|
|
#571 |
|
Guest
|
Ostatnio nabyłam "Własny Biznes" i mam parę pytań związanych z tym dodatkiem.
1. Jak dokładnie ustalić godziny otwarcia sklepu? Zakupiłam tabliczkę, umieściłam ją obok drzwi, ale mam tam tylko opcję "Zamknij lokal", "Wezwij pracowników", "Otwórz lokal", "Wyślij pracowników do domu". 2. Jeśli już ustalę te godziny, sim będzie jeździł sam do tej pracy? 3. Skoro mam kwiaciarnię - mogę sprzedawać kwiaty z trybu budowania? Jeśli tak, to jak? EDIT: 4. Gdzieś czytałam, że można robić półpiętro na piętrze. Taka możliwość dochodzi we Własnym Biznesie. Ponoć dzięki fundamentom o nazwie "Scena", czy jakoś tak... Gdzie to jest? Fundamenty mam cały czas identyczne... Ostatnio edytowane przez mamrot : 30.01.2009 - 21:37 |
|
|
|
|
|
#572 |
|
Guest
|
1 i 2: Nie można ustalac godzin otwarcia. Otwierasz i zamykasz kiedy chcesz (tylko żeby
pracownikom potrzeby nie spadły). 3. Do kwiaciarni kup skrzynkę na kwiaty z kategorii hobby w trybie kupowania i rób nią bukiety. |
|
|
|
#573 |
|
Guest
|
'Scenę' musisz mieć, sprawdź jeszcze raz
![]() Półpiętra: http://forum.thesims.pl/showthread.p...%F3%B3pi%EAtro |
|
|
|
#574 | |
|
Reputacja: 10
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#575 |
|
Guest
|
Dziękuję, ale jest tylko pewien problem... Chodzi mi o półpiętro na piętrze.
Ostatnio przeglądałam prezentacje Irbis, w domu w Lazurowej Promenadzie było coś takiego w którymś pomieszczeniu... EDIT: Nieważne już ;p Ostatnio edytowane przez mamrot : 18.02.2009 - 11:01 |
|
|
|
#576 |
|
Guest
|
To jest trudne
![]() Jak rozpocząć własny biznes nowym SIMem, który na start ma 20 tys $ ??? Czy powinienem zatrudnić na początku jakiegoś pracownika?? Zainstalowałem "własny biznes" i stworzyłem swojego sima. Kupiłem domek za 14 tys. i chciałbym otworzyć swoją działalność. Czy tak się da?? (oczywiście bez bez kodów na pieniążki). Jak Wy zaczynaliście?? Czy wpisywaliście kody?? |
|
|
|
#577 |
|
|
Ja wpisywałem kody
motherlode
|
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#579 |
|
|
Ja zawsze przed rozpoczęciem działalności wpisuję kod na pieniadze, kupuję kilka drogich przedmiotów, które później sprzedaję, gdy mam wydatki, by utrzymać bilans na wysokim poziomie.
Offtop: 888 post! |
|
|
|
|
|
#580 |
|
|
Ja mam pytanie.
Jak można zarabiać prowadząc kawiarnię? Co można sprzedawać? Czy po prostu postawić te urządzenie biletujące?
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|