|
|
Zobacz wyniki ankiety: Co myślisz o tym domku? | |||
świetny! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 50.00% |
całkiem, całkiem |
8 | 50.00% |
taki sobie |
0 | 0% |
niezbyt... |
0 | 0% |
beznadziejny! |
0 | 0% |
Głosujących: 16. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Dom zamieszkany jest przez dwie rodziny.
Starsze pokolenie to Krzysztof i Natalia Graczyk. Młodsze zaś to córka Graczyków, Karolina, jej mąż Hugon Szymuk i malutki Dymitr. Niegdyś był to stary, opuszczony dom, jednak odnowieniu stał się miejscem, w którym każdy z członków rodziny znajduje coś dla siebie, ma własne "cztery ściany". Z tego też względu domek jest mieszanką stylów i kolorów. Pozwoliłam sobie na nią ze względu na charaktery i gusta mieszkańców. Niektóre rzeczy w domu, np. elewacja zewnętrzna i wystające rury, zostały niemienione. No i poręcz do schodów wewnątrz została dopiero niedawno zamówiona. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Pierwsze, co mi się rzuciło w oczy, to prześliczna blondynka
![]() Ale teraz co do domku. Ogólnie jest świetny xd Ale czepiając się szczegółów, to powiem, że przerażają mnie te wielgachne okna. Jakoś nie grają mi z tym domem, wewnątrz też nie wszędzie wyglądają dobrze. Ściana w przedpokoju taka sama jak na zewnątrz, to też średnio wygląda. W łazience jakoś nie podpadł mi prysznic tak blisko drzwi. Jakoś by mnie to krępowało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koniec monologu. Moja ocena to 9,5/10 ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale zapomniałaś o poręczy przy schodach
![]() Po pierwsze, to świetne wprowadzenie do prezentacji - ja trochę też teraz tak gram ![]() Po drugie, to oczywiście nie mam się do czego przyczepić, bo lubię Twój styl, nawet z dodatkami z netu ![]() Rozwalają mnie pingwiny z Madagaskaru ![]() I mam pytanie, w jaki sposób zlikwidowałaś podest / fundamenty przy łaczeniiu schodów? Świetny efekt. |
![]() |
![]() |
#4 | |||||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ceglana wstawka w pokoiku dziecięcym miała cel dekoracyjny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuje dziewczyny ![]() @Kenny: Konewki nie są takie same ![]() Cytat:
A dom w sam raz zbudowałam dobry miesiąc temu, wiec nie ![]() Graciarnia, sypialnia dziadków, dekoracje w salonie, zakątek z roślinkami na piętrze i zmiany w ogródku to robota sprzed paru dni. Cytat:
![]() O co chodzi z tym tramwajem? W lustrze może się odbić tylko obraz sima siedzącego przy komputerze, ewent. czytającego książkę przy biurku. No i są żaluzje ![]() A w nocy przy zgaszonym świetle takie czy inne kolory raczej nie robią różnicy. Taa, zachciało Ci się przyczepiać do spikselizowanych pingwinków! ![]() No ale dzięki, Panie Czepialski ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 02.05.2012 - 09:47 |
|||||||
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 12
|
![]()
AAAAAAAAAAAA!!! Jak na to patrze to boleści brzucha, głowy dostaje!!! W mojej grze mam większość tych mebelków, a potem wyrzuty do mojej osoby że moje domu są podobne do Twoich. Ale za okna to foch na 3 godziny... Chciałem i w moim H&M'ie użyć
![]() Taki wstęep... ![]() A więc zacznę od minusów, bo ich jest mniej: -za mało ( ![]() -po co im dwie TAKIE SAME konewki? tu i tu/tu - czemu tu i tu okna wychodzą za szybę? Za dużo likieru? ![]() -rozumiem że Twoi simowie to nija, i myją ręce pod prysznicem? ![]() - Czy oni w tramwaju mieszkają? ![]() - w sypialni oczopąsu dostaje ![]() ![]() ![]() - pingwinki są za bardzo pikselowate ![]() I plusy ![]() + cała reszta ![]() @up: Chodziło mi o to, że schody wychodzą za okno ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Kenny McCormick : 02.05.2012 - 11:21 |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 11
|
![]()
Bryła i ogród: Ładnie się wszystko komponuje. Bryła nie jest zbytnio udziwniona. Nie chciałabym tak dużych okien w domu. Podoba mi się spękany tynk. Ogródek bardzo ładny, ja mam z nimi duże problemy.
Korytarzyk: Znowu spękana farba ![]() Łazienki: No cóż, białego koszmaru ciąg dalszy. Zdecydowanie wolę ciepłe, przytulne łazienki, gdzie można się odprężyć. Gryzie mnie brak umywalki i w związku z tym pralkę wywaliłabym do łazienki "górnej", a umywalkę stamtąd przeniosła na miejsce pralki (zrozumiałe, mam nadzieję XD). Bo łatwiej chyba jest umyć ręce w wannie niż po prysznicem, bo chlapie XD Kuchnia z jadalnią: Nie podobają mi się naklejki na ścianę. Zamiast tego wybrałabym taki obraz. Tym razem ta wszechogarniająca mdłość została przełamana pomarańczem - według mnie zbyt ostrym. Oklepane szafki kuchenne, jednak muszę przyznać, że ciekawie je ustawiłaś - i podoba mi się to. Jednak część dla gotujących, że tak to nazwę, wydaje mi się być trochę za mała dla czterech simów. Salon: Znowu ten rażący pomarańcz. Fason kanapy jest dobry, ale kolor - jestem na nie! I lusterka mi nieszczególnie pasują. Bardzo fajny kącik z książkami! Sypialnia dziadków: Tak jest! Biel! Więcej bieli! Plus żarówiasta zieleń. No, daje po oczach. Spodziewałabym się raczej ciemnych mebli - wiesz, że niby antyki, czy coś. Tapeta w liście, zasłony, obrazek - nie no... Nie gra mi to ze sobą. Korytarz na górze: Nie ma co dużo pisać. Fajny kącik z kwiatami! Graciarnia: W porządku, jednak jak na pokój, w którym się tworzy, spodziewałam się raczej ścian obwieszonych różnymi obrazami, a tu jest... martwo? Więcej bałaganu! Sypialnia młodych: Bardziej mi to wygląda na pokój jakiegoś skejto-nastolatka. Osobiście w sypialni wolałabym ciepłe, spokojne barwy, a nie (znowu) wściekłe połączenie niebieskiego i zielonego. Aczkolwiek ułożenie mebli fajne, i gdyby tylko zmienić kolorystykę - byłoby bardzo okej. Pokój dziecka: Podobno dla takiego malucha nie za dobre są takie mocne barwy. Aż bije po oczach. Ogółem: Wszędzie panuje biel, dom pomimo kolorowych akcentów wydaje się być chłodny. (Że podłoga wszędzie jest taka sama, pominę) Co do akcentów - za mocne kolory. (To znaczy, mnie jako fanki zagraconych, starych, ciemnych mieszkań nie musisz słuchać, to tylko moja opinia) Ze wszystkiego najbardziej podoba mi się ogród - jest taki ciepły i bezpieczny, totalne przeciwieństwo wnętrza! |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Dom bardzo ładny, szkoda, że nie dałaś rzutów
![]() ![]() ![]() Jednak po kilku małych zmianach z przyjemnością można by zamieszkać w tym domu ![]() Pozdrawiam EDIT: Ach przepraszam faktycznie nie zauważyłam rzutów. Moja wina ![]() Ostatnio edytowane przez marlena0189 : 03.05.2012 - 18:46 |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Rzuty są pod wszystkimi zdjęciami, w linkach
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
dom mi się podoba. to tak w skrócie.
najpierw plusy tego budynku: - miło, że postawiłaś na coś nowego. te "stare" elewacje idealnie podkreślają klimat. - zestawienia kolorów pokazują, że każde pomieszczenie jest niepowtarzalne, i inne od poprzedniego - salon, zakochałem się w nim, sam bym taki chciał *_* jest idealny - w domu znajduje się dużo roślin, w sam raz na wiosnę : ) - kuchnia i jadalnia zaprasza do gotowania w niej ze względu na kolory i ciekawy wystrój - sypialnie - wszystkie mi się podobają, zarówno najstarszego, średniego, jak i najmłodszego pokolenia to tylko część plusów : > minusy: - JEDEN SAMOCHÓD NA TRZY POKOLENIA?! ![]() - ogród. za mało zdjęć i jest w nim tak smutno :/ - sedes jest taki "szczupły", że tak powiem. nie przeszkadza to simom? xD - graciarnia jest zbyt pusta, można by tam umieścić jakieś obrazy, prace Natalii Ogółem mówiąc: postawiłaś sobie wyzwanie budując taki dom. Od zewnątrz z pierwszego wrażenia wygląda na zaniedbany, lecz gdy się wejdzie do środka, od razu zmieni się zdanie. ![]() ocena liczbowa: 8/10 pozdrawiam i życzę dalszej weny na nowe projekty ![]()
#10 |
|
![]() Szczerze mówiąc, zagłosowałam tutaj jako pierwsza, jeszcze nie było żadnych głosów xD Ale coś weny do komentowania nie było
![]() Lubię Twoje domy, Liv. Bardzo podoba mi się ten Twój niepowtarzalny styl, wrażenie takiej czystości, wręcz sterylności. W Twoich domach jest zawsze tak jasno, przytulnie, zapraszają, by do nich wejść, zatrzymać się, podziwiać. Nie lubujesz się w zbędnych bibelotach, klamotach, duperelach, które czasem wyglądają nawet ładnie, ale przeważnie dają wrażenie bałaganu, chaosu i nie wiadomo, na czym skupić wzrok. U Ciebie podziwia się naprawdę dom, a nie nic nie znaczące dodatki. I masz fantastyczną grafikę, chylę czoła. Co mnie szczególnie ujęło - przede wszystkim sypialnie (obydwie). Kolorystyka tak bardzo trafia w mój gust, że chciałabym jedną z nich w realu. Lubię zieleń, to mój ulubiony kolor, w każdym odcieniu. Ty użyłaś takiego świeżego, soczystego, no po prostu "sweet dreams" ![]() ![]() Ogromnie podobają mi się tapety, których użyłaś w całym domu, a zwłaszcza te w korytarzu i graciarni, mają świetną teksturę. Lubię też to połączenie cegły ze zwykłymi tapetami, sprawia, że w pomieszczeniu nie jest tak mdło. Oj, w Twoich domach mogłabym pograć. Oczyszczone przez Ciebie ze zbędnych rupieci na pewno by mi działały płynnie. Żałuję, że nie mam wszystkich dodatków, bo gnębiłabym Cię o jakąś uroczą parterówkę do działu Downloads. Ehh... 10/10 ps. ta szafa lustrzana to w jakimś dodatku dochodzi? Bo szukałam kiedyś i znaleźć nie mogę, a obłędnie mi się podoba ![]() Ostatnio edytowane przez Malin : 07.05.2012 - 21:03 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|