Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.07.2011, 11:18   #171
jaja

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: rozwiązanie problemów ze źle działającą grą

U mnie klony pojawiły się dopiero wraz z Pokoleniami; to chyba więc nie jest wina Podróży. JAKUBA: Dałaś radę z naprawą?
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.08.2011, 07:41   #172
qwed
Guest

Domyślnie Gra wolno działa.

Witam. Mam problem z grą The Sims 3 + Kariera + Po zmroku, gra jest po aktualizacji, w najnowszej wersji, instalowałem dodatki z Internetu ale to nie one są powodem zamulenia gry ponieważ bez nich gra tak samo działa. Problem pojawia się jak jestem w domu - na początku nie wczytuje sie cały, nie pojawiają się tekstury, jest takie białe wszystko, dopiero po chwili dochodzą kolory, w pracy (strażak) już jest klapa kompletna, bardzo długo mi się wczytuje, podróż samochodem do pracy także jest ciężka. Reinstal nie pomaga, to nie jest wina sprzętu. Mam antywirusa AVG, standardowy windowsowski firewall.
Konfiguracja komputera:
Windows 7 Ultimate Edition x64
4GB pamięci ram
Intel Core Quad Q8300 4x2,5
GeForce GTS 450 1024
Na dysku jest miejsce. Jakieś rozwiązanie?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.08.2011, 11:05   #173
Ilona
Guest

to wina najnowszej aktualizacji,mam podobny komp i zainstalowaniu najnowszych akcesorii gra śmigała,aż zachciało mi się najnowszej latki,wiec jeżeli bardzo Ci to przeszkadza,to zainstaluj grę od nowa,ale bez aktualizacji 1.24
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.10.2011, 15:55   #174
misiek515
Guest

Domyślnie Czy to coś zmienii

Mam komputer o parametrach:
nvidia 9600gt
ram 2gb
windows 7 x84
Mam zamiar dokupić 2gb ramu co w sumie da mi 4 i chce zmienić windows na x64
Czy to coś zmieni? Czy odczuje jakoś zmianę? Na stan dzisiejszy w simsy nie mogę pograć więcej niż 30 minut bo później wszystko się tnie i pojawiają się błędy ;/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.10.2011, 16:38   #175
Ilona
Guest

zjedz z ustawieniami grafiki w grze,skoro komp nie wyrabia i 4gb ramu+win7 64bit dużo dają,wiem bo sama zmieniałam kompa i widzę różnicę
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.12.2011, 11:57   #176
Rzartyrza
Guest

Hej.
Zarejestrowałam się tylko dlatego, że mam pewien problem.
Podstawę gry mam oryginalną. Do tej pory miałam na daemon'a dodatki (Po Zmroku, Wymarzone Podróże oraz Kariera). Wczoraj z takiego samego źródła został ściągnięty dodatek Zwierzaki. Instalował się jak każdy inny. Wszystko fajnie i nagle instalacja Oriona. Nie chciał się skubany zainstalować. Zresetowałam kompa, potem chciałam znowu zainstalować i nie mogłam usunąć Zwierzaków. Mam tak do tej pory. Gdy włączam instalację przez cały czas jest komunikat, abym je usunęła. Siedzę przy tym cały dzień. Próbowałam już wyczyścić rejestry przez CCleaner. Bardzo proszę o pomoc!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.12.2011, 11:15   #177
Searle

Cytat:
Napisał Rzartyrza Zobacz post
Hej.
Zarejestrowałam się tylko dlatego, że mam pewien problem.
Podstawę gry mam oryginalną. Do tej pory miałam na daemon'a dodatki (Po Zmroku, Wymarzone Podróże oraz Kariera). Wczoraj z takiego samego źródła został ściągnięty dodatek Zwierzaki. Instalował się jak każdy inny. Wszystko fajnie i nagle instalacja Oriona. Nie chciał się skubany zainstalować. Zresetowałam kompa, potem chciałam znowu zainstalować i nie mogłam usunąć Zwierzaków. Mam tak do tej pory. Gdy włączam instalację przez cały czas jest komunikat, abym je usunęła. Siedzę przy tym cały dzień. Próbowałam już wyczyścić rejestry przez CCleaner. Bardzo proszę o pomoc!
Masło maślane, ale i tak nikt tu Ci nie pomoże, bo o pirackich wersjach na tym forum nie rozmawiamy.
stare 03.12.2011, 15:39   #178
jaja

jaki znów Orion? chyba origin? tak to jest z piratami, że mogą zwalić kompa..tym bardziej jak je instalujesz na oryginała. no i jeśli się nie przejęzyczyłas to ściągnęłaś lipną grę. Format dysku, nic innego raczej nie pomoże..
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 21:25   #179
ultraviolence

Cytat:
Napisał jaja Zobacz post
U mnie klony pojawiły się dopiero wraz z Pokoleniami; to chyba więc nie jest wina Podróży. JAKUBA: Dałaś radę z naprawą?
Z simowymi klonami i wszelkimi zaginięciami jednostek, dobrze radzi sobie mod NRaas Overwatch. Dzisiaj przywrócił mi sima, który zaginął mi kilka tygodni temu. Jakby tego było mało, mod usuwa też śmieci, jakie generuje gra (kasuje porzucone samochody, wyłącza niepotrzebnie grające stereo w rodzinach, którymi aktualnie nie gramy, itp.). Przez to simy chodzą płynniej, co z kolei wpływa na jakość rozgrywki.
stare 31.01.2012, 22:10   #180
Emil
Guest

Klonów jak dotąd nie miałem - ale problemów z wywalaniem gry podczas wyjazdu w podróż zagraniczną mnóstwo. Plus to wszystko, o czym piszecie - znikający Simowie, zawieszeni Simowie, itd. itd. Kilka świetnych rodzin już przez to straciłem.

Ale niczego odinstalowywać ani przeinstalowywać nie będę. Dla zasady. Nie po to wywalamy jakąś tam kasę na grę, by potulnie godzić się na wciskanie szmelcu. Bo zdaniem EA wszystko jest ok. - to wina użytkowników, że instalują obiekty rozwalające grę albo po prostu mają za słabe komputery.

Właśnie od Pokoleń grywalność zaczęła się pogarszać. Po zainstalowaniu Zwierzaków jest dramat. A EA wypuszcza kolejne infantylne dodatki i zaciera łapki w oczekiwaniu strumienia dolarków od naiwnych.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania