![]() |
#391 |
Reputacja: 14
|
![]()
O nowa rodzina! Prolog ciekawy i zachęcający do dalszego czytania, ale jedno. Błagam nie skończ tej rodziny tak szybko jak tamtej.
Też napiszę, że legginsy galaxy nie pasują do reszty stroju ![]() Tragiczna śmierć rodziny ![]() Czekam na odcinek 1 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#392 |
Reputacja: 12
|
![]() Moje życie jest piekłem, a Ty czym jesteś? -1- Wstałam wcześniej niż zwykle. Wypiłam kawę, a reszta ciała zmierzała do pokoju Jul’a. Coś kusiło mnie żeby tam zajrzeć, jednak nie wiedziałam dlaczego. Gdy miałam nacisnąć klamkę ktoś zadzwonił do drzwi. Kawa wylała mi się na podkoszulek nocny, a ja ze wściekłością otworzyłam drzwi. - Witam. Przyszedłem nie w porę, prawda? – powiedział. - Ależ, nie. Wszystko jest w porządku- ze sztucznym uśmiechem odpowiedziałam- Może Pan wejdzie? Proszę poczekać tylko sekundkę. Przebiorę się szybko, dobrze? ![]() - A więc. Jestem adwokatem rodziny Stool. Chyba nie wie Pani o wszystkim. - Ale? Ale o czym Pan mówi?- przecież my mamy tak na nazwisko. - pomyślałam. - Pańska matka miała duże zadłużenia w banku. Od czterech miesięcy nie płaciła czynszu. Wie Pani coś o tym? - Jak to?!- krzyknęłam – Przecież razem z mamą podpisywałyśmy zaświadczenie, że wszystkie zaległości zostały uregulowane. O czym Pan mówi!? - Ale proszę spokojnie. To jeszcze nie wszystko. Proszę wiedzieć, że bardzo dobrze zaopiekujemy się pańskim bratem. – powiedział podnosząc prawy kącik ust. ![]() - Phi! Wolne żarty. Nie wiem, czy Pan wie, ale zostałam obdarzona prawami rodzicielskimi nad moim bratem. Może dziwnie to brzmi, ale to prawda! - Ha, ha! Mam nadzieję, że dowie się Pani reszty. W każdym bądź razie nie ode mnie. O co im wszystkim chodzi? Przecież zaczynam pracę w butiku, a oni jeszcze się nas czepiają. Mam nadzieję, że mały nic nie słyszał. Strasznie by to przeżył. Wyszłam do pracy zdenerwowana. Bałam się zostawić młodego samego, ale musiałam. Przecież nie jest już takim małym dzieckiem, prawda? Wyszłam i kierowałam się na przystanek. ![]() Wróciłam zmęczona i poddenerwowana. Trafili mi się najgorsi klienci, którzy nigdy nie wiedzą jak się ubrać. Gdy weszłam do kamienicy, a bardziej do mojego mieszkania, zauważyłam, że wysztko jest w idealnym stanie. Dziwiłam się, że drzwi do pokoju Jula są zamknięta. Na dworze było już ciemno, a on siedział przy zgaszonym świetle. Chciałam zrobić mu miłą niespodziankę, wyciągnęłam ciasteczko z pudełka i poszłam do jego pokoju. ![]() Otworzyłam drzwi. Zobaczyłam chłopca w kapturze, siedzącego na środku pokoju w wielkim kręgu z dziwnymi napisami. Siedział i się nie ruszał. Z daleka zauważyłam, że te napisy nie są po naszym języku. - Hej Jeen! Czego tu chcesz – zaczął rozmowę dziwnym głosem. - Przyszłam dać Ci ciasteczko. Chcesz? - Czemu nie powiedziałaś mi o naszej najstarszej siostrze!? Czemu ku*wa, czemu!? C. D. N ![]() Dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam do wyrażania swojej opinii ![]() Altair Down: Co dzieje się za szybko o.O Ostatnio edytowane przez Alcioo :33 : 02.05.2013 - 20:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Reputacja: 10
|
![]()
skomentuje i prolog i odcinek 1
Prolog-jak przeczytałem początek to myślałem że Jenn jest w jakimś grobowcu Odcinek 1-tajemnica hmm....akcja się dzieje za szybko troche |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Reputacja: 14
|
![]()
Chcą odebrać Jenny brata?! Przynajmniej ma już pracę, ale co z tego. Musi utrzymać brata.
Młody dowiedział się o najstarszej siostrze. Pewnie się wkurzył, że nikt mu nie powiedział i co znaczą te napisy? Czekam na next |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
|
![]()
Według mnie nie dzieje się za szybko. Wszystko jest ok, ale mogłeś zrobić i dodać zdjęcie, jak młody siedzi w tym pokoju i odprawia te różne modlitwy czy coś tam.
Już mnie irytuje i denerwuje ten ich adwokat(sugeruję, że to on, bo nie napisałeś kto to) Nie poddadzą się, ja to wiem. Będą walczyć do końca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
|
![]()
Śmiesznie to wygląda, że Jeeny jest tyłem na każdym zdjęciu, nie mówię, że źle, tylko trochę śmiesznie. Jakbyś specjalnie unikał pokazania jej przodem, a w końcu ładna simka.
![]() Lol, adwokat już mi się nie podoba, ale cóż, chyba nie ma zbyt mrocznych intencji... Jak myślę, pewnie najstarsza siostra chce przejąć prawa rodzicielskie nad Julianem, ciekawe jak się dowiedział. Szkoda chłopaka. Twoi simowie nie mają łatwo. ![]() Czekam na kolejny odcinek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
|
![]()
Troche krotko, ale to pierwszy odcinek to moze byc.
Szkoda mi sie zrobilo, ze chca jej odebrac brata. Niby czemu, przeciez ma prawa rodzicielskie, ten prawnik cos kombinuje. Co za schizy ma jej brat, zaczyna wrozyc czy rozmawiac z duchami? Lepiej niech sie w to nie miesza, bo na dobre mu to nie wyjdzie No dobrze zobaczymy co bedzie dalej, czekam w kazdym razie. ![]() Daj troche dluzszy odcinek, przyjemnie sie czyta ![]()
![]() |
#398 |
|
![]() Przepraszam, że odcinek wklejam jeszcze raz, ale nikt nie zauważył go od ponad doby, więc postanawiam dodać jeszcze raz :< Moje życie jest piekłem, a Ty czym jesteś? -2- W ostatnim odcinku - Hej Jeen! Czego tu chcesz – zaczął rozmowę dziwnym głosem. - Przyszłam dać Ci ciasteczko. Chcesz? - Czemu nie powiedziałaś mi o naszej najstarszej siostrze!? Czemu ku*wa, czemu!? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - O ku*wa –pomyślałam. – O kim Ty mówisz? – zapytałam, żeby zmylić jego trop.- A w ogóle co to za dziwne znaki i okręgi? Co to ma znaczyć?! - Nic siostrzyczko. Kocham Cię i mogę jedno ciasteczko? – powiedział cichutkim i całkiem łagodnym głosem. Po czym schował matę pod łóżko i wyszedł. ![]() Poszliśmy spać, a rano było już wszystko normalnie. Wstałam i poszłam do łazienki. ![]() Młody zjadł śniadanie i został sam. Gdy wychodziłam oglądał telewizję. Miałam nadzieję, że jak wrócę zobaczę go w tym miejscu. ![]() Ten dzień nie zapowiadał mi się przyjemnie. Najpierw w pracy miałam remont kantorka dla pracowników, a następnie przyjechał nowy towar do rozwieszenia. Miałam nadzieję, że gdy wrócę wszystko będzie normalnie. Do kamienicy weszłam o 21:13. Miałam nadzieję, że dom będzie w idealnym porządku jak wczoraj. Bałam się jednak co wymyślił Julian. Czekała mnie nie krótka wędrówka po schodach. ![]() Weszłam i pierwsze co zrobiłam to pokierowałam się do jego pokoju. Czułam się jakbym przytyła 100 kg. Nogi uginały mi się pod ciężarem nerwów, a zimne poty oblewały moje ciało. ![]() Przekręcając klamkę zauważyłam, że drzwi są zamknięte na klucz. Szarpałam, ale nic nie pomogło. Wzięłam sprawę w swoje ręce i poszłam do sąsiada. - Witam. Ma Pan może piłę ostrą? - Witam. Cóż u diaska jest piła ostra?! - No wie Pan. Chodzi mi o to teki co się kręci i robi brzynk, brzynk. ![]() - Aa… piła elektryczna, tak? Już Panience podaję. - Gada jak pedofil – pomyślałam. – Dobrze to ja czekam – odpowiedziałam z uśmieszkiem na twarzy. Gdy dostałam już piłę postanowiłam wyciąć w drzwiach dziurę. Jednak po krótkim namyśle zrozumiałam, że można tylko obciąć dookoła zamka. I tak zrobiłam. Gdy skończyłam ciąć zauważyłam mojego brata nagiego, popisanego jakimiś dziwnymi znakami. Takimi jakie były wczoraj w tym okręgu. Na dodatek obok niego był ten starzec, który niby był naszym rodzinnym adwokatem. - Co Pan do cholery robi w moim mieszkaniu?! Na dodatek z moim bratem! – Krzyknęłam. Wtedy młody wybiegł do łazienki, a starzec wyśkoczył przez okno. Słyszałam jedynie wrzask i jego krzyki. Po krótkim locie uderzył o beton, a z jego ciała leciała krew. Postanowiłam posprzątać w tym pokoju, a następnie porozmawiać z Julem. Gdy kończyłam sprzątać do pokoju weszła moja starsza siostra. Poczułam śmierć w oczach oraz nie wiedziałam co mam powiedzieć. ![]() - Ale jak to?! Przecież Ty nie żyłaś! – pomyślałam. – Co Ty tu ku*wa robisz?! –wrzasnęłam. - Och. Kolejna osoba, która oto pyta. Pamiętasz jak niby zginęłam? - Jak to niby?! To kogo my pochowaliśmy! – Krzyczałam ile mogłam. - Och. A pamiętasz jak ksiądz nie pozwolił Wam otwierać trumny? Tam był nasz pies. Który niby uciekł podczas mojej śmierci na spacerze. – powiedziała podnosząc prawy kącik ust. - Ale Klin! Jak mogłaś?! Przecież miałaś nas, całą naszą rodzinę, dlaczego?! ![]() - Co tu dużo gadać. Z Wami nie dało się żyć. Jeszcze przy pijącej matce i Tobie! Phi. Zabieram małego i jedziemy! Papa – po tych słowach wzięła krzesło i uderzyła mnie w twarz. C. D. N Dziękuję za wcześniejsze komentarze i zapraszam do wyrażania swojej opinii na temat nowego odcinka ![]() Altair
Ostatnio edytowane przez Alcioo :33 : 02.05.2013 - 20:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
|
![]()
Ok skomentuje.
1.wymyślasz genialne imiona (w pozytywnym znaczeniu)klin (brzmi jak klip),jul (brzmi jak żul). 2.z tej klin to cwaniara 3.a ten adwkokacik jest puknięty. Czekam na n2xt |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Reputacja: 11
|
![]()
Em... najpierw chlopiec mowi '***** dlaczego' a pozniej 'dasz ciasteczko?'
![]() Oprócz tego, ten tekst z '- Przyszłam dać Ci ciasteczko. Chcesz?' jest tak... smieszny w swojej banalności i prostocie. Oprócz tego koles wyskoczyl z okna, 'leciala z niego krew' a bohaterka nieprzejęta tym robi co innego. No co za brak jakichkolwiek ludzkich emocji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|