze, ale zauważam, że niektórzy Simowie, którzy byli przeze mnie stwarzani z idealną figurą niedługo pojawiają się BARDZO grubi, albo umięśnieni, jednak nie zauważyłam, żeby to działo się kiedyś wcześniej 5. w edycji miasta chciałam wstawić komis z eliksirami, w tym celu muszę odpowiednio ustawić typ parceli, ale mimo to parcela nie jest dostępna przy umieszczaniu komisu. Zauważyłam, że na ikonce parceli jest ta ławeczka, ale nie ma wokół ławeczki tej obwódki, która oznacza chyba, że parcela jest pusta(a przecież jest pusta) 6. kilkakrotnie kot sam chciał pójść do kuwety mimo, że przed chwilą był i wskaźnik pęcherza miał cały zielony 7. w lodówce resztki jedzenia mają dopisek jakość np. normalna, dobra, wspaniała, a jak Sim wyjmie to niesie danie już z dopiskiem "jakość zła" 8. jakiego Sima moje Simki by nie spotkały od razu mają z nim to takie przyciąganie(nastrójnik "atrakcyjne towarzystwo") i te serduszka, które się pojawiają, jak się napatoczy ktoś wyjątkowy i potem dostają cała masę listów miłosnych do skrzynki. Między sobą(mimo że są tylko przyjaciółkami) też mają takie przyciąganie, a wcześniej tego nie było między nimi. 9. gra od czasu do czasu zacina się(nutki z odtwarzacza lecą dalej), ale niedługo później wszystko znowu jest w porządku Mam wrażenie, że przyczyna wszystkich tych problemów jest ta sama. Próbowałam resetu miasta z MasterControlera, ale to nie pomogło, jeśli już to chyba tylko na to zacinanie. Jeśli ktoś miałby pomysł, co z tym zrobić i jak temu zapobiegać, będę ogromnie wdzięczna. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
Na początek - masz dodatki z internetu? Dużo?
Hm, niektóre rzeczy naprawdę są dziwne, ale nie wszystko. Co do punktu 7 - moje simy też tak czasem robią, to nie jest raczej błąd, po prostu simy nie myślą ![]() A i bywa, że jak niosą żarcie to wtedy się zepsuje. Odnośnie dziewiątki - też tak mi się czasem robi, po prostu każda gra się czasem zetnie na chwilę ![]()
![]() |
#3 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Ad. 1 i 2 - u mnie dzieje się tak samo. W punkcie 2 to jest chyba najlepszy sposób przebierać sima ręcznie.
Właściwie, to 3 wydaje mi się błędem gry - mój wróżbita też tracił relacje z własnym dzieckiem - co mu poprawiłam na przyjaźć - spadało na maksa. Tak samo miałam z pkt 4 - nagła i niezrozumiała przeze mnie zmiana rozmiarów simów. W każdym razie wróżbita oświecony - świeci niebieskim blaskiem i to normalna animacja. Na 2 problem sposób znalazłaś sama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dziękuję za odpowiedzi.
![]() A z Internetu nie mam dużo, głównie miasto Riverview. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |