Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.05.2009, 12:21   #221
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Szansa

Wybacz, nie wytrzymałem...Muszę walnąć komenta, by wywalić z siebie te wszystkie emocje, które towarzyszyły mi przy nadrabianiu zaległości w odcinkach.
Ile się w tym serialu zmieniło! Kobieto! I chyba ostatni odcinek jest pierwszym odcinkiem, który nie jest pesymistyczny, tak swoją drogą
Gdyby Ty to nie Ty (no rozumiesz ), to bym na Ciebie nakrzyczał za ilość dialogów, skromne jak na Ciebie słownictwo, dziwne konstrukcje zdań i wieczne powtarzanie zwrotów czerwonowłosa, niebieskooka i tak w nieskończoność
Na szczęście wszystko nadrabia ciekawa akcja (byłem pewny że Lily zdąży na autobus) i zaskakujące wydarzenia i obroty akcji.
Tylko dziwi mnie trochę sama bohaterka Lily. Czy ona aby nie zrobiłą się zbyt łagodna i "babska"? Lily z piewszych dwóch AND'ów [?!] przypieprzyła by Bartkowi z tej wielkiej torby, jakby sie tak narzucał jak w ostatnim odcinku A teraz, to nawet jej sie podobało...

No. To by było na tyle. Trochę przeraziła mnie myśl o 30 odcinkach Szansy (ile sie może jeszcze wydarzyć?!), ale to chyba dobrze
Pozdrawiam!

I jeszcze raz przepraszam za ten komentarz, którego nigdy miało nie być, ale niestety-emocje wzięły górę nad rozsądkiem.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.05.2009, 12:45   #222
Volturia

Reputacja: 10

Ludzie wypowiedzcie się na temat fanklubu! bo nie lubię samych offtopów! Jestem pewna że wy również
stare 31.05.2009, 13:33   #223
Słodka Ślicznotka
Guest

do Voltruni - ja nie wiem ale jestem za ,nie czytałam twojego FS ale zaraz przeczytam
do Livci - odcinek trochę krótki i myślałam że będzie na dzień dziecka () ale i tak lepiej że jest teraz tylko jestem ciekawa czy jakby odcinek byłby na 1 czerwca to może byłby dłuższy? ale zawsze coś i chyba nam sie mały romansik szykuje co? Bartek i Lily nawet ładnie by razem wyglądali ale i tak lubie Dastusia i fajne przezwisko dla małego ,,Dastusiątka'' no dla mnie po prostu cudownie

Ostatnio edytowane przez Słodka Ślicznotka : 31.05.2009 - 14:01
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 14:29   #224
Jula881
Guest

Liv- Przecież wiesz, że jestem zaszczycona, wszyscy lubią Julki, a wiersz wymyśliłam na poczekaniu, wiem, że dziwne rymy, no ale lepsze to niż nic.
Volturia- Jestem na tak. Dziękuję za pochwałę, to dla mnie bardzo dużo znaczy

PS. I jak avatar?

Ostatnio edytowane przez Jula881 : 31.05.2009 - 14:38
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 14:38   #225
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

4 strony i jeszcze krótko?! Przerażacie mnie. Mam w planach akcji podzielić niektóre odcinki (26 będzie miał aż 3 części...)- chyba z racji Was połączę je. Skoro 4 to jeszcze mało, to 9 będzie w sam raz (troszkę się Wam dziwię- ja nie przepadam za takimi długimi)

A jakbym nawet wstawiła go jutro, to i tak wcale nie byłby dłuższy. Nie macie co spodziewać się cudów po mnie.
Co do domniemanego romansiku, przemilczę sprawę.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 17:53   #226
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Odcinek jak zwykle mi się podobał. Choć krótki się wydawał. Może przez to, że mało się wydarzyło.
Jeśli ktoś jeszcze wspomni o romansie, to zabiję ! Nie będzie żadnego romansu! Jest Lily i Dustin i w trójkąciki się nie bawimy .
Bartek strzelił z tymi psami...
Dziwię się trochę, że Lily nie zareagowała ostrzej na gadki Bartka.
Z niecierpliwością czekam na nowy odcinek!
stare 31.05.2009, 18:50   #227
BlackDevil

co do klubu: sądzę, że nie warto, bo nie wszyscy lubią te dwie postacie, mogłoby dołączyć mało osób
co do odcinka: nie! romansu nie będzie! faaajny jest ten odcinek, babskie zakupy
@up: właśnie, czekamy na te twoje 9 stron ;]
BlackDevil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 21:08   #228
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

XVIII cz. I
O mnie

15 I

W "sekretariacie" około godziny jedenastej zaczął dzwonić telefon. Z racji tego, że Julka była w tym czasie w ubikacji, a zastępca szefa właśnie miał wychodzić, to on odebrał.

- Korzeniowski, słucham? - odezwał się do słuchawki.
- Bartek… - do jego uszu dobiegł znajomy kobiecy głos, uśmiechnął się lekko. - Mogę rozmawiać z Rudkiem?
- Nie ma go - oznajmił. - To coś pilnego?
- Sama nie wiem… Po prostu chciałam mu powiedzieć, że nie mogę się dzisiaj zjawić w pracy po te płytki. Za godzinę mam umówioną wizytę u lekarza…
- Aż tak źle z tobą? Przecież wczoraj wyglądałaś jeszcze bardzo dobrze!
- I dzisiaj też wyglądam, ale moja córeczka już nie. A teraz wybacz, ale muszę już kończyć - za 15 minut mam autobus i nie chcę się spóźnić. - zamierzała skończyć rozmowę
Nagle do głowy wpadł mu pewien pomysł. Uśmiechnął się do swoich myśli.
- Pediatra nie przyjmuje tak przypadkiem w szpitalu? - zapytał.
- Przyjmuje… A co? - zdziwiło ją to pytanie.
- To może tak na wszelki wypadek żebyś się nie spóźniła wpadnę po ciebie - oznajmił.
- Ale… - nie da się ukryć, że zdziwiło ją to jeszcze bardziej.
- Fakt, nie po drodze mi to, ale też wybieram się do szpitala, więc mógłbym was zabrać.
- Ty? Po co?
- Potem ci powiem. Na jakiej ulicy mieszkałaś?
- Polna 28. Czyli…
- Tak, wpadnę po was - dokończył. - Za około pół godziny stójcie z małą przed domem, OK?
- OK - wyczuł, że brakuje jej słów. - Bartek… dzięki!- powiedziała z radością.
- Spoko - zaśmiał się cichutko. - To do zobaczenia, Lilka.
Odłożył słuchawkę.
Gdy odwrócił wzrok dostrzegł sekretarkę wpatrującą się w niego z zaciekawieniem.
- Jakby szefuńcio wrócił przekaż mu, że zrobiłem wszystko i wyrwałem się wcześniej do domu - poprosił Julkę. - I jakbyś mogła, leć jeszcze do jego gabinetu i przynieś te dwie płytki. Są na biurku.
- Ale Lilka miała je odebrać - powiedziała.
- Ja je jej osobiście dostarczę - oznajmił chłodno.
Chwilę później w jego rękach znalazły się dwa papierowe opakowania, a w nich dwie płyty CD z napisami „Teksty”. Ostatecznie opuścił budynek biura i udał się w stronę samochodu.

Szczerze pozwiedzawszy, Bartek sam sobie się dziwił, że jest aż taki ofiarny. Nie zdarzało mu się to często, więc ostatnie wydarzenia po prostu wywołały u niego lekki niepokój.
I czemu to właśnie jej tak pomaga, i jest dla niej taki miły? Traktuje ją inaczej niż wszystkie kobiety. Tamte są dla niego jakby zabawkami- nie traktuje ich poważnie. A ona? Ona się wydaje być taka inna od nich wszystkich…
Inna…
Tak jak mama.

Ona też była taką jedną na milion wśród tych wszystkich pustych lal, jakie miał okazję niejednokrotnie spotkać w swoim dwudziestopięcioletnim życiu. Była jedyną, którą tak naprawdę darzył prawdziwą sympatią a także jedyną kobietą, którą kochał. Tylko jej ufał…
Zastanawiał się, co mama powiedziałaby o jego nowej koleżance, którą rzeczywiście lubił. Nie mógł znaleźć przyczyny, dlaczego tak jest. Przecież nie znali się długo, wręcz można by powiedzieć, że bardzo krótko. I tak niewielki okres czasu wystarczył, by on mógł się przekonać do tej blondyneczki o niewinnej buźce?
Dziwne ale prawdziwe.

Są rzeczy, których nie da się wytłumaczyć. Czy jego sympatia do Lilii również się do takich zaliczała?
Chciałby wiedzieć, jednak los nie zezwolił mu na posiadanie tej wiedzy. Przynajmniej nie teraz.

- Pani Lilio, nie idzie pani na autobus? - zapytała opiekunka widząc, że jej pracodawczyni się niezbyt spieszy.
- Nie, nie idę - oznajmiła Lily, szukając książeczki zdrowia Malutkiej. - Mój kolega z pracy zaofiarował się, że mnie podwiezie.
- Rozumiem…
- Prawdopodobnie dzisiaj nie będzie musiała pani tak długo siedzieć przy Wiktorku - dodała. - Jeśli dobrze pójdzie, to nie będę musiała tyle czekać na autobus i szybciej wrócę autem.
- Miło, że ma pani takiego znajomego - uśmiechnęła się, jej rozmówczyni zaś odwzajemniła uśmiech.
- Taniuś! - zawołała córeczkę.
Z pokoiku naprzeciwko chwilę później wyłoniło się chore dziewczątko ze smutną minką.
- No chodź, mama musi cię ubrać! - powiedziała do dziewczynki.
Minęło 15 minut i obie panie Wing były już wystrojone i gotowe do podróży. Mama Tanii poszła jeszcze tylko do garażu po fotelik Małej i wraz z całym ekwipunkiem ostatecznie stanęły w umówionym miejscu.
Trzy minuty później pod domem stanął znajomy, czarny samochód. Z pomocą Bartka fotelik dziecięcy spoczął na tylnym siedzeniu, a po niedługim czasie znalazła się w nim jego właścicielka. Tylne siedzenie obok córki zajęła Lily.
Rozpoczęła się podróż.

W czasie jazdy do szpitala rozmawiali trochę. Współtowarzysz Lily zagadnął ją o zdrowiu Małej. Normalnie by go to nie zainteresowało, ale tym razem stało się inaczej. Współczuł Tanii Teresce (sam całkiem nieźle pamiętał swoje częste choroby gdy był dzieckiem), a także i jej mamie. Z własnego doświadczenia wiedział, że nie jest tak łatwo zajmować się chorym dzieckiem, a z tego, co ona mu opowiedziała, zrozumiał, że obrazy, które widział w przeszłości niemal dokładnie tak samo powracają w teraźniejszość.

- Dajcie mi kurtki - powiedział, gdy znaleźli się w recepcji. - Pójdę je zawiesić.
Chwilę później trzy nowe ubrania znalazły się na wieszaku, a każdy z naszych bohaterów mógł się udać w swoją stronę.
- Za pół godziny spotkamy się tutaj, OK? - zaproponował.
- OK - zgodziła się kobieta. - A gdzie ty właściwie idziesz?
- Moja mama leży na onkologii - powiedział ze smutkiem.
Ona tylko porozumiewawczo kiwnęła głową. Chwilę potem, gdy pewna pani wraz z swoim synkiem mniej więcej w wieku panienki Wing opuściła gabinet doktor Rawskiej, do środka weszły jej nowa pacjenta wraz z jej mamą.

Na szczęście okazało się, że to nic poważnego - zwykłe przeziębienie. Za jakiś tydzień, dwa powinna wrócić do zdrowia.
Zgodnie z umową spotkali się przy recepcji. Bartek miał lekki poślizg - mama wręcz zamęczała go pytaniami o jego starszego brata, na które on, chcąc nie chcąc musiał odpowiedzieć.
Sam fakt, że Bartek ma brata zaciekawił Lily. Postanowiła więc wydobyć od niego trochę informacji.

- To co takiego właściwie jest Tanii? - zapytał, gdy przystanęli na jednym ze skrzyżowań.
- Jest przeziębiona, ale to nic poważnego - odparła, lekko się uśmiechając.
- Pewnie dostała receptę na jakieś lekarstwa? - przyszło mu nagle do głowy.
- Tak… - gdy o tym wspomniał, ją aż zatkało.
- Apteka jest dwie przecznice w bok, możemy tam bez problemu trafić - posłał jej przyjazny uśmiech.
„Bartek, co ja bym bez ciebie zrobiła?!”- przeleciało jej przez myśl, jednak zaraz skarciła siebie za takie myśli. Takie coś mogłaby pomyśleć o Dustinie, tacie… ale nie o nim!

- Lilka! - usłyszała, nagle wyrwana ze swoich rozmyślań. - Jesteśmy na miejscu.
Dopiero w tym momencie zdała sobie sprawę, że auto stoi zaparkowane pod niewielką apteką, a jej towarzysz przygląda jej się z rozbawieniem.
- Nie musiałaś uciekać tak daleko z tymi myślami - powiedział. - A jeśli już musiałaś, to trzeba było nie dawać tego po sobie poznać.
- Następnym razem ci się nie uda! - udała obrażoną, po czym poszła wykupić leki.
Zaśmiał się po cichutku, a zaraz potem sam uciekł w inny świat…
Tam, gdzie główna myśl dotyczyła Jej.

W godzinach popołudniowych zaczęło sypać. Jednak im więcej czasu upłynęło od momentu, kiedy pierwszy płatek śniegu zagościł na ziemi, tym bardziej opad przybierał na sile. Ze zwykłego, niepozornego „padającego śnieżku” powili zmieniał się w śnieżycę.
Bardzo niepokoiło to Bartka. Przecież nie będzie w stanie wrócić do domu w taką pogodę! Żeby zdążyć, musiałby mniej więcej w tym momencie wysadzić Lily i Małą i kazać im iść na piechotę do domu. Z całym ekwipunkiem, wśród zimna i śniegu, przez który już teraz mało co było widać. Cztery kilometry męki.
Ale nie zrobi tego. Nie im.
Może Lily zgodziłaby się, by na czas śnieżycy przeczekał u niej w domu?
- Bartek… - szepnęła.
- Czemu… - chciał zapytać, dlaczego tym tonem, ale ona skarciła go wzrokiem.
- Tania śpi - wytłumaczyła mu.
Kiwnął porozumiewawczo.
- Nie dasz rady wrócić na czas do domu, prawda? - spytała z troską.
- Nie, nie dam - odpowiedział, lekko niezadowolony.
- To może przeczekałbyś u mnie?
„No proszę. A jednak” - pomyślał, usatysfakcjonowany.
- Nie będzie to dla ciebie kłopot?
- Nie - odparła. - Tylko… Będę musiała zostawić cię samego, bo muszę przygotować obiad.
- Pozwolisz mi skorzystać z twojego kompa i po problemie - zaproponował.
- OK - spodobało jej się to rozwiązanie. Ufała na tyle Bartkowi, że mogła być spokojna o swoje dane zapisane na dysku (chociaż nie miała tam jakichś nie wiadomo jak ważnych rzeczy - co najwyżej zdjęcia zrobione przy różnych okazjach, ulubioną muzykę i programy potrzebne do pracy.) - Zjesz u mnie, prawda?
- Jeśli nie masz nic przeciwko…
- Nie - zaprzeczyła. - Miło będzie mi zjeść coś w innym towarzystwie, niż moje dzieci.
I nagle pewna wątpliwość pojawiła się w jego głowie, nad którą się jeszcze jak dotąd nie zastanawiał.
Mąż Lily.
Czyżby go nie miała? A może są po rozwodzie?
Jakoś nigdy o nim nie wspominała - w sumie to możliwe, że coś jest nie tak.
„Zapytam ją o to przy obiedzie” - postanowił.

Gdy znalazł się w domu swojej koleżanki, zaraz został zaprowadzony do salonu. W tym czasie Lily położyła do łóżka córeczkę, podając jej zalecone lekarstwa, i rozliczyła się z opiekunką. Właściwie, to zrobiła jeszcze masę innych rzeczy. On jednak skupił się na tym, co pokazywało się na ekranie laptopa. W czasie, gdy włączał się internet (a nie działo się to szybko), rozejrzał się po salonie.
Widać, że jego urządzeniem zajęła się Lily - był taki ciepły i rodzinny. Pewnie jak cały ten dom. Wyróżniało go jeszcze to, że nie był, tak jak większość mieszkań, w modernie. Oczywiście, mogło to wynikać z braku funduszy, ale w tym przypadku jemu wcale się tak nie wydawało. Po prostu ktoś kto go urządzał musiał mieć taki gust i tyle.
Na końcu swojej wędrówki wzrokiem po pomieszczeniu natknął się na wystawkę…

Na pierwszym zdjęciu z lewej strony była Tania Tereska, na drugim pewnikiem Lily ze swoim tatą, kiedy była dzieckiem, na trzecim… Nie wiedział. Spojrzał na czwarte…
Więc Lily jednak ma męża!
Sam przed sobą przyznał, że całkiem całkiem ten jej mąż.
Ale chwileczkę…
Przecież on go już gdzieś widział!
Zaczął przeszukiwać swoją pamięć. Niestety, bezskutecznie - nie potrafił sobie przypomnieć, gdzie i kiedy mógł spotkać pana… pana Wing.
No tak - nazwisko też nagle zaczął kojarzyć! Więc to MUSIAŁ być ten.
„Czemu moja głowa musi właśnie w takim momencie szwankować?!” - denerwował się. Niestety, wcale to nie polepszyło jego położenia. Nie pamiętał i koniec.

Wyjaśnienia:
1. Mama Bartka jest dużo starsza ;] Na tym zdjęciu pokazałam ją taką, jaką najlepiej pamiętał ją Bartek
2. Odcinek wyjątkowo "w kawałkach", ponieważ z pewnością dzisiaj nie dałabym rady już napisać 2 części, a tym samym nie wstawiłabym odcinka.
3. Zdjęcie galeryjki jest z października ubiegłego roku - obecnie nie mam w grze tej galeryjki

Ostatnio edytowane przez Liv : 25.02.2012 - 09:20
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 21:28   #229
Volturia

Tamtadadaamm!
Ha, można by rzec - pierwsza To zaczynamy.. ; >

'Chwile później trzy nowe ubrania znalazły się na wieszaku, a każde z nich mogło się udać w swoją stronę.' - zła składania ;D hehe, język polski to jednak jest świetny język

Ohh, te zdjęcia, te przemyślenia Bartka - świetnie ^^
Czyżby szykowała się nieodwzajemniona lub cicha miłość? < musiałam spytać xp>

Czekam na dalsze części - no i oczywiście - 10/10 . Tylko błagam - go! pisz. pisz
stare 06.06.2009, 08:14   #230
Słodka Ślicznotka
Guest

no cóż chciałam być pierwsza ,a jestem druga ale nie rozmyślajmy teraz o tym ach mój Dastusiu kiedy powrócisz z tego okropnego więzienia?!

odcinek genialny i Lily się zrobiła trochę taka jakaś no... mniej twarda?
nie wiem czy rzeczywiście ale po prostu myśl o tym nie daje spokoju
i chyba rzeczywiście jakaś cicha miłość się szykuje
a ta mama Bartka to jest ładna ,no a Dastuś jest śliczny na tym ostatnim zdjęciu 333>
odcinek oczywiście 1oo/1o
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania