Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.10.2009, 15:32   #331
Nyks
Guest

Domyślnie Odp: Szansa

tak, tak, nadal czytam i muszę powiedzieć, że ogromnie mi szkoda Dustina :< i się wkurzyłam na Lily. Jak ona może robić coś takiego, skoro Dastuś ją tak kocha? Nie pojmuję ;/

no i ten Bartek... Niby taki uczciwy i poczciwy, ale jednak coś nie halo. Intryguje mnie jego postać, nie ma co, ale nie chciałabym, zeby zastąpił D.

czekam na nowe i od teraz postaram się komentować w miarę rugularnie
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.10.2009, 15:36   #332
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Zdjęcia są takie jakie są, gdyż mam nowy monitor, a w związku z tym musiałam zmienić rozdzielczość w grze. W standardowej wielkości nie wychodziły tak jak wyjść powinny, dlatego też wszystkie są "machnięte" print screen-em. W następnym odcinku postaram się je odpowiednio zmniejszyć (zostawiłam je takie bo chciałam wiedzieć jaka będzie Wasza reakcja)

Dziękuję za wszystkie dotychczasowe komentarze
I słowa wyjaśnienia ( i nie tylko) dla czytelnika, którego komentarzy najbardziej się boję (naprawdę!)
Cytat:
Napisał Hnat
Raduje się serce, raduje się dusza", gdy widzę kolejny odcinek mojego ulubionego FS - i to po tak długiej przerwie.
ULUBIONEGO? <przeciera oczy ze zdziwienia>
Cytat:
A przechodząc do grzebania w fabule - żałuję, że nie ma opisów odczuć L.
Przyznaję się, zrobiłam to specjalnie. Ciężko było mi zebrać w kupę myśli i uczucia, jakie miałyby droczyć Lily (pisząc ostatni odcinek naważyłam sobie niezłego bigosu z tymi przemyśleniami...).
Cytat:
Czyżbyś wyznawała tezę G.G. Marqueza, że (cytat może być niedokładny) "historia to koło, które obracałoby się w nieskończoność, gdyby nie postępujące i nieodwracalne zniszczenie osi"
Wiesz, nie mam wybranych takich jakiś "twierdzeń" o życiu wg których przeżywam swoje dni, aczkolwiek przy AND obrałam sobie za "patrona" znane powiedzenie, że "historia lubi się powtarzać" i tego trzymałam się konstruując fabułę wszystkich części AND.

Ostatnio edytowane przez Liv : 01.10.2009 - 15:39
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2009, 16:01   #333
Słodka Ślicznotka
Guest

muszę przyznac że tez jestem trochę wkurzona na Lily ;/
odcinek krótki i superoski
tylko ta Lilka mnie dręczy ,biedny Dastuś ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2009, 16:59   #334
Mikolea
Guest

Cieszę się, że już jest odcinek.
Bardzo przyjemnie się go czytało.
Szkoda mi Dustina, jestem trochę wkurzona na Lily.
Czekam na nstępny odcinek.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2009, 19:28   #335
Hnat
Guest

Cytat:
Napisał Liv
W standardowej wielkości nie wychodziły tak jak wyjść powinny, dlatego też wszystkie są "machnięte" print screen-em.
Zawsze można zmienić wielkość w "IrfanView".

Cytat:
Napisał Liv
ULUBIONEGO? <przeciera oczy ze zdziwienia>
Tak, "Szansa" to moje ulubione FS. A dość emocjonalna reakcja wynikała przede wszystkim z faktu, że przez około półtora miesiąca zaglądałem tu i przez ten czas były tylko obietnice, aż w końcu temat został zamknięty. Wtedy to postanowiłem dać spokój "Szansie" i skupić się na komentowaniu "Niepokornych" i "Lerii" - no i pisaniu bzdur. A tu wczoraj proszę, jaka niespodzianka!
Cytat:
Napisał Liv
Ciężko było mi zebrać w kupę myśli i uczucia, jakie miałyby droczyć Lily (pisząc ostatni odcinek naważyłam sobie niezłego bigosu z tymi przemyśleniami...).
Hmmm... Boisz się, że zostaniesz zlinczowana na forum za "znęcanie się nad biednym Dastusiem"? :-D
Ale tak bardziej na serio: boisz się, że fabuła poszła w tym kierunku (wszak przemyślenia L. otwierają drogę do całej serii dziwnych zdarzeń), czy też frapujesz się tym, iż ujawniłaś ten swoisty zwrot akcji (?) - bo może pierwotnie te refleksje miały się pojawić później?
A, i tak przy okazji - waży się na wadze, piwo albo bigos się warzy. Ale to tak tylko gwoli formalności.
Cytat:
Napisał Liv
Wiesz, nie mam wybranych takich jakiś "twierdzeń" o życiu wg których przeżywam swoje dni, aczkolwiek przy AND obrałam sobie za "patrona" znane powiedzenie, że "historia lubi się powtarzać" i tego trzymałam się konstruując fabułę wszystkich części AND.
Właśnie o to mi chodziło - czy konstruujesz kolejne części na zasadzie koła. Bo widzisz, i popularne twierdzenie, i myśl Marqueza, mają w gruncie rzeczy ten sam sens. Nie wiem właściwie, po co tę ostatnią podawałem - może trochę na wyrost. Ale niektórzy ludzie traktują tego rodzaju cytaty jak zaklęcia: ktoś "wybitny" nawet najbardziej oklepaną prawdę powie - i już potomni zapiszą to jako aforyzm.
Wracając do głównej myśli - "historia lubi się powtarzać", ale często się mutuje przy każdym powtórzeniu. I to widać w kolejnych częściach "AND".

