|  02.01.2010, 21:35 | #2 | 
| Admin Emeryt UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007 Skąd: Warszawa Płeć: KobietaPostów: 5,153 Reputacja: 19 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

Wg mnie to jest proste. Buduję piwnicę i wstawiam w niej schody. Później stawiam podmurówkę (fundamenty) i daję małe schody w pobliże tych bezpośrednio do piwnicy. A później kolejne piętra   | 
|   | 
|  02.01.2010, 22:06 | #3 | 
| Administrator Emeryt Creator Zarejestrowany: 08.04.2008 Skąd: Hollywood Płeć: MężczyznaPostów: 2,690 Reputacja: 12 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

Bjork - obawiam się, że w TS3 wygląda to nieco inaczej :[  A piwnice budujesz tak jak w domu bez fundamentów tyle, że nie jesteś na najniższym piętrze gdzie widać ziemię tylko tam gdzie masz podłogę   EDIT: Przepraszam Bjork, faktycznie Twój sposób jest dobry, za pierwszym razem styki mi nie zadziałały =D Ostatnio edytowane przez Vanitas : 02.01.2010 - 23:57 | 
|   | 
|  02.01.2010, 22:26 | #4 | 
| Zarejestrowany: 27.02.2008 Skąd: na efie Wiek: 45 Płeć: KobietaPostów: 927 Reputacja: 10 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

Jak to inaczej? Ja w sumie robię tak samo jak Bjork (i jak jest w willi Landgraba we francji)
		 | 
|   | 
|  02.01.2010, 23:06 | #5 | 
| Admin Emeryt UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007 Skąd: Warszawa Płeć: KobietaPostów: 5,153 Reputacja: 19 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

Dominic - ale ja właśnie tak budowałam. To jest naprawdę proste. Fakt, że długo zajęło, żebym wpadła na to, by obniżać poziom widoku, aby znaleźć tą piwnicę   | 
|   | 
|  03.01.2010, 12:41 | #6 | 
| Zarejestrowany: 20.08.2009 Płeć: MężczyznaPostów: 122 Reputacja: 10 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

Ja tak wlaśnie zrobiłem jak Bjork mówi. Zbudowałem piwnicę ale już podmurówka i dom stały. Dorzuciłem schody i potem obok dałem schody takie mniejsze żeby wyjść z podmurówki do pokoju. Zszedł mój sim do piwnicy ale już wrócić nie chciał. Może te małe schody muszą być w odstępie 2 kratek od tych dużych a ja dałem 1 kratkę odstępu. Może ktoś wrzuci fotkę jak to prawidłowo ma wyglądać żeby było funkcjonalne?
		 | 
|   | 
|  03.01.2010, 13:58 | #7 | 
| Zarejestrowany: 09.04.2009 Wiek: 44 Płeć: KobietaPostów: 4,282 Reputacja: 10 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

A zauważyliście, że gdzieś w Chinach chyba, w jednej lokacji z piwnicą zrobili tak, że schody połączyły się ze sobą i były jedne długie? Mi też tak się udaje zrobić, ale Simy nie chcą po tym chodzić. Ja daję jedną kratkę odstępu między małymi i dużymi schodami i mi działa.  A najczęściej jak mam fundamenty to wejście do piwnicy daję od zewnątrz budynku.
		 | 
|   | 
|  12.01.2010, 22:55 | #8 | 
| Zarejestrowany: 20.08.2009 Płeć: MężczyznaPostów: 122 Reputacja: 10 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

Ja zrobiłem coś takiego. Mam taki mały taras przed wejściem do domu, na który wchodzi się po schodach. Usunąłem jeden rząd tego tarasu przy samym domu i tam wmontowałem schody do piwnicy. Teraz  trzeba wyjść z domu, zejść ze schodów tarasu i obok niego skorzystać ze schodów do piwnicy   planuję wrzucić kilka fotek i opis mojego domu niedlugo   | 
|   | 
|  13.01.2010, 13:06 | #9 | 
| Zarejestrowany: 09.04.2009 Wiek: 44 Płeć: KobietaPostów: 4,282 Reputacja: 10 |  Odp: Jak zbudować piwnicę w domu z podmurówką? 

No ja właśnie mniej więcej tak robię. A w jednym domu zrobiłam tak, że jest taka jakby niewielka szopka i w niej są schody do piwnicy. Potem idzie się tunelem do piwnicy pod domem. Bardzo ciekawie to wygląda. Dlatego właśnie uważam, że piwnice w trójce są 5x lepsze niż te w dwójce. W dwójce trzeba było mieć fundamenty, inaczej zapominamy o piwnicy. Było dużo zachodu i kombinacji, żeby stworzyć funkcjonalną piwnicę. A teraz to pikuś (Nie mylić z Panem Pikusiem). Jednak jak dla mnie to piwnice w trójce mają dwie wady. Nie można stworzyć jednych, długich funkcjonalnych schodów i nie można zbudować basenu w piwnicy. A to jest dla mnie naprawdę wielka strata.
		 | 
|   | 
|  13.01.2010, 13:11 | #10 | 

Ja w piwnicy zrobiłem sobie 4 pomieszczenia. Jedno to taki przedsionek i od niego są wejścia do następnych i dałem do każdego drzwi takie jak w grobowcach i jak są zamknięte to złodziej nie wejdzie   w drugim pomieszczeniu mam sprzęt do ćwiczeń i stół do piłkarzyków. W trzecim aparature do robienia nektarów i kilkanaście stojaków na nektary. W ostatnim zbieram wszystkie rzeczy znalezione na wycieczkach   | 
|   | 
|  | 
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 |