![]() |
#242 |
Guest
|
![]()
nasiona ktore ja znajduje są pod nazwa ,,nieznana roślina) i przy kazdym owocu czy warzywku jest informacja czy pezedmiot ten jest zadko spotykany czy jest pospolity. W sklepie mozna kupic warzywa i owoce ale tez ser jajka kiełbaski. Mozna tez kupic gotowe składniki do przepisu danego. ( po co uczyc sie na pamiec co jest nam potrzebne do wykonania homara z wody naprzykład
![]() Piszcie swoje pytania. do 21 odpowiem jak tylko bede znala na nie odpowiedz a co z nieznanymi nasionami ja mam dopiero 60% poznanych warzyw i owocow ma ktos wiecej?? jakie one są?? Ostatnio edytowane przez Björk : 01.06.2009 - 14:30 |
![]() |
![]() |
#243 | |||
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do uprawy roślin, akurat napisałam o tym co nieco w innym temacie ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#244 |
Reputacja: 10
|
![]()
Już była premiera TH3??
Bo jak patrzę to już dużo osób ma tą grę. O.o
![]() |
#245 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Guest
|
![]()
No przecież 20 lutego była premiera, niewiesz? :/
(następnym razem może poczytaj troche, zanim się spytasz, tyle razy już sie o tym gadało) A dużo jest tych owoców i warzyw? I czy trzeba mieć przepis aby coś zrobić, nauczyć się z kupionej książki konkretnego przepisu, czy tak jak w dwójce było, że uczymy się gotowania i z każdym zdobytym punktem dochodzą nowe potrawy? |
![]() |
![]() |
#247 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Wyhodowane warzywa i owoce, możemy jeść na surowo, włożyć do lodówki lub sprzedać w sklepie spożywczym. Im lepsza jakość owoców i warzyw, tym większa jest ich wartość odżywcza oraz tym więcej dostaniemy za nie pieniędzy. Warzywa i owoce potrzebne są do przygotowania niektórych posiłków. Jeśli nie ma ich w lodówce, będziemy płacić przygotowując posiłek. Aby tego uniknąć, możemy kupować wszelkie produkty w sklepie spożywczym, w tym także warzywa i owoce, jednak ich wartość odżywcza jest najniższa z możliwych. W spożywczaku możemy też zobaczyć przepisy, czyli dowiedzieć się, jakie produkty potrzebne są do wykonania danego posiłku. Niektóre potrawy pojawiają się po zdobyciu kolejnego punktu umiejętności, a inne nie. Trzeba iść do sklepu z książkami, kupić przepisy i je przeczytać.
![]() |
![]() |
#248 |
Guest
|
![]()
co prawda nie wiem, czy to ten dział, ale zapytam, co tam...
![]() czy mój komputer [tutaj podstawowe dane http://i39.************/2w3dyrb.jpg nie wiem czy potrzeba więcej, bo się nie znam...] poradzi sobie z TS3? I czy trzeba będzie odinstalować TS2, żeby trójka płynnie chodziła? z góry dziękuje za odpowiedź ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Guest
|
![]() Cytat:
http://www.systemrequirementslab.com...option_id=8077 |
|
![]() |
![]() |
#250 |
Guest
|
![]()
co do przepisow to znajdziesz je w bibliotece badz tez w ksiegarni. Aby nauczyc sie dobrze gotowac jest tak samo jak w ts2 i 1 a mianowicie podczas gotowania wzrasta wskaźnik twojego sima. ale kiedys w simsach była szafka z ksiazkami i tam bylo ucz techniki sprzatania i własnie gotowania. teraz zaczynajac grac nie masz ksiazek do nauki tylko do czytania jako poprawienie rozrywki. Po zdobyciu paru poziomow gotowania umiesz coraz to nowsze przepisy. ja po zdobyciu 10 najwyzszego poziomu znalam dopiero ok 63% przepisow wiec niezbedne sa ksiazki ale ciekawostka jest ogladanie telewizji... podczas programow kulinarnych sim rowniez uczy sie przepisow i jest to komunikowane ze wlasnie sie togo nauczył.
chcialam jeszcze wyjasnic ze w sklepie kupic mozna przepisy, owszem ale to sa tylko składniki do przepisu, jezeli sie ich dzieki ksiazkom nie nauczysz to nie wykonasz tego posiłku majac przepis ( składniki ) ze sklepu a teraz ja mam pytanko co do tego zbierania skał i chwytania owadow. nie ma ksiazek na ten temat wiec co zrobic żeby umiejetnosc ta pojawila sie i zebym mogla to udoskanalać?? do tego tylko własnie nie doszlam. co do złotej rączki to jest frajda udoskonalajac przedmioty w domu takie funkcje sa np jak, samoszyszczasa wanna, lepiej ugniatająca maszyna do smieci czy niezniszczalny telewizor . do telewizorra mozna tez dodac programy. wystarczy sie nauczyc paru pierwszych pozomow z ksiazki a potem udoskonalajac dom dobija sie do nastepnych poziomow. podczas pisania npp. tak nie ma, piszac powiecs nie udoskonala sie sim tylko mozna czwiczyc pisanie. taka ciekawostka i jeszcze jedno co mnie zaciekawiło w tej grze. nastawilam czas gry na nadluzszy ale i tak juz polowa mi mineła ale to nie wazne, irytujące jest to ze moji niekturzy znajomi starzzeja sie szybciej jak zaczynalam gre byli tacy jak ja, młodzi i piekni a teraz sa siwymi dziadkami a ja nadal młodziutka. szkoda bo moji rodzice na innych parcelach juz starzy i niedlugo trzeba bedzie ich rzegnac. A co do zanikania rodzin o czym tacz czesto piszecie to zastanawialam sie własnie czy to nie o to chodzi. kiedy ktos gra na normalnym czasie to wystarczy około 6h gry zostawiajac rodzine sama i oni pewnie umieraja ale nie jestem pewna poprostu sama to sprawdze dzisiaj. co do jednego sima bo sie zgadzalo ale co z dziecmi, długa droga przed nimi i by sie tak szybko zestazały?? moji rodzice ( w simach) jakos bardzo szybko starzys ie zrobili ( na innych arcelach a znajomi ze szkoly nadal sa nastolatkami hehehe nie wiem o cho chodzi Ostatnio edytowane przez Björk : 01.06.2009 - 17:46 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 20 (0 użytkownik(ów) i 20 gości) | |
|
|