|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Mam problem jak używać kodu moveObjects on
Kod niby wchodzi, ale za cholerę nie wiem jak przestawiać te obiekty tak jak ja chcę... trzymam obiekt kilkam ctrl, shift, alt i nic... nadal obiekt skacze mi po kratkach. Jedynie przy kliknięciu alt robi mi się tylko przesuwana kamera ze strzałkami... mam windows 11 jeśli to istotne. Przegrzebałam cały internet, ale nadal nie wiem w czym jest problem.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Reputacja: 103
|
moveObjects on pozwala na przesuwanie obiektów, których normalnie gra nie pozwala przesuwać. Jednakże nie jest to kod do wyłączania przesuwania po siatce.
Do tego są dwa inne kody: boolprop snapobjectstogrid false - wyłącza działanie siatki kompletnie (zmiana false na true ponownie ją uruchamia; działa od podstawowej wersji gry). setQuarterTilePlacement on - powoduje, że obiekty można ustawiać tak, jakby siatka była gęstsza (zauważysz przy przesuwaniu; dodany w dodatku Rezydencje i Ogrody). Dodatkowo zaciekawić ciebie może: boolprop allow45degreeangleofrotation true - pozwala na obracanie obiektów o 45' (trzeba używać klawiszy < oraz > ; dodany w dodatku Na Studiach). Ostatnio edytowane przez Caesum : Dzisiaj - 09:36 |
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|