Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.06.2011, 08:16   #261
gangrena

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Dziękuję - znalazłam tę skrzynkę. Mam też problemy z Pokoleniami. W mojej rodzince żyje Sim i Simka bez ślubu. Mają córkę już nastolatkę. Chciałam ich zaślubić. Niestety w momencie, kiedy są już zaręczeni gra mi się wali, tzn. simy są albo niewidzialne, albo powykręcane jakieś i nie reagują na polecenia, a nastrójniki spadają. Jak usuwam savy podstawowe tej rodzinki i zapisuję tylko backupy, to wszystko dobrze idzie, dopóki znowu nie są zaręczeni. Może zna ktoś sposób na takie cuda?
gangrena jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.06.2011, 09:52   #262
Aguncja
Guest

Cytat:
Napisał Mrufka Zobacz post
Musisz wejsc w opcje tej parceli, a raczej w jej edycje i ustawić jako "Duży Park", wtedy na niej postawisz ten nowy park. Trzeba zmieniać typ parcel dla różnych budynków. Na ogół w nawiasach jest napisany jaki jest ich typ. Powodzenia!
Ojej, dzięki wielkie. Nie mam doświadczenia
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 12:14   #263
mrakad133
Guest

gangrena, tak jak ty opisałaś swoich simów, to mi się robi tak w tworzeniu nowej rodziny, gdy losuje mi się na taką jedna simka ściągnięta z giełdy wymiany. właśnie wtedy moi simowie robią mi sie nie widzialni lub gra się całkowicie wyłącza. wie ktoś z was może jak ją usunąć? ja wogóle nie wiem jak, bo nie mogę jej usunąć z biblioteki simów, no bo gdy na nią klikam by potem kliknąć kosz, to nie da rady no bo od razu mi się przez nią gra wyłącza -,-
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 14:25   #264
Miyoki

Reputacja: 12

Czy gra ma tyle bugów, że może zaistnieć potrzeba reinstalacji gry? (i czy wraz z podstawą? x_X)
Jeśli jeszcze się TS3 nie miało zainstalowanego na swoim komputerze (czyli brak jakichś ściągniętych fryzur, mebli oraz brak zapisów itd).
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 14:31   #265
Karel13

Dzisiaj zainstalowałem po raz pierwszy Pokolenia i od razu po włączeniu gry, ta zaczęła się co parę sekund zacinać. Jak mogę pozbyć się tego irytującego problemu? Czy nie obejdzie się bez reinstalacji?
Dodam, że gra jest legalna, nie posiadam modów, ściągniętych nieoryginalnych ciuchów czy fryzur, tylko te ze store.
Mam wszystkie dodatki, oprócz ,,The Sims 3 Szybka jazda".
Przed instalacją Pokoleń nic takiego się nie działo.
Karel13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 15:29   #266
Spectrum
Guest

Cytat:
Napisał Karel13 Zobacz post
Dzisiaj zainstalowałem po raz pierwszy Pokolenia i od razu po włączeniu gry, ta zaczęła się co parę sekund zacinać. Jak mogę pozbyć się tego irytującego problemu? Czy nie obejdzie się bez reinstalacji?
Dodam, że gra jest legalna, nie posiadam modów, ściągniętych nieoryginalnych ciuchów czy fryzur, tylko te ze store.

To pytanie nie koniecznie jest do tego tematu, ale twój problem może być spowodowany np wysokimi detalami graficznymi zmień rozdzielczość na mniejszą i wtedy twój komputer da radę udźwignąć simsy !

Ostatnio edytowane przez Spectrum : 08.06.2011 - 15:31
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 15:58   #267
mrakad133
Guest

Cytat:
Napisał Karel13 Zobacz post
też nie mam jedynie szybkiej jazdy :d
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 15:58   #268
Karel13

Co racja to racja, detale simów i parceli mam wysokie, ale takie wyznaczył mój komputer, nawet troszkę zmniejszyłem inne opcje grafiki, byle tylko mieć dobrą jakość simów.
Karel13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 19:48   #269
Aguncja
Guest

Czy domy, które są w bogatej ofercie do ściągnięcia z netu mogą być niekompatybilne z grą i powodować błędy? Jeśli odp. jest twierdząca to czy ktoś może dokładnie wytłumaczyć czym to jest spowodowane?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2011, 20:35   #270
Chiyano
Guest

Domy nie powinny sprawiać większego problemu, chyba że dom ma kilka elementów z jakiegoś dodatku, którego nie posiadasz, wtedy będą problemy z instalizacją.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania