Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.05.2012, 10:07   #201
jaja

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grafiką!!!

nic z tego, nie wyszło.
ponoć mogłoby pomoc zainstalowanie następnego dodatku, ale po pierwsze odinstalowanie i ponowne zainstalowanie showtime nic nie dalo, wiec nie wiem jak mogłoby pomoc zainst. następnego rozszerzenia, po drugie tego "słodkiego" badziewia to ja nie chce miec..

czyli reinstalka i oby pomogło
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.05.2012, 11:30   #202
Anulaa89
Creator

Pierwsze słyszę takie coś żeby zainstalowanie kolejnego rozszerzenia gry pomogło :// Kto taką bzdurę wymyślił? To skoro po zaktualizowaniu grafika się zjechała to przywróć stare sterowniki. Ja jadę na starych sterach do mojej grafy i gra śmiga jak miło, mimo że nie mam karty najlepszych lotów.

Nie spełniam zamówień.
Anulaa89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.05.2012, 19:01   #203
jaja

haha, dobre: wymyślił tą "bzdurę" mój były, informatyk pomagało na większosc błędów, na to mam nadzieję pomoże reinstal...chociaż kto wie, nie babrałam się w tym jeszcze, za duzo roboty z tyloma dodatkami-az tak mi nie chce w to grać.

co do przywrócenia starych sterowników, chcę bez tego się obejść, bo to nie naprawi mi gry już sypniętej, a ja wolę mieć najnowszą, ulepszoną wersje na kompie..

dzięki za pomoc
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.05.2012, 20:54   #204
Anulaa89
Creator

Tak się składa, że są informatycy i "informatycy". Ja też jestem informatykiem, ale czegoś takiego nie słyszałam. Ja bym powiedziała inaczej: nie nowy dodatek naprawi błąd lecz MOŻE to naprawić jedynie nowa AKTUALIZACJA gry. Ehh Ale ja tak wnioskuję, że skoro po aktualizacji sterów Ci sie rypło to trzeba przywrócić stare. Mojemu szwagrowi instalowałam nowe stery to mu sie pochlało wszystko i wróciliśmy do starych i śmiga. Nowe sterowniki to niekoniecznie lepsze . Bo dlaczego mi się na ten przykład grafika nie zepsuła. Co innego jakby WSZYSTKIM osobom się popsuła grafika i wtedy by pomogła łata bo przypuśćmy to wina EA. A tak to nie jest wina EA tylko sterów. No zdarza się, że reinstalacja gry pomaga. Ale nie zawsze.

Ps Chyba lepiej wrócić do starych sterowników - a potem ewentualnie jak to nic nie da od nowa zaktualizować. Niż pierniczyć się cały dzień i noc z simsami Reinstal gry powinien zawsze być ostatecznością.

Nie spełniam zamówień.
Anulaa89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2012, 19:15   #205
Mexiss

Domyślnie problem z zacinaniem się obrazu w grze

Witajcie!

mam problem z grą, otóż po uruchomieniu miasta gra działa dobrze, jednakże jak wejdę na dowolną pustą bądź nie działkę to moje fps w grze spadają z ok. 300 do 0-3.

Przeinstalowałem grę na 2 komputerach, próbowałem ze starymi save'ami, bez modów i z modami i wszędzie występował ten sam problem. Wcześniej gdy miałem wszystkie dodatki (do szybkiej jazdy) gra działała poprawnie i to bardzo obciążone miasta i obiekty - z racji pracy nad dużym projektem ;-)

Podaję parametry obu komputerów

PC: Core 2 Duo E6600, płyta Gigabyte, 4gb ram, GTX260, Vista HP 64 (tu wszystko działało zanim nie uszkodziła się kopia gry przez aktualizację)

Laptop (nie miałem wcześniej zainstalowanej tu gry - a działa podobnie jak na PC) Asus U36SD
Core i5 2450M, 8gb DDR3, grafiki hybrydowe Intel HD3000 i GF 520M ( GeForce się uruchamia do Simsów)

czy ma ktoś pomysł w czym może tkwić problem ?
mam wszystkie dodatki do luksusowego wypoczynku (oryginalne)

z góry przepraszam jeśli nie zawarłem czegoś ważnego
Mexiss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2012, 20:30   #206
Tapas
Guest

Post Migający ekran

Witam, mam wszystkie dodatki do pokoleń (oryginały!), po paru minutach gry ekran zaczyna migać i obraz się nie zmienia mimo że słychać dźwięki otoczenia i interakcji. Reinstal nie pomaga, co może być przyczyną? (nie instalowałam żadnych dodatków z internetu.).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.06.2012, 10:42   #207
Searle

OmEgA może zmiana sterowników coś pomoże?
stare 30.06.2012, 17:00   #208
JBronkar

Nie wiem jak się stało, moja simka urodziła trojaczki i jak przyjechali do domu na miejscu to jedna niemowlęta coś się popsuła. Na początku wszystko było w porządku, a teraz okropnie. Proszę o pomoc.

Edit:
Przepraszam, daję jeszcze raz zdjęcia, ale tylko nie ma panela rodziny. ResetSim próbowałam i nie działa.

Właśnie kliknęłam na edycję i myślę, że to jest przyczyna.

Sprawdzałam S3 Dashboard i wszystko jest w porządku, nie mam wadliwych z netu.

Ostatnio edytowane przez JBronkar : 01.07.2012 - 17:32
JBronkar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.07.2012, 20:04   #209
Tapas
Guest

Dawno tu nie zaglądałam, okazało się że to wina dodatków z internetu Jednak odpowiedzi pomogły rozwiązać problem mojej przyjaciółce więc bardzo dziękujemy
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2012, 09:53   #210
Damian
Guest

Domyślnie The Sims 3 Renderowanie zaawansowane

Witam, otóż mam pewien problem z grafiką posiadam dodatek The Sims 3 Zwierzaki niestety sierść kotów i psów jest jakaś przezroczysta, abyt aka nie była zawsze mam włączone ,,renderowanie zaawansowane" jednak po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji 1.36 po włączeniu wyżej wymienionej funkcji żadne zapisy oraz miasta nie działają.
Wyświetla się informacja:
Wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania ,,Nazwarodzinki.sims3". Zaleca się wyłączenie aplikacji i włączenie jej ponownie.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania