![]() |
#941 |
Reputacja: 12
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#942 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Guest
|
![]()
OGRODNICTWO
Nasiona są w parkach, w różnych zielonych miejscach, trzeba ich szukać. Jeśli chcecie sadzić warzywa i owoce, możecie iść do sklepu i kupić je, potem w wyposażeniu Sima kliknąć na nie i dać Zasadź/Zasadź wiele, następnie wybieramy miejsce w którym chcemy by roślinka rosła. Jabłka i limonki można znaleźć na plaży, nieznane i rzadkie nasiona w parkach, jeszcze inne na cmentarzu w katakumbach. Nie wszystkie nasiona/warzywa/owoce można sadzić od razu, do niektórych trzeba mieć trochę umiejętności. Nieznane i rzadkie nasiona można sadzić po zdobyciu 5 punktów umiejętności. Drzewko pieniężne i inne dziwne rośliny można znaleźć jako nieznane i rzadkie nasiona, należy ich szukać w mieście > w parkach jest najwięcej. Chyba wszystko wyjaśniłam? |
![]() |
![]() |
#944 |
Reputacja: 10
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Guest
|
![]()
jak dasz simowi cechę dobry i przekażesz jakiś datek ,to pojawia się ta aureolka
|
![]() |
![]() |
#947 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Czy są trojaczki w tej grze i czy już ktoś miał ? Bo w cechach charakteru za punktt jest : wzmożona płodnosc i tam jest napisane że mogą być częsciej bliźniaki albo i nawet trojaczki |
|
![]() |
![]() |
#948 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
2. Niestety ja też jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że po prostu trzeba znaleźć jej nasionko. madusiaX, a oto dal Ciebie szybki kur ogrodnictwa w TS3 ![]() A więc tak: ogrodnictwa możesz się nauczyć poprzez sadzenie roślin, z książek lub możesz iść na kurs ogrodnictwa do Instytutu Naukowego Landgraaba. Książki kupisz w księgarni, natomiast nasiona znajdziesz na parcelach publicznych lub gdzieś poza nimi, możesz je także kupić w sklepie spożywczym (nasiona znajdywane to takie małe coś, wyglądają jak jajka, natomiast w sklepie kupujesz gotowe owoce i warzywa, ale można je również sadzić.) Aby zasadzić coś musisz mieć owe nasiona lub owoce i warzywa, po zakupie lub znalezieniu są one w ekwipunku sima. Klikasz na to, które chcesz zasadzić i wybierasz opcję "zasadź" lub jeżeli masz kilka nasion tego samego gatunku "zasadź wiele". Następnie wybierasz miejsce, gdzie ma być posadzona roślina (w TS3 nie potrzeba specjalnej ziemi jak to miało miejsce w poprzednich częściach) i gotowe. Masz ogródek i go pielęgnujesz. Wraz z rozwojem ogrodnictwa możesz sadzić nowe nasiona, nasiona specjalne lub wyrywać chwasty. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#950 |
Guest
|
![]()
Dzięki ci bardzo theground xD Bardz mi pomogłeś ale jeszcze jedno malusie pytanko: jak znajdzywać te nasiona? Idziesz i patzrysz leży jajo to zboerasz czy co ??
Edit: Dzięki, to pozostaje mi tylko czekać bo mam u obydoch simów to wykupione xD |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości) | |
|
|