Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS3]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.08.2011, 14:19   #1
suomii

Reputacja: 10
Domyślnie Dom 'Uroczy klimacik'

Wiem, wiem nazwa jest super xD

Postanowiłam, że wrzucę tutaj mój domek, który sobie wybudowałam kiedyś, jak mi się nudziło. Jest to mój pierwszy dom na forum, a może i ostatni, gdyż zupełnie nie mam talentu do budowania brył i robienia ogrodów, z meblowaniem jest już trochę lepiej

także tego...

Z zewnątrz

Po wejściu do domu znajdziemy się w kuchni.

A tutaj jest mały oddzielony salon.

Sypialnia.

Do łazienki można wejść z sypialni oraz z salonu.

Rzut.

sory że takie brzydkie zdjęcia, ale nie umiałam kamery ustawić bo dom jest mały.

zapraszam do oceniania i komentowania

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.08.2011, 14:38   #2
perfectpatriotpl
Guest

Domyślnie Odp: Dom 'Uroczy klimacik'

Dziwnie mi się ocenia czyiś dom ale dobra, ty oceniłaś mój to ja też spróbuję

Bryła:
Niby prosta ale jednak ma w sobie coś "innego", co do ogrodu, może trochę pusto(przyganiał kocioł garnkowi ), ale to co jest jest super dopasowane.

Kuchnia: Kuchnia super jedyne co bym zmienił to krzesła na te kreślarskie.

Salon: Dodatki fajnie ze sobą współgrają, piękny telewizor.

Łazienka, Sypialnia: Oba pokoje ładne, świetne tapety i obrazy, jedynie sypialnia, jak dla mnie trochę za ciemna.

Ogółem: Przytulny mały domek do którego sam bym się wprowadził 8/10

Przy okazji wpadłem na pomysł domu(mam wenę) i powinienem go do wieczora zrobić, zobacz go i oceń. Pozdrawiam.

stare 27.08.2011, 15:10   #3
Eithne
Guest

Ten domek wygląda bardzo przyjaźnie, prosto i zdecydowanie coś w sobie ma.
Z zewnątrz jest trochę pusto i szkoda, że nie ma tej ścieżki z kamyków poprowadzonej do ulicy, no bo jak tak chodzić po trawie do domu Nie pasują mi tez te krzesła poustawiane w około paleniska. Ja mam również alergię na niebieskie domy, może ten kolor jest jeszcze taki przygaszony i spokojny, ale mimo wszystko...
W środku jest fajniej
Kuchnia - bardzo mi się podoba, fajnie połączenie kolorów i dobrze, że blaty są jasne.
Salonik - przytulnie, miło - podoba mi się.
Sypialnia - jest jednak dla mnie trochę za ciemna, wiem, ze taki koncept kolorów w domu, ale trochę w niej mrocznie...
Łazienka - ma swój klimacik, podoba mi się. Można by było się w niej zrelaksować przy kąpieli, pomysłowe tapety.
7/10

Hej, ale nie kończ na tym - rób kolejne, jestem pewna, że będą świetne - zawsze kolejne są lepsze od poprzednich.
Ja może też się zdecyduję na wstawienie zdjęć jakiegoś swojego domku, ale zobaczymy...

stare 27.08.2011, 16:35   #4
Spectrum
Guest

O! Łał soł słit xd
Nie no teraz na poważnie Bryła jest bardzo ładna taka skromna, ale bez przesady Ogródek może być, ale tylna jego część mogłaby zostać ogrodzona płotem We wnętrzach Jest już trochę gorzej, ale nie tragicznie, nie podoba mi się kuchnia, jest za nowoczesna względem salonu. Pozostałe pomieszczenia w porządku, razi mnie tylko ta tapeta użyta w sypialni i w łazience wygląda troszkę tandetnie, radziłbym abyś sciągnęła troszkę nowych tapet z internetu, domek oceniam 7,5/10 czyli bardzo wysoko jak na 1 domek na forum, staraj się robić cały dom w podobnej kolorystyce i stylistyce i żeby meble w każdym pomieszczeniu były do siebie podobne
Pzdr.
Einarr

stare 27.08.2011, 18:55   #5
Séverine

Bryła - Niby takie to proste a jednak przytulne i ładne, kolor mi się bardzo podoba i pasuje do koloru dachu. Ogród nie jest jakiś zachwycający ale sama nie potrafię stworzyć żadnego więc się nie czepiam.
Kuchnia - Strasznie mi się nie podobają te szafki. Kolorem nie pasują ale tak ogółem to nie są ładne, nie ważne czy w tej kuchni czy w innej.
Salon - Jest mały i oddzielony pół-ścianką, ogólnie jest w nim ładnie. Dobrze, że zostawiłaś podłogę bo świetnie pasuje zarówno do mebli jak i do ścian. Mam pytanie, skąd jest ten fotel? Jeśli z dodatku albo ze strony to byłabym wdzięczna za podanie adresu/nazwy dodatku. Wachlarze na ścianie jak dla mnie powinny mieć inne kolory.
Sypialnia - Pościel na łóżku bym robiła w kolorze ścian a tego kwiatka postawiłabym na szafce. No i te trzy czarne obrazy przy drzwiach trochę nie pasują.
Łazienka - Oryginalna <ależ dużo napisałam>

Moja ocena to 8/10 bo są jednak pewne niedociągnięcia.
Pozdrawiam
Séverine jest offline  
stare 28.08.2011, 06:45   #6
suomii

dzięki szczerze mówiąc, to jestem zaskoczona, bo spodziewałam się nieco niższych ocen. może dodam kolejny domek, a tymczasem zapraszam dalej do komentowania
stare 01.09.2011, 08:41   #7
Searle

Na początku bryła mi się nie spodobała, skojarzyła mi się z klocem, ale po przyjrzeniu jej się uważniej stwierdzam, że jest niecodzienna. I podoba mi się ten kolor elewacji.

Ogród mogłaś nieco bardziej zagospodarować. Może jakbyś dała ogrodzenie, to nie wydawałby się taki pusty?

Stosujesz zbyt ciemne tapety, przez co w pomieszczeniach panuje pół mrok.

W sypialni okno jest w rogu ściany - tak nie powinno być!

Łazienka zupełnie mi się nie podoba.

Kuchnia jest pusta. Dałabym tam stolik i krzesła do siedzenia, a zlikwidowałabym te wysokie krzesła.

Nie jest źle, ale też nie zachwyca. Pracuj dalej
stare 01.09.2011, 08:59   #8
Kethael

Podoba mi się.
Co do tapet... Tak ja napisała Searle są one zbyt ciemne.

Nie będę się rozpisywać, bo po prostu nie bardzo się na tym znam. Dam 9/10
Kethael jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania