![]() |
#271 |
Guest
|
![]()
Dla facetów mam absolutną słabość do anglojęzycznych imion na literkę "J": Jonah, James, Justin, Johny, Joe, Jacob, Jamie, Jude, Jeremy, Jake, Joseph :] Jak mam dzieciakom wymyślić jakieś imię, nie mogę wymyślić nic innego
![]() |
![]() |
|
![]() |
#272 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ocho wszyscy dają imiona to dorzucę od siebie trochę nazwisk. Ale tylko kilka (:p):
Bryan, Rowling, Tresco, Leah, Jayning, Sticker, Meyer i Guardiane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
|
![]()
Imiona męskie:Christopher,Tommy,Thomas,David,Michael,Deni s ...
Imiona żeńskie:Agnes,Rebecca,Beatris,Beata,Renata,Dorota, Angelika,Anastazja... Nazwiska:Schneider,Wagner,Zimmermann,Müller,Gessne r,Kästner,Johansen,Petersen,Petrescu,Cortes,Henriq uez |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
|
![]()
Ja najczęściej ddaję takie 'simsowe' imione i nazwiska typu Dolores Miednica, Antonina Krzesło itp.
![]() |
#275 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Kalendarz+net+pamięć+wyobraźnia = ok. 250 własnych Simów bez powtórzonych imion
![]() ![]() Część nazwisk wymyślam sama (Oliszek, Fraszkiewicz, Inek, Henryś), część zerżniętych żywcem z reala (Czajkowski, Kucharczyk, Graczyk, Martin), jeszcze inne to rzeczowniki/przymiotniki (Kołek, Radny, Urzędnik, Pierwszy), a reszta to "pomieszane z poplątanym" ![]() Jak dotąd 99% z nich brzmi po polsku ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 07.08.2011 - 07:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Guest
|
![]()
ja tam biorę dziwne jak Zykfryt i takie tam
pozdro moulak123 |
![]() |
![]() |
#277 |
|
![]()
Ja dam kilka nietypowych:
Kobiety: Rozalia, Dalida, Hiermeglinda, Hirdegalda, Teodozja, Naomi Mężczyźni: Hipolit, Alojzy... Do mężczyzn nie mam pomysłów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
|
![]()
Ja teraz gram rodzina Booth
![]() ![]() Tu żeńskie imiona: Angela, Camilla, Marysia [ kocham to imię ![]() Męskie: Silly, Zac, Feliks, Filip [ kocham to imie ![]() ![]() Niektóre wziete z serialów lub/i filmów
![]() |
#279 |
Guest
|
![]()
Zazwyczaj nie daję simom polskich nazwisk, rzadko zdarzają się też nasze ojczyste imiona. Szukając nazwiska dla sima przegrzebuję listy popularnych angielskich nazwisk, nazwiska postaci z seriali lub gwiazd. Np. Aktualnie gram rodzinką o nazwisku STAN - co chyba każdemu kojarzy się z Alexandrą Stan. Właściwie nie wiem, skąd mi to przyszło do głowy. Nie słucham jej! xD Nic to. Natomiast jeżeli chodzi o imiona, metoda jest raczej ta sama. Najpierw myślę, jeżeli nic nie mogę wymyślić - google, seriale, gwiazdy. Coś wreszcie do głowy przyjdzie, prawda?
![]() Moja rodzinka, Stan, nosi imiona: Marc, Abby, Kyle, a mama zwie się Stella. Ojciec nazywał się Krystian, ale on miał z góry przesądzony los. Już dawno nie żyje. ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
|
![]()
Przeważnie nadaję imiona z filmów , No chyba że tworzę takie dziwne rodzinki (naukowcy, goci, kosmici...) .Ale moje ulubione to Tatiana, Daniel, Chanel i Jessie
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|