---> Volturia
Tak przemyślałem sobie Twoją wypowiedź i doszedłem do wniosku, że to trochę niewesołe, co piszesz. Bo skoro się zbliżamy nieuchronnie do punktu kulminacyjnego, to o ile nie zajdzie cud (cały czas wierzmy w "pozytywną beznadziejność" polskiego sądownictwa :-) ), to rysują się przed nami następujące warianty zakończenia:
1. L. i Dustin biorą rozwód - ona zabiera dzieciaki i wiąże się z Bartkiem albo innym fagasem.
2. L. zostaje porwana i zamordowana przez Bartka, Dustin siedzi w mamrze, dzieci trafiają pod opiekę Wiktora M. lub do rodziny zastępczej.
3. Dustin dostaje zdjęcia obciążające żonę i:
a) sfrustrowany wiesza się w celi;
b) ucieka z więzienia i dokonuje zemsty.
4. L. dowiaduje się o kompromitujących fotografiach i ulega szantażowi; Dustin wówczas realizuje jedną z opcji w punkcie 3, choć z innych powodów.

Takiego zakończenia byśmy sobie chyba nie życzyli? :-)

Ostatnio edytowane przez Hnat : 01.10.2009 - 19:31
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2009, 20:16   #336
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Napisał Hnat
Zawsze można zmienić wielkość w "IrfanView".
I w innych programach ;] Ja obrabiam zdjęcia w PhotoFiltre, a przeglądam w IrfanView.
Cytat:
Hmmm... Boisz się, że zostaniesz zlinczowana na forum za "znęcanie się nad biednym Dastusiem"? :-D
Ofc, że nie
Cytat:
Ale tak bardziej na serio: boisz się, że fabuła poszła w tym kierunku (wszak przemyślenia L. otwierają drogę do całej serii dziwnych zdarzeń), czy też frapujesz się tym, iż ujawniłaś ten swoisty zwrot akcji (?) - bo może pierwotnie te refleksje miały się pojawić później?
Fakt, musiałam zmieniać fabułę i przez co FS się skróci o co najmniej 3 odcinki, nie licząc epilogu (w pewnym sensie ułatwi mi to robotę przy dalszych odcinkach- tak, znowu poszłam na łatwiznę, ale to tylko dlatego, że tak będzie mi łatwiej i nie wpadnę w kolejne kłopoty. Poza tym- nie ukrywajmy- FS ciągnie się i ciągnie, ja już mam dość pisania, a mimo to staram się, żeby odcinki wychodziły jak najlepiej. Takie resztki zapału, powiedzmy.)
Tych przemyśleń Lily w ogóle nie było w planie i stąd ten cyrk.

Zakończenia... Powiem tyle, że szykuje się mieszanka- z pewnych propozycji po trochu+modyfikacje. I jeszcze będę musiała się nad czymś zastanowić, o czym mi przypomniałeś (za co bardzo dziękuję

Wszyscy wściekli na Lily- aż boję się pomyśleć co powiecie przy następnym odcinku
I jestem naprawdę mile zaskoczona taką ilością komentarzy! A jeszcze parę miesięcy temu tak narzekałam na ich brak...

Ostatnio edytowane przez Liv : 01.10.2009 - 20:22
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.10.2009, 20:19   #337
Pepsiik

Reputacja: 10

Witam sąsiadkę!
Też mieszkam na Śląsku
Opowiadanie super
Do tej pory byłam cichym wielbicielem
Pora się ujawnić!
Pepsiik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.10.2009, 20:17   #338
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Hm... No po prostu nie wiem co powiedzieć. Odcinek tak cudny, że aż brak mi słów. no może powiem tylko jedno:
Cytat:
Napisał Hnat
"Raduje się serce, raduje się dusza", gdy widzę kolejny odcinek mojego ulubionego FS - i to po tak długiej przerwie.

Tylko zdjęcia takie wielkie. Takie nie Livowskie
Ale jest pięknie.
10/10
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.10.2009, 10:49   #339
Jula881
Guest

Liv, ale pojechałaś z tym"kochasz go, prawda?" ale czemu taki króciutki odcinek? Dobra sorka, ale ja muszę pomykać do kościoła, z Bogiem...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.10.2009, 23:38   #340
Bubu

Reputacja: 10

Krótko, ale ciekawie Co tu dużo mówić .. naczekałam się, ale się opłacało. Pozdrawiam autorkę i zyczę weny

A .. i koleżankę ze Śląska też pozdrawiam :p Przez najbliższe dwa tygodnie jeszcze też mieszkam na Śląsku
Bubu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania