Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.05.2009, 23:20   #71
Nadine

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał laia4 Zobacz post
Otóż nie wszyscy Nadine sobie tą grę pościągali, bo ja na przykład tego nie zrobiłam :p
ok, mowie o tych, ktorzy zdaja tu jakiekolwiek relacje ;d

[img]http://i41.************/34tajvd.gif[/img]
Nadine jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.05.2009, 00:26   #72
ewciaewa
Guest

nie wiedzialam o mozliwosci gry sasiadami, dzieki bardzo moze sie jednak przekonam do 3
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 13:05   #73
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał Ellie Zobacz post
a o co wlasciwie chodzi z tym samochodem? (wsiadaniem)
Generalnie o nic
Kupujesz simowi samochod, stawiasz go i juz, masz dodatkowy telefon (lol). Gdy klikniesz swoj samochod masz do wyboru kilka opcji. Gdy wybierzesz na przyklad "praca" twoj sim pojedzie do pracy...ale twoj samochod zostanie na podjezdzie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 13:09   #74
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał Giovánni Zobacz post
Nie, gra nie jest taka zła.Zachwyciłęm się kreatorem simów- teraz wykreowanie dowolnej postaci nie będzie problem.
No tak...Jesli chce sie stworzyc "plastusia" to masz racje. Tyle ze w zapowiedziach miala byc mozliwosc stworzenia sima podobnego do kogo zechcesz... Wiec zycze powodzenia. Moze po 10 patchu, ale watpie. TS3 jest grą z 2005 roku (technologicznie)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 13:17   #75
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał Kowalino Zobacz post
Przecież mebli włosów itp nie ma prawie w ogóle twórcy gry poszli na łatwiznę
woleli wypuścić nie dopracowaną grę byle tylko kasę dostać
Co im szkodziło stworzyć jeszcze w każdej kategorii jeszcze po klika mebli
Mogli nawet wziąć te z The sims 2
Mieli przecież gotowe meble polepszyli by tylko tekstury i już .
Mam nadzieje że nie długo wyjdą dodatki robione przez fanów bo tylko im zależy tak na prawdę na grze a nie na kasie .
Przynajmniej za podajże 2 miesiące wyjdzie The Sims 3 Zwierzaki
No ale twórców jedynie trzeba pochwalić na narzędzie projektowania
bardzo pomocne i praktyczna rzecz
Pozdrawiam
Jest dokładnie jak mówisz. Byle dostac kasę a później wypuszczać kolejne dodatki znowuż za kasę Tak czy tak to TS2 do pięt nie sięga. Poza tym czytałam na stronkach, że tworzenie dodatków bedzie bardzo problematyczne("Parsimonious and others who attended the Creator Week at EA have revealed that The Sims 3 is set to lack the capacity to import custom textures and meshes!!!!!!! It won't be built into the game.

So unless EA changes this in a later EP we will be stuck with the objects and clothes that EA gives us, and just the ability to recolour them using EA's supplied textures/patterns."). Tym razem Maxisowi zamarzyło się być jedynym tworcą dodatków (pewnie będą do ściągnięcia z ich strony za kolejne pieniądze).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 17:01   #76
aneczka90-90
Guest

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
Tym razem Maxisowi zamarzyło się być jedynym tworcą dodatków (pewnie będą do ściągnięcia z ich strony za kolejne pieniądze).

pozostawie to bez komentarza. dodatki z internetu zawsze byly o niebo lepsze! piekne fryzury, meble, CIUCHY!! PRZECIEZ SIMOWSKIE RZECZY TO G...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 17:24   #77
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

No właśnie- też się zastanawiam, co będą robili nasi twórcy dodatków z neta ;]
Może nowe meble? (bo tych jest jak na lekarstwo i są w dodatku beznadziejne :/)

Na razie wypowiem się na podstawie tego, co już "opanowałam"

ZALETY
- bardzo fajny, rozbudowany tryb tworzenia Sima (moją ulubioną opcją jest dodawanie pasemek do włosów
- fajne jest też to, że tworząc ciuchy można się zabawić w "projektanta"- wybrać fakturę, teksturę lub kolor wybranego elementu
I na razie to tyle.

WADY
- tryb budowania, obiekty jakie są tam dostępne, są godne pożałowania
- nie ma fajnych mebli w trybie kupowania (budowniczowie, strzeżcie się!)
- kategorie zarówno w tr. budowania jak i kupowania są wkurzające :/ (pod tym względem dwie poprzednie części są górą)
- dziwne sterowanie "zwykłą" kamerą
- według mnie nieprzejrzysty panel gry. Nie wchodziłam do samouczka (ale chyba nadrobię), więc może moja wiedza z 1. i 2. części gry przy Sims3 może być niewystarczająca
- jeśli nie przeszedłeś samouczka, mimo to, że opcje z Sims2 masz opanowane do perfekcji, to w grze raczej nie dasz sobie od razu tak dobrze rady
- dziwny upływ czasu (Simka brała prysznic przy maksymalnym tempie, a gdzy z niego wyszła, gra przerzuciła się na normalne, wolne tempo, czego we wcześniejszych edycjach gry nie było)
- w ciągu jednego dnia Simci zepsuł się i prysznic i kibel :/

Jak bardziej się rozkręcę to zedytuję.

Ostatnio edytowane przez Liv : 28.05.2009 - 17:29
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 17:54   #78
wykrzyknik
Guest

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post

WADY

- dziwny upływ czasu (Simka brała prysznic przy maksymalnym tempie, a gdzy z niego wyszła, gra przerzuciła się na normalne, wolne tempo, czego we wcześniejszych edycjach gry nie było)
- w ciągu jednego dnia Simci zepsuł się i prysznic i kibel :/

.

Wg mnie genialna sprawa ;) temo nr 4 czyli najszybszy czas do momentu wykonania konkretnej czynnosci. TEGO akurat mi bardzo brakowało w 2. Jak chcesz zeby cały czas było szybko to dajesz 3 temo i tyle..
Wiec to jest wg mnie niesamowitą zaleta. Nie ma co wspominać o wielofunkcyjnej zmianie wizerunku sima. Najbardziej podoba mi się chyba fakt wybory ulubionego koloru ;p Podoba mi się opcja tego, że można zapytać sima czy jest singlem. Wyjątkowo przydatne gdy się ma na celu romansowanie. Niestety grałam tylko chwilkę, zastawia mnie fakt "plotkuj" czy np jak będą romansować z żonatym to w tych plotkach może wyjść?:P ktoś komu powie i dowie się jego żona? ;p Urozmaicona gra bardzo. I szokujące ale na moim słabym komputerze działa świetnie;d lepiej niż the sims 2 + kilka dodatków;d tak że, jestem wyjątkowo zadowolona ;p i rower wydaje się świetna sprawą.
Ale najbardziej na plus daje to iż, można mieć wybór w wadze.. naprawdę można stworzyć takiego idealnego tłuścioszka ;) cechy charakteru.. świetna sprawa ;)
Wad poza znanymi - mało mebli i fryzur ;p na razie nie widzę żadnych, ale doszukiwać też się nie będę ;)

Ellie - taka sama szybkość jak 4. Tylko przy 4 przełącza się automatycznie na 1 jak sim skończy np spać. Zgadzam się jednak ze mogłoby trochę szybciej ten czas lecieć :P Mój sim lubi spać, a ja nie lubię się gapić jak śpi :P

Ostatnio edytowane przez wykrzyknik : 28.05.2009 - 18:36
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 18:31   #79
Ellie
Guest

a to tempo 3 jest TAK SZYBKIE...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2009, 18:36   #80
αγάπη

Reputacja: 12

Wiem że wszyscy o tym wiedzą ale
ta z torrent . (Rzekomo the sims 3)
Jest to wersja z lutego.
Dlatego brakuje tylu animacji.
Przecież w Lutym była planowana premiera.
Myślę że wersja na cd
Zmieni się głównie pod względem animacji.

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania