Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.08.2013, 07:16   #211
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

jedyne, czego nie mogę przeboleć to ten potworny interfejs. Poprzedni był w porządku, po co było wszystko zmieniać? Włosy, jak większości osób, mi również się nie podobają, ale jakoś do zniosę, bo nie oszukujmy się, w każdej generacji większość graczy i tak używa(ła) fryzur od fanów, teraz nie zapowiada się nic innego
Wygląd simów moim zdaniem nie jest tragiczny. Jeśli teraz twórcy posłuchaliby sugestii graczy, mogłoby wyjść coś naprawdę dobrego :>
Sposób tworzenia sima mi odpowiada, choć nie ukrywam, że nie mam talentu do takich rzeczy, więc liczę na jakieś "modele"
Czytałem, że będą dwa paski znajomości, jeden do przyjaźni i jeden do romansu... To może stwarzać ciekawe możliwości xD
Dużo jeszcze rzeczy czytałem, ale zapewne w większości były to plotki, dlatego na tym zakończę i pewnie wypowiem się później na temat trailera
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.08.2013, 10:47   #212
Katerina

Reputacja: 10

Ten interfejs to prawdziwa tragedia. Zasłania połowę ekranu, dziwnie wygląda i wydaje się być smutny i trudny w obsłudze. O.o Po co go w ogóle tak zmieniali? Bez sensu, moim zdaniem. A ze miasto w stylu Nowego Orleanu to się strasznie cieszę, bo może tego nie schrzania i jednak kupię TS4.
stare 20.08.2013, 10:55   #213
anie_1981

Informacje są znośne, ale ja bym już chciała obejrzeć gameplaya jakiegoś. No i mam nadzieję, że gra będzie dopracowana, a dodatki będą rzadziej wychodziły niż do trójki, ale za to też będą "dopracowane" (tego słowa EA Games chyba nie ma w swoim słowniku). Mi trójka w 100 % odpowiada, ale nie mogę zaprzeczyć, że Simsowy nałóg każe mi śledzić losy czwórki, co nie oznacza, że ją kupię.

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 20.08.2013 - 10:58
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2013, 11:21   #214
scavo

@anie_1981 - dzisiaj zobaczysz gameplay'a

EDIT: Sorry, w czwartek zobaczysz

Ostatnio edytowane przez scavo : 20.08.2013 - 11:26
scavo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2013, 11:40   #215
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Najnowszy news...
Ogrodowa Dzielnica? Miejmy nadzieję, że zmienią to/dadzą nam opcję zmiany nazwy okolicy/szybko wyjdzie SimPe do TS4
Cytat:
Dajemy graczom również kontrolę nad grupami Simów.
Takie coś już było w dwójce. Poza tym naprawdę nie mam pojęcia, jak wyglądałoby dawaniem simom polecenia "idźcie tam razem"
Cytat:
Każdy z kilku stanów emocjonalnych – czyli radość, smutek, inspiracja i depresja, to m.in. gama niuansów odblokowująca nowe interakcje.
Przykładowo przy radości - "śpiewaj i tańcz" (), zaś przy depresji - "hejtuj cały świat"
Cytat:
Meble można kupić za pośrednictwem katalogu jak z IKEA, oferuje on całą gamę produktów, które bezpośrednio wpływają na to jak Sim czuje się w danym otoczeniu.
Wysypiska, second-handy i domy rodziców/dziadków (którą młodą parę stać na wszystkie pachnące nowością mebelki? co z biednymi simami?) też będą miały swoje katalogi?

Ostatnio edytowane przez Liv : 20.08.2013 - 12:29
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2013, 12:18   #216
Mroczny Pan Skromności

dla biedaków pozostanie motherlode

Czytałem też o tym, że będzie wiele przyczyn śmierci powiązanych z nastrojem. Jak dla mnie mogliby nawet wprowadzić samobójstwo (opcja