Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.11.2012, 21:08   #181
M3Lcik

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadam jak gram by robaczek ;)

Samo w sobie nie byłoby głupie :ojciec samotnie wychowujący córke w okresie dojrzewania,która ma pusto w głowie i synka z wpadki. Pomysł,ze dziecko zostało "zarażone" wampiryzmem tez by mogło byc,ale lepiej by to wyglądało gdybys Robaczku dawał sensowne dialogi,wyjasniajace troche spraw,bardziej emocjonalne. Niech beda opisy,bo niebedziemy sie domyslac po obrazkach. U ciebie to wygląda w ten sposób "Ja wiem o co chodzi to i oni będa wiedzieć"-niestety nie będziemy...Opisuj,opisuj i jeszcze raz opisuj.Wyjasniaj niam co sie dzieje.Nie pisz tak absurdalnie. Wysil troche głowine. Moze jakas lektura kriminalna?

MOJE SIMY

M3Lcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.11.2012, 21:58   #182
Kjalvör

Parasolką, a nie miotłą? ;3

Ale nie odbiegając od tematu... Cóż, sama historia jest na swój sposób interesująca. Do zdjęć nie mam co się przyczepić, jedynie samej historycje brakuje ścisłości. Ale potraktujmy naszego autora, jak kogoś dopiero wkraczającego w świat pisarzy, a jego historię, jako surrealistyczną i komediową, bo to chyba te cechy tak naprawdę nas tu przyciągają, nieprawdaż?

Jako podpowiedź dodam, że odpowiedzialny ojciec powinien naprawdę zaniepokoić się zmianami w wyglądzie i zachowaniu syna (albo tym, że pogryzł chłopaków w szkole...) i zrzucić to na jakąś chorobę. A co do tego pogryzienia, wyobraź sobie, że jesteś rodzicem pogryzionego w szkole dziecka (matko, ale to zdanie brzmi, hahah!), serio chciałbyś usłyszeć, że ktoś kto tak brutalnie i psychopatycznie zaatakował twojego podopiecznego, dostał tylko małe pouczenie i gitara?

W każdym razie, pisz dalej, a ja jestem ciekawa jak rozwinie się sytuacja i jak Adele zareaguje na to, że jej przyrodni braciszek jest wampajerem i mordercą.
Kjalvör jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.11.2012, 23:19   #183
Katherine

Parasolem też! xD
OMG to ja zaczęłam temat ''ukrytej prawdy'' . Jestę VIP *.*

A faktycznie, jesteś oryginalny, ale aż za bardzo. Więcej emocji, mniej bezsensownych dialogów itd.
Katherine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.11.2012, 14:09   #184
Alcioo :33

Reputacja: 12

1.Faktycznie za mało opisów do zdjęć. Na jubileuszowy 10 odcinek bd lepiej z opisami i mam nadzieję, że ze wszystkim.
2.
Cytat:
Napisał Kjalvör Zobacz post
surrealistyczną i komediową
można tak powiedzieć, np.: Serial "Kiepscy", jest bezsensowny, nierealistyczny, a ma wysoką oglądalność, nieprawdaż?
Alcioo :33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.11.2012, 14:51   #185
Laselight

Cytat:
Napisał Robaczek :) Zobacz post
Na jubileuszowy 10 odcinek bd lepiej z opisami i mam nadzieję, że ze wszystkim.
Nie musisz mieć nadziei , że odcinek będzie lepszy , tylko musisz być pewny , że odcinek dobrze napisałeś , przeczytać 666 razy.
Cytat:
Napisał Robaczek :) Zobacz post
można tak powiedzieć, np.: Serial. Kiepscy", jest bezsensowny, nierealistyczny, a ma wysoką oglądalność, nieprawdaż?
Za niedługo Daniel powie: "w tym kraju.nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem" , Adele "Nie obrażaj pan" , a Dominim "Robić to nie ma komu" .

Ed. Lubie kiepskich.

Ostatnio edytowane przez Laselight : 04.11.2012 - 14:57
Laselight jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.11.2012, 14:55   #186
Cytryśnia

Czy wy nie za bardzo odbiegacie od tematu?

Mówicie, ze on jest "początkującym", a zapowiada 10 odcinek Zanim dodasz odcinek, przeanalizuj go kilka razy, nie bój się tego, że jest za dużo tekstu, bo tak nie jest
Cytryśnia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.11.2012, 16:02   #187
Myrtek

Reputacja: 15

Robi się powoli offtop, a my naliczamy mu licznik i robimy mu reklamę jakimiś sprzeczkami, więc kończ waść głupoty prawić!

Liczę na to, że się zrehabilituje, ale powątpiewam. Może nas zaskoczy?
Myrtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.11.2012, 17:52   #188
Alcioo :33

Na jubileuszowy 10 odcinek postaram się zrobić dłuższe opowiadanie :-)
Rodzinka Wilson, odcinek 10
Nocne ucieczki z domu powtarzały się coraz częściej. Dominik nie dorastał zdrowo, w jego organizmie działy się różne dziwne rzeczy. Zaczął interesować się istnieniem wampirów i nadprzyrodzonych istot. Gdy przeczytał artykuł w gazecie o „podróżach astralnych” od razu wzięło go na spróbowanie tej przyjemności.

Małego czytelnika strasznie wciągnął artykuł. Zaczął robić się wieczór, jutrzejsza 18-nastka Adele zbliżała się wielkimi krokami. Ojciec by zrobić córce niespodziankę postanawia udekorować dom na imprezę.Dominik tak strasznie był podekscytowany nowym doświadczeniem, że przez dłuższy czas nie mógł zasnąć.

Jednak nastała, już ta godzina, w której dusza Dominika mogła spokojnie latać po świecie i spotykać inne dusze zmarłych.

Chłopcu strasznie spodobała się zabawa z lataniem, jednak nadchodził już ranek i musiał boleśnie wrócić do swojego ciała. To nie było jedno z tych gorszych nocnych przeżyć , lecz było to przeciwieństwo złej nocy. Dominik z Danielem na czas imprezy pojechali do Aquaparku.
Zgromadzeni pod nieobecność ojca strasznie szaleli. Adele oczywiście przyłączyła się do nich. Wyprawiali rzeczy typu szalone karaoke, ostry taniec lub nocne igraszki do, których skłoniła się sama Adele.

O godzinie 7:00 ojciec z Dominikiem wrócili do domu, impreza się skończyła. Towarzystwo musiało się rozejść, a Daniel z Adele posprzątać cały dom. Rodzina przez całą noc zbierała resztki chipsów oraz dużą ilość wymiocin i porozrzucanej bielizny.
Adele przez 2 tygodnie utajała pozytywny wynik testu. Nie miała pojęcia kto jest ojcem. Poszła wyżalić się najlepszej przyjaciółce.

Przed domem najlepszej przyjaciółki stał bardzo przystojny, zadbany oraz dobrze ubrany mężczyzna. Adele postanowiła do niego zagadać.
- Siemqa. Co tu robisz?
- Hej. A wiesz co, przyjechałem odwiedzić kuzynkę.
- Lol? Twoją kuzynką jest Monika? Co ty gadasz?

- Hah, najwidoczniej tak. A Monika, kim dla ciebie jest?
- A to taka moja mała psiapsiółka. Hihihihi...

W rozmowie przeszkodziła im Lokatorka. Najwidoczniej była dobrze wychowana, ponieważ zaprosiła ich do środka i podała im ciasteczka.

W tym samym czasie do domu rodziny Wilson, puka pani Dyrektor.

- Witam Pana. Przyszłam tutaj, by zobaczyć czy dostosował się pan do moich rad.
- Tak, zabrałem synowi elektryczne gadżety.
- Och, jak miło. Mogłabym zobaczyć pokój chłopca?
- Dobrze, zapraszam.
Gdy Pani Jon weszła do domu na usta nasuwało jej się tylko jedno zdanie „Musze mieć taki dom”

- A przepraszam Pana jeszcze. Dzwoniła mama poszkodowanego dziecka.
- Tak? Przykro mi, nie wiem co wstąpiło w mojego syna.
- Owszem, tak. Była oburzona zaistniałą sytuacją, ale uspokoiłam ją pretekstem, że Dominik jest chory.
-Dziękuje. Może da Pani się zaprosić na kawę?
- Och, jaki pan miły.

I stało się, pani dyrektor najwidoczniej czuła mięte do Daniela, lecz nie znała jego poglądów. Mężczyzna zachęcił panią Jon na kawę, by pokazać się z jak najlepszej strony. Ich najczęstszym tematem był Dominik i jego życie.

W tym samym czasie Adele, powiększyły się kręgi znajomych o jedną osobę. Najwidoczniej mężczyzna o imieniu Wacek, nie był zwykłym znajomym, był on raczej dopełnieniem pustej połówki Adele.

Jeżeli Daniel oraz Adele wyszli z domu, to codzienne wychodzenie z psem na dwór zostało przypisane chłopcu. Dominik jeszcze nigdy nie wyprowadzał Lizi na spacer, ale nie miał wyjścia.

Podczas spacerowania, zauważył Konrada, który nie wyglądał na spokojnego.
-Dominik, widziałeś Adele?! Powiedział zdenerwowanym tonem.
- Nie wiem. Wyszła gdzieś. A o co chodzi? Mogę jej przekazać.
-A wiesz, bo Kamila nie ma cały dzień, a ja nie wiem, co się z nim dzieję.

-Co wspólnego ma z tym moja siostra?
-Grrr… To, że są razem?!
-Nie, ona nie jest dla niego. Rzucił ją.

Po tych słowach mały poszedł do domu. W domu przy nieobecności ojca, wziął komputer z salonu i przeniósł do swojego pokoju. Gdy miał już dostęp do sieci , włączył NFS i zaczął grać.

Około godziny dziewiętnastej do domu przyszła uradowana i podekscytowana Adele. Pierwsze co zrobiła wyszła na górę i włączyła GG by popisać z Waciem. Dziewczyna nie powiedziała swojemu nowemu koledze o ciąży, ponieważ stwierdziła, że to zły moment na początku znajomości chwalić się wpadką.

Kilkanaście minut po córce wrócił również Daniel. Był zmęczony skutecznym podlizywaniem się dyrektorce syna, wobec czego rzucił się na łóżko i zasnął.

Z rana Dominik zjadł szybko śniadanie i pobiegł na autobus. Adele, mająca dzień wolny w liceum postanawia wykorzystać go na spacer po parku z nowym przyjacielem.

- Adele muszę ci coś wyznać. Strasznie cię lubię, ale chcę wyjść ze strefy „P”- Powiedział Mężczyzna.
- O czym ty do mnie mówisz?
-Chodzi o to, że, że, żżżżżee.
- No co, „że”?!- Zaczęła denerwować się dziewczyna.
- Strasznie mi się podobasz, dlatego mam tylko jedno pytanie. Chcesz ze mną być?
- Och, White. Oczywiście!

- Aha, kotku. Może to nie odpowiednia chwila, ale lepiej wcześniej niż wcale. – chciała wyrzucić z siebie te słowa, ale nawet jak o nich pomyślała, robiło jej się niedobrze.
- Tak, o co chodzi?
- Bo na mojej imprezie, coś mi odbiło i Ja poszłam do łóżka z obcym mężczyzną…
- Co? Ad, ale, dlaczego>?
-No wiesz, jakoś tak wyszło.

Koniec

Bonus: Adele jako przyszła matka.
http://i.imgur.com/oopZj.jpg
@rudzia: zmieniłam zdjęcie na link, gdyż jego rozmiar jest za duży.

White – Pseudonim Wacka

Mam prośbę. Czy nie mógł, by ktoś z was wymyślić innego pseudonimu niż White>?

Dziękuję Smallcherry99 oraz Laseligth

Ostatnio edytowane przez rudzielec : 20.01.2013 - 21:26
Alcioo :33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.11.2012, 18:56   #189
Stephenowa

No no no..
Tak, jest lepiej.
Nawet dialogi są składne! Robaczku, tylko czemu dopiero teraz?!
Parę przecinków Ci uciekło, albo się nagle zmaterializowało nie tam gdzie trzeba, ale jaa..
Tylko te parę rzeczy, typu:
'Nie znała jego poglądów' - chyba jego zamiarów? Albo tego, co go zmotywowało do zaproszenia jej na kawę? Chyba, że źle rozumuję.
No i te 'lol!', 'psiapsiUłą' mnie dobiło.. Ale to tam!
Ważne, że było lepiej. Jak następny odcinek schrzanisz, to cię zjem.
Pozdrawiam!
stare 05.11.2012, 19:02   #190
Cytryśnia

O! No, teraz dużo, dużo lepiej, Ad w roli matki??!! :o jakoś jej sobie nie wyobrażam, a tym bardziej tego, co z tego bachorka w przyszłości wyrośnie , ale zobaczymy może zmądrzeje Jest ok Robaczku, są jeszcze drobne niedociągnięcia, ale widać dużą poprawę
Cytryśnia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania