Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.05.2008, 12:48   #1
megwitch
Guest

Domyślnie Na ile dodatków mogę sobie pozwolić?

Chciałabym poprosić moich drogich forumowiczów o radę.

Mianowicie - mam Celerona 1,7GHz, 1GB RAMu i kartę graficzną ATI Radeon 9200 256MB. Na ile dodatków mogę sobie pozwolić?

Tylko błagam, nie komentujcie mojego komputera tylko odpowiedzcie na pytanie, zdaję sobie sprawę, że na te czasy to mało, ale to jest już PO wymianie sprzętu na lepszy i póki co cieszę sie tym co mam, nie psujcie mi tego...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.05.2008, 14:36   #2
Ilona
Guest

Domyślnie Odp: Na ile dodatków mogę sobie pozwolić?

trudno jest konkretnie powiedziec,najlepiej sama sprawdz ile twoj komp uciagnie,dopoki Ci gra nie bedzie wolno chodzic tzn. dopoki nie bedzie chodzic jak slajdy,ja mam 3,2ghz procesor 1,5gb pamieci i 128mb grafe i mam 4gb dodatkow z neta,wszystkie dodatki do gry oraz prawie wszystkie mini packi i gra mi sie wgrywa w niecale 10 min.,mysle,ze do 2gb powinien Twoj komp uciagnac,mozesz przed wejsciem do gry wylaczyc internet,bo on tez spowalnia, ogranicz liczbe domow i simow w otoczeniu,najlepiej domy ,ktore nie potrzebujesz,nawet te z gry po prostu usun,jak chcesz sciagac dodatki z neta,to zaopatrz sie w dobrego antyvira,ja raz mialam 86 trojanow z tego 26 z gry
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2008, 14:46   #3
megwitch
Guest

No właśnie chciałabym żeby nie ładowała sie 10 minut... Przed modernizacją tyle się ładowała, teraz chciałabym w miarę komfortowo jeździć na parcele publiczne i mieć 8-osobową rodzinę... Na razie zainstalowałam dwa dodatki, w tym Podróże, ale w cztero-"gwiazdkowym" hotelu miałam właśnie pokaz slajdów zamiast gry, musiałam zbudować sobie własny gdzie są tylko 4 pokoje i jakoś gram, ale przeraziło mnie to, liczyłam, że ten komputer więcej z siebie wyciągnie...

Ale nie zrozumiałam jakie 2GB masz na myśli Oo
2GB czego?

Ostatnio edytowane przez megwitch : 08.05.2008 - 14:51
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2008, 15:46   #4
Ilona
Guest

chodzi mi o 2gb dodatkow z neta,jak chcesz je miec to musisz sie liczyc z tym,ze gra wolniej bedzie sie wgrywac,cos za cos ,ale jak Ci juz podroze zacinaly,bo hotel byl za duzy,to mysle,ze Twoj komp nie uciagnie 2 gb dodatkow,ale jak juz pisalam,sama sprawdz ile uciagnie,komp jak komp,ale przede wszystkim gra
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2008, 16:19   #5
megwitch
Guest

ale ja pytam o oficjalne dodatki, nie te z neta
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2008, 16:22   #6
avenly

Reputacja: 10

Ja na Twoim miejscu zainstalowałabym sobie najpierw ze trzy/cztery dodatki i dwa minipacki i zobaczyła jak będzie chodzić. Przecież możesz sobie pożyczyć od kogoś gry, zainstlować i zobaczyć jak chodzą, a jak będzie ok to wtedy kupisz
avenly jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2008, 16:58   #7
Ilona
Guest

to trzeba bylo odrazu tak napisac,napisalas tylko dodatki,a to mozna roznie interpretowac,sprobuj tak jak doradzila simziaba094

Ostatnio edytowane przez Ilona : 08.05.2008 - 17:02
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2008, 17:14   #8
megwitch
Guest

Bo "dodatkami" w domyśle są te wypuszczone przez EA Games Dodatki z internetu, to dodatki z internetu...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2008, 17:48   #9
lithium
Guest

hm, ja mam chyba podobne parametry jak Ty, mam podstawę + 5 dodatków i 3 akcesorie + 500ileś mega dodatków z neta, gra nie "śmiga" mi jak nie wiadomo co ale jest nawet ok, w sumie nie narzekam : )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.05.2008, 14:15   #10
Searle

Reputacja: 10

Ja mam cztery dodatki i cztery akcesoria i pamięć 512 RAM. Gra nie chodzi najgorzej - rzadko się zacina, ale strasznie długo ładuje.
Myślę, że spokojnie 5 dodatków Ci wejdzie, bez zbytniego obciążenia kompa, ale jak sama nie sprawdzisz, to sie nie dowiesz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania