Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.08.2013, 16:37   #171
Malfurion

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Według tego co piszesz architektura PC wychodzi na naprawdę archaiczną bez żadnego supportu i absolutnie niekompatybilną z czymkolwiek - a wcale tak nie jest.
O jej, tos polecial (mowie o calosci, nie o konkretnym fragmencie gwoli scislosci ;p) Mi glownie chodzi o to, ze PC jako sprzet otwarty, dostepny jest w roznorakich konfiguracjach. A, ze odbiorcami sa tacy a nie inni gracze, gra nie moze wyciskac siodmych potow z topowych kart graficznych.
W roli uzupelnienia, ja poruszylem ten watek tylko z wzgledu na screen jaki wstawiles Nie ma sensu dalej tego rozgrzebywac

Cytat:
Pytanie tylko czy faktycznie sprzedała się z powodu samej gry, czy dobrej reklamy i niewątpliwie świetnych poprzedniczkach.
Chyba nie zrozumiales Mialem na mysli to, ze nie majac dobrej grafiki gra sie sprzedala, a nie ze obronila sie np. dobrym gameplayem czy cos w ten desen. Idac tym tropem, EA doskonale wie, ze gra sie sprzeda nawet jezeli grafika nie jest z topowej polki. Ponownie, to nie ten target!

Cytat:
Jakiż znowu offtop? Komentujemy tutaj TS4 i newsy z nimi związane, a grafika i podejście EA z pewnością pasuje do tego tematu, skoro ostatnim newsem były pierwsze screeny z samej gry. Zresztą, w przypadku niewydanej jeszcze gry trudno o jakiekolwiek inne dyskusje, bo przecież wartościowa dyskusja nie może polegać wyłącznie na postach "może kupię" i "nieładna grafika nie kupię/i tak kupię". Trzeba się też trochę rozpisać. Inna sprawa, że trochę zdominowaliśmy temat.
Niby tak, choc poruszone zostaly tez inne watki No ale co tam, niech zyje dyskusja!

Cytat:
Napisał lizzielovesit Zobacz post
Don napisał, żeby "nie oczekiwać cudów na kiju" co do grafiki. To po cholerę The Sims 4?
No jak to po co? Helol?! Po to, by ponownie zbijac kase

Ostatnio edytowane przez Malfurion : 16.08.2013 - 16:45
Malfurion jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.08.2013, 16:46   #172
Searle

Reputacja: 10

No cóż, jak na razie mnie to nie powaliło. Liczę chociaż na wiele opcji, interakcji.
stare 16.08.2013, 17:23   #173
Malin

Reputacja: 11

Dobra, pierwsze emocje opadły i przyszło racjonalne myślenie. O ile wyglądu simów się nie czepiam, bo są w porządku (no, pomijając te tekstury włosów może...), tak rzeczywiście z całą resztą szału nie ma. Weźmy na przykład to zdjęcie:

Kurczę, przypomina mi to grafikę z cukierkowych gierek on-line dla dziewczyn Jeśli tak ma wyglądać cała reszta, no to trochę jednak lipa. W moim wieku grać w takie "słodziakowe" rzeczy, wyglądające jak dla 7-latków, to już chyba nie wypada... W TS2 i TS3 naprawdę można było tak tworzyć wnętrza, że często trudno było odróżnić, czy to gra, czy to już realna fotka. Tutaj odbiega to znacznie od moich oczekiwań. Im więcej zdjęć wnętrz, tym bardziej moja mina rzednie...
Jeśli o postać simów chodzi, to ja cały czas stawiam na dodatki z netu. Wiem, że to oryginalna gra powinna mi dawać satysfakcję, ale nie oczekuję już cudów po EA. Ciągle trzymam się tego, że skoro z oryginalnych simów z TS2 da się zrobić takie cuda za pomocą nieoficjalnych dodatków, to te w 4 będą wymiatać, bo "budowę", zwłaszcza twarzy, mają bardzo dobrą, estetyczną, przyjazną, nie odpychającą. I wiem, że będę zadowolona. Tylko ta cała reszta, noooooo...
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2013, 18:02   #174
miłośniczka zwierząt

Ten przedmiot przypomina mi nagrodę z kariery gastronomii z 2 ta i pewnie to jest to czyli oni rzeczywiście wrócili do korzeni zastanowię się, czy to kupię bo nie chce duplikować tego co już mam . Chociaż może jednak kupie by zobaczyć czy to fajne jest.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2013, 18:13   #175
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Don Zobacz post
O jej, tos polecial (mowie o calosci, nie o konkretnym fragmencie gwoli scislosci ;p) Mi glownie chodzi o to, ze PC jako sprzet otwarty, dostepny jest w roznorakich konfiguracjach. A, ze odbiorcami sa tacy a nie inni gracze, gra nie moze wyciskac siodmych potow z topowych kart graficznych.
W roli uzupelnienia, ja poruszylem ten watek tylko z wzgledu na screen jaki wstawiles Nie ma sensu dalej tego rozgrzebywac
Odbiorców się zmienia. Taka jest główna idea postępu w grach, próba przyciągnięcia nowych graczy. Plus PCta polega właśnie na tym, że jeżeli komuś się nie chce robić wyjątkowej optymalizacji - nie musi, bo sprzęt i tak można zmieniać. W przypadku konsol trzeba dopasować całą grę do jednego sprzętu, bo jego się zmieniać nie da. Niestety wielu tworców, w tym EA, wykorzystuje ten plus PCtów nie po to, by poprawić jakość produktu, ale by nie robić większej optymalizacji. Przykładem jest Skyrim i jego ohydne wymagania, bo twórcy nie oczyścili kodu ze zbędnych śmieci(zrobili to dopiero po tym, jak fani pokazali, że można i wtedy gra wyraźnie przyspieszyła). Mimo wszystko do PCtów można zrobić dobrze zoptymalizowany produkt i to widać w przypadku Crysisa, gier na Unreal Engine, Wiedźminie, Two Worlds 2, grach Blizzarda. PCty nie są wcale gorsze pod tym względem, to po prostu twórcy(EA?), którzy nie chcą się wysilać.

Cytat:
Napisał Don Zobacz post
Chyba nie zrozumiales Mialem na mysli to, ze nie majac dobrej grafiki gra sie sprzedala, a nie ze obronila sie np. dobrym gameplayem czy cos w ten desen. Idac tym tropem, EA doskonale wie, ze gra sie sprzeda nawet jezeli grafika nie jest z topowej polki. Ponownie, to nie ten target!
To chyba ty mnie nie zrozumiałeś. TS3 się sprzedało, bo miało dobrą reklamę a seria renomę. Poza tym w porównaniu do TS2 TS3 wprowadzało wiele usprawnień i to nie tylko graficznie. Nie wiadomo, czy TS4 odniesie ten sam "sukces".

Ostatnio edytowane przez Caesum : 16.08.2013 - 18:20
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2013, 18:27   #176
Malfurion

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Odbiorców się zmienia. Taka jest główna idea postępu w grach, próba przyciągnięcia nowych graczy.
Simsy sa na tyle znana marka, ze nie musza przyciagac nowych graczy. W srodowisku growym, na simsy co bardziej zapaleni gracze patrza z politowaniem. I nie mowie tu o tym, w jaki sposob podaza seria, ale ogolnie o jej zalozeniach. Zmierzam do tego, ze seria jest skazana na bycie kojarzona jako gra dla dzieci i dziewczynek. O zmianie odbiorcow nie ma mowy, bo innych taka rozrywka poprostu nie interesuje.

Cytat:
To chyba ty mnie nie zrozumiałeś. TS3 się sprzedało, bo miało dobrą reklamę a seria renomę. Poza tym w porównaniu do TS2 TS3 wprowadzało wiele usprawnień i to nie tylko graficznie. Nie wiadomo, czy TS4 odniesie ten sam "sukces".
Nie zrozumiales, bo napisales to co ja, tylko ze ubrales w inne slowa Co do sukcesu TS4 ja mysle, ze EA nie ma o co sie martwic. Chyba, ze zrobia jakiegos mega bubla co odstraszy wszystkich, w co szczerze watpie. Trzeba poczekac na rozwoj zdarzen, moze jednak gra nie jest taka zla i czyms nadrobi
stare 16.08.2013, 18:34   #177
Katherine

Nie kupię. Zgadzam się z kimś wyżej, kto napisał, że to wygląda jak z jakiejś cukierkowej gry internetowej dla dziewczyn. Jakaś porażka. Zostanę przy trójce i skompletuję sobie dodatki, bo będą pewnie tańsze. A co do tego, że "po cholerę TS4" to odpowiedź chyba jednogłośna: DLA KASY. No ale po co się wpieniać i jęczeć "po co oni to robią?" to pomyślmy, że każdy ma swoje upodobania. Każdemu nie dogodzą, to jasne.
Katherine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2013, 19:50   #178
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Don Zobacz post
Simsy sa na tyle znana marka, ze nie musza przyciagac nowych graczy. W srodowisku growym, na simsy co bardziej zapaleni gracze patrza z politowaniem. I nie mowie tu o tym, w jaki sposob podaza seria, ale ogolnie o jej zalozeniach. Zmierzam do tego, ze seria jest skazana na bycie kojarzona jako gra dla dzieci i dziewczynek. O zmianie odbiorcow nie ma mowy, bo innych taka rozrywka poprostu nie interesuje.
Tylko że chociażby już po tym forum widać, że społeczność simsowa mimo wszystko się kurczy. Widziałeś, jak forum działało w 2005 roku? Nawet po premierze TS3 w porównaniu do tego, co było, na forum wiało pustkami. O ile nie jest to wyłącznie problem na polskiej scenie The Sims(w co wątpię) podobny problem

Cytat:
Napisał Don Zobacz post
Nie zrozumiales, bo napisales to co ja, tylko ze ubrales w inne slowa Co do sukcesu TS4 ja mysle, ze EA nie ma o co sie martwic. Chyba, ze zrobia jakiegos mega bubla co odstraszy wszystkich, w co szczerze watpie. Trzeba poczekac na rozwoj zdarzen, moze jednak gra nie jest taka zla i czyms nadrobi
EA musi jednak trzymać się jednak jakiegoś poziomu, w końcu simcity 5 spowodowało ogólne oburzenie do takiego stopnia, że EA wygrało konkurs na najgorszą firmę w historii Ameryki(w czym pobiło nawet najgorsze banki) i zmuszone było na oficjalne przeprosiny z powodu simcity 5. Jak już mówiłem, TS3 wprowadzało jednak jakieś zmiany, TS4 jednak zapowiada nie postęp, a co najwyżej regres.

Z drugiej strony "powrót do korzeni" wymuszony po niewątpliwej klapie ostatnich działań EA brzmi obiecująco, więc jeśli nie schrzanią gameplayu tak jak grafiki to może jednak gra się wybroni.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 16.08.2013 - 20:35
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2013, 20:43   #179
Mamełe

Nie wyobrażam sobie tak realnej grafiki biorąc pod uwagę to, że do postaci musiałyby być równie realistyczne przedmioty i otoczenie a z każdą z tych rzeczy miałyby zachodzić interakcje. Filmik lub tło, by się sprawdziło, ale niczego innego przeciętny komputer by nie pociągnął.

jeszcze trochę offtopu... a forum zaczęło umierać, ponieważ często nie działało (a był czas, że prawie przestało istnieć, pewnie niektórzy pamiętają dlaczego). Poza tym to już samo forum, bez strony a to jednak ma wpływ. Kiedyś strona Pushka była najpopularniejszą polską stroną o simsach (jakies 12-13 lat temu do jakos właśnie do 2005), teraz są inne i ruch tam jest większy niż tutaj. Z simami nie ma to nic wspólnego.

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 16.08.2013 - 21:01
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2013, 22:18   #180
miłośniczka zwierząt

ale na większości forum o simach teraz są pustki i mało kto się na nich udziela . Mam konta na kilku forach o simach i wiem jak to jest. A co do 4 to tak, włosy są jak z gumy meble jak z plastiku może, kupię ta część by przetestować nowe opcje ale czy przy niej zostanę tego nie wiem w 100 %.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania