![]() |
#821 |
Reputacja: 15
|
![]()
@up: to nie wiem, musiałeś mieć jakiegoś buga, bo np. mi normalnie sim który ugotował obiad rozstawiał wszystko na stole :/ A to, że obiady simowie jedzą szybko, to wg mnie to jest zaleta. Ile jesz obiad w realu? 15 min, pół godziny max. Czyli z simowego na nasze - 15 sekund. Co oznacza, że i tak zdecydowanie za dużo czasu marnują na żarcie.
|
![]() |
#822 |
Reputacja: 10
|
![]()
Hmm Gio nigdy nie widziałem w trójce, żeby simy rozkładały obiad na stole. Zawsze stawiają na blacie i wszyscy sami muszą brać z tego talerza. Nigdy też na żadnym filmie z trójki tego nie widziałem, może coś Ci się pomyliło xD bo mi się wierzyć nie chce.
A co do długości jedzenia obiadu to owszem, tu jest pewien dylemat. Z jednej strony za szybkie zjedzenie go to trochę kiepsko - w końcu rodzinny obiad to pewien rytuał. Z drugiej strony nie chciałbym, żeby simowie marnowali dużo czasu na jedzenie obiadu. Ja np. w trójce mam moda, który sprawia, że simowie krócej gotują, ale trochę dłużej jedzą i rozmawiają ze sobą przy stole. W czwórce moim zdaniem byłoby bardzo dobrą zmianą, gdyby jedna minuta simowa zabierała jakieś 2-3 sekundy realne, a nie tak jak jest od początku serii czyli 1 minuta simowa = 1 sekunda realna. Reszta prędkości pozostałaby bez zmian. W ten sposób można by było się skupić lepiej na życiu sima oraz urealnić czas, jaki zabierają pewne czynności bez niepotrzebnego skracania ich.
![]() |
#823 |
|
![]()
U mnie w trójce nigdy Sim nie rozkładał talerzy na stole. Dla mnie przygotowywanie posiłków w trójce to cały rytuał, bo Simy blokują się przy siadaniu przy stole. Żeby tego nie było i żeby Simy chociaż trochę czasu spędzili razem przy tym stole, to każę Simom rozkładać zbiorczy talerz na porcje i sama im układam te porcje na stole. Potem tylko klik na konkretną porcję i Simy o wiele mniej się blokują, spędzają też więcej czasu razem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
|
![]()
Wie ktoś może jak będzie się nazywać miasto w czwórce?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Reputacja: 14
|
![]()
panie Maciek (xD), nie miasto tylko miasta, bo będzie ich kilka
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#827 |
|
![]()
Podobno mają być trzy miasta - Riviera, Garden District i jeszcze jedno miasto, o którym na tę chwilę chyba niewiele wiadomo (o ile w ogóle istnieje). Gdzieś widziałam nazwę "Midnight Pearl", ale nie wiem, czy przypadkiem komuś się nie popierniczyło z tym nowym miastem, które pojawiło się w store. Pogłoski o trzecim mieście są takie, że ma ono mieścić się w "chłodniejszym" klimacie (nadal liczę na coś w stylu skandynawskim
![]()
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
|
![]()
Co do czasu zgadzam się
![]() Nie lubię podczas gry co chwilę pauzować, żeby zdążyć zlecić simom wykonanie jakiegoś zadania..
![]() |
![]() |
#829 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#830 |
|
![]()
@up
To ja już też nic nie wiem! ![]() Pozostaje czekać na jakieś oficjalne informacje o miastach ![]()
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 27 (0 użytkownik(ów) i 27 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|