Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.11.2012, 12:18   #71
inseparable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Historie by iness92

ooo, szkoda a powiesz nam może jak zamierzałaś zakończyć tą całą sytuację w szpitalu? co z Mad i Laurą?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.11.2012, 12:29   #72
Sqiera

powiem ci że te komputery coś dzisiaj wariują. ja ze swoim też dzisiaj walczyłam (czarny ekran po włączeniu kompa) i również obawiałam się o swoje dane. chwilowo działa ale sytuacja się u mnie powtórzyła już któryś raz i nie wiem niestety co jest tego przyczyną ...

Szkoda, żę nie będzie już Laurki. Wkręciłam się w tą historię, no i nie powiem - czekałam na ciąg dalszy. Mam nadzieję, że wkrótce znowu wymyślisz dla nas coś ciekawego pozdrawiam
stare 10.11.2012, 14:33   #73
Juhas

Cytat:
Napisał skierka Zobacz post
(czarny ekran po włączeniu kompa)
Miałem dziś dokładnie to samo! Musiałem dwa razy komputer restartować

A co do historii, szkoda że utraciłaś zapis Ale czekam na pisemną opowieść i kompilację Twoich planów
stare 10.11.2012, 15:59   #74
iness92

Ja restartowałam chyba z 1000 razy i dalej to samo ;(

''Już tyle słońc wzeszło tylko jeden raz,
Już z tylu stron zapłonęły ognie gwiazd,
Już tyle miejsc zapomnienia pokrył kurz,
Wiem, co to jest, lecz się nie zatrzymam już.''
iness92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.11.2012, 21:10   #75
Katherine

Miejmy nadzieję że kiedyś powrócisz do nas z kontynuacją, czy nową historią.
Niestety też nie wiem jak ci pomóc.
Katherine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.11.2012, 23:22   #76
Stephenowa

O nie o nie o nieee!
:<
Ej!
Nie wolno tak.
Czemu takie rzeczy zawsze przytrafiają się tym najfajniejszym historiom?! Czemu takiej mnie nie może się zepsuć komputer, nikt by nie ucierpiał przynajmniej. :<
Głupia technologia noo..
To napisz nam przynajmniej,jak to powinno się zakończyć. </3
stare 11.11.2012, 00:37   #77
eyvee

Kurde mole, a nie zapisane byly na osobnym przenosnym dysku? np. jak u mnie Tak to by szlo odzyskac savy przynajmniej.....kurcze to jest plaga normalnie w tej grze > skopana gra maxisa....grrrrrr.
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2012, 19:53   #78
iness92

Powiem Wam, że zainstalowałam znów simsy! Myślę, że niedługo znów zacznę tu coś dodawać. Nie wiem czy będzie to tak "skomplikowane" jak historia Laury - pisanie tego typu opowiadań jest jednak bardzo czasochłonne, a ostatnio u mnie kolokwium goni kolokwium, ale złość na grę i laptopa mi przeszła, więc w najbliższym czasie powinno coś się pojawić. Nie wiem czy poprzednie zdanie ma sens hehe

Kilka osób chciało dowiedzieć się co dalej miało być z Laurą.
Podczas operacji Laury doszło do krwotoku wewnętrznego, niedotlenienia mózgu itp. (nie znam się dokładnie na tym). Dziewczyna zapadła w śpiączkę na 5 miesięcy. Gdy się obudziła, okazało się, że Mad już dawno wyszła ze szpitala i zamieszkała z Robertem. Po kilku tygodniach Laura także mogła opuścić szpital i zamieszkała u siostry. Chciała jednak jak najszybciej się wyprowadzić, bo zdała sobie sprawę, że zakochuje się w Robercie. Po jakimś czasie dziewczyna znajduje pracę jako opiekunka starszego pana, dawniej bardzo sławnego aktora - Charliego Slitha.

W tym samym czasie akcja przenosi się do Bridgeport, gdzie okzauje się, że cały czas Laury szuka Jackson, wynajmując różnych "sepcjalistów", póki co bezskutecznie.

Pewnego wieczora do Laury przychodzi załamany Rob, twierdzi, że Mad jest w ciąży, co w jej przypadku jest bardzo niebezpieczne (jej organizm nie jest wystarczająco silny po operacji, aby itrzymać ciążę). Laura pociesza chłopaka, oboje piją spore ilości wina, całują się.

Tymczasem w Bridgeport Jackson znajduje w gazecie artykuł o Charlim Slith - dawnej gwieździe, która teraz osiadła na stałe w Sunset Valley. Na jednym ze zdjęć aktora w jego własnej rezydencji w tle dostrzega Laurę. Natychmiast wynajmuje najlepszego porywacza w kraju, aby ten przywiózł mu dziewczynę.

W Sunset wszyscy są zrozpaczeni, gdyż Madeleine jest bardzo słaba - nie godzi się jednak na usunięcie ciązy. Wkrótce umiera, cała rodzina jest załamana, Laura i Robert nie mogą się pogodzić z takim stanem rzeczy. Nikt nie zauważa, że co noc co noc ktoś obserwuje dom Laury. To Tom Danner, płatny zabójca i porywacz, wynajęty przez Jacksona. Doprowadza dziewczynę do Bridgeport, jednak podczas podróży od razu okazuje się, że ich relacje są tak naładowane napięciem i chemią, że z trudem powstrzymują się od pocałunku.

W Bridgeport Jackson w trosce o bezpieczeństwo swoich interesów chce zabić Laurę, mimo zapewnień dziewczyny o zachowaniu tajemnicy. W ostatniej chwili Tom ratuje Laurę, chociaż sam zostaje przy tym postrzelony. Razem uciekają na wieś, do potajemnej kryjówki Toma, gdzie Laura zakłada mu opatrunki. Ukrywają się tam 2 tygodnie, rodzi się między nimi niechciane przez nich, ale nieuniknione uczucie. Pewniego dnia w telewizji widzą aresztowanie Jacksona, co onacza wolność.
Laura wraca do Sunset. Rob, który szukał jej cały czas jest szczęśliwy, że wróciła. Chce z nią być. Początkowo wszystko układa się dobrze, jednak Robert coraz częściej zwraca się do Laury 'Madeleine', chce, aby dziewczyne upodobniła się do siostry. Laura nie jest szczęśliwa, kłóci się o to z chłopakiem. Wychodzi na spacer, jendak cały czas czuje, że ktoś ją obserwuje. Obraca się i widzi Toma. Patrzą na siebie kilka sekund, po czym bez słów Laura podchodzi do chłopaka i przytula się. Ten głaszcze ją po włosach, razem wsiadają do saochodu Toma i wyjeżdżają z Sunset.

Mam nadzieję, że ktoś dotrwał do końca.
Pozdrawiam!

''Już tyle słońc wzeszło tylko jeden raz,
Już z tylu stron zapłonęły ognie gwiazd,
Już tyle miejsc zapomnienia pokrył kurz,
Wiem, co to jest, lecz się nie zatrzymam już.''
iness92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2012, 20:10   #79
Sqiera

jeśli to byłby wogóle taki koniec twojego story to ja dziękuję ... a gdzie happy end by był??? jak to tak bez co?? oj nie ładnie....
stare 15.11.2012, 20:26   #80
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Ach, czułam, że prędzej czy później uśmiercisz biedną Mad. Rozumiem, że jej dziecko również zmarło? Szkoda.. A, i dałoby rade może wrzucić ewentualne zdjęcie Toma? Strasznie jestem ciekawa jak mógł wyglądać facet, który tak zakręcił Laurze w głowie Naprawdę świetna historia i czekam na Twoje kolejne dzieła

@up A mi się podoba takie otwarte zakończenie. Brakuje tylko 'i żyli długo i szczęśliwie'

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania