Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.08.2011, 16:37   #741
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Można pominąć program startu gry i uruchomić ją bezpośrednio jej plikiem uruchamiającym. Szukaj go w podstawce lub w dodatkach (program Files, nie Moje Dokumenty, no chyba, że wybierasz inna lokalizację gry podczas instalacji, to wtedy tam). Katalogi to Game\Bin a pliki to np. TS3.exe (dla podstawy). Potem nazwy są np. takie:TS3EP01.exe (WP), TS3SP01.exe (NA) itd. Launcher czasem się psuje, co nie znaczy, że gra też się popsuła. A tak na przyszłość, to po deinstalacji gry warto użyć tego programu:

http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner...ows,13061.html

Usunie błędy w rejestrze i nie tylko, pozbędzie się pozostałości po grze.

http://www.instalki.pl/programy/down...efraggler.html

A powyżej link do programu z tej samej firmy, służącego do defragmentacji dysków. Nie wiem jakiego programu używasz do defragmentacji, ale od windowsowskiego to chyba każdy jest lepszy , no a defraggler jest bardzo dobry.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.08.2011, 20:09   #742
carineesz

Dzięki wielkie! W wolnym czasie to wszystko porobię

EDIT: Uruchomiłam grę bez programu startowego Dziękuję. Sama bym na to wszystko nie wpadła. Programy sobie zainstalowałam - dzisiaj mam zamiar ich użyć

Ostatnio edytowane przez carineesz : 21.08.2011 - 12:17
carineesz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2011, 06:41   #743
Aguncja
Guest

Witam
Czy można poradzić coś na zacinanie się gry? (co jakiś czas simy zastygają w bezruchu i chociaż trwa to chwilkę, trochę irytuje
) Chyba ktoś pisał że to wina rejestrowania wspomnień? Czy może coś innego?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2011, 08:43   #744
anie_1981

Niby się da, ale to nie jest łatwe, chodzi o ściągnięcie z mts poprawek do miast i zaaplikowanie ich swoim plikom z miastami, przy pomocy programu S3Pe. Można też poszukać na mts plików z miastami gotowymi, już po przeróbce, ale one są duże i dłużej się je ściąga. Efekty są spore, ale idealnie nie jest. Pomaga też wyłączenie wspomnień modem.

A wiecie, że NRaas MasterController potrafi usuwać wspomnienia? Ja usunęłam je całemu miastu...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.08.2011, 12:05   #745
Aguncja
Guest

Nie korzystam z wielu modów, możesz mi anie przybliżyć o który Ci chodzi? Wystarczy go zainstalować czy jakoś się jeszcze zmienia ustawienia?
A przy okazji jak mogę wyłączyć nadawanie nazwisk dwuczłonowych?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2011, 08:24   #746
Wampirencja

Powiedzcie mi proszę, jak zdobyć wymyślonego przyjaciela? Doczytałam w poradniku że przychodzi paczka z zabawką wraz z narodzinami dziecka - już któreś dziecko się urodziło i niestety - żadnych prezentów.

All hail the hypnotoad!
Wampirencja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2011, 10:29   #747
Searle

Wampirencja, po kilku dniach od urodzenia dziecka w dymku powinna się pojawić informacja, że daleki krewny wysłał dziecku prezent. Gdy dorosły sim ją odbierze, lalka automatycznie trafi do wyposażenia bobasa.
Nie zawsze dalecy krewni wysyłają lalki, więc polecam moda: http://www.modthesims.info/download.php?t=444659
stare 27.08.2011, 12:57   #748
londine
Guest

A jak można mieć rodzinę gnomów? Tak żeby był gnom dziecko, niemowlak itp., muszę je gdzieś odnaleźć? I jak można wysyłać listy gratulacyjne po weselu? Niestety zapomniałam o tej opcji po weselu moich simów, potem ich przeprowadziłam, minęło parę dni od wesela i zastanawiam się czy wciąż mogę je rozesłać? Na skrzynce na listy nie ma takiej opcji.

EDIT.
Wchodzę w grę i zniknął przyjaciel zabawka, którego dostal mój mały sim od wujka. Zabawka była obok łóżeczka, pojechałam simką do Francji, wracam, a po zabawce ani śladu... Czy możliwe, że w dzień wyjazdu (przed wyjazdem) pokojówka zabrała sobie tę zabawkę?

Ostatnio edytowane przez londine : 27.08.2011 - 14:23
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2011, 21:19   #749
Levkoni

Cytat:
Napisał londine Zobacz post
A jak można mieć rodzinę gnomów? Tak żeby był gnom dziecko, niemowlak itp., muszę je gdzieś odnaleźć? I jak można wysyłać listy gratulacyjne po weselu? Niestety zapomniałam o tej opcji po weselu moich simów, potem ich przeprowadziłam, minęło parę dni od wesela i zastanawiam się czy wciąż mogę je rozesłać? Na skrzynce na listy nie ma takiej opcji.

EDIT.
Wchodzę w grę i zniknął przyjaciel zabawka, którego dostal mój mały sim od wujka. Zabawka była obok łóżeczka, pojechałam simką do Francji, wracam, a po zabawce ani śladu... Czy możliwe, że w dzień wyjazdu (przed wyjazdem) pokojówka zabrała sobie tę zabawkę?
Aby mieć rodzinę gnomów musisz mieć dwa magiczne gnomy, które znajdziesz w wielu miejscach, łowiąc ryby, w kryptach na cmentarzu, kopiąc doły świdrem z Kariery, w grobowcach w innych krajach. Po prostu stawiasz sobie dwa magiczne gnomy gdzieś w domu czy ogródku a po jakimś czasie zaczną się pokazywać gnomiątka Żeby nie było zdziwienia nie ma typowo kobiety gnoma, widocznie twórcy posłuchali się Tolkiena, który twierdził, że krasnoludzkie kobiety mają brody

Co do drugiego pytania o listy. Po weselu przychodzą ci na pocztę od uczestników upominki ślubne, wtedy jak je odbierzesz ze skrzynki na listy kliknij na nią ponownie i pojawi się opcja pisania listów.

I teraz odpowiedź na trzecie pytanie. Otóż bardzo prawdopodobne, że ta zabawka czyli wymyślony przyjaciel może być A: w ekwipunku któregoś z simów, B: wymyślony przyjaciel póki jest lalką przemieszcza się dokładnie tak jak magiczne gnomy, czyli potrafi zniknąć z jednego miejsca i pojawić się w innym, więc musisz poszukać po chacie.
stare 28.08.2011, 09:30   #750
londine
Guest

Absolem, dziękuję bardzo. Wczoraj włączyłam grę i zabawka pojawiła się na środku pokoju dziecięcego- wielka ulga

Prezentów od gości nie dostałam, być może z powodu przeprowadzki, która miała miejsce zaraz po uroczystości. Cóż, spróbujemy innym razem.

I jeszcze raz dziękuję
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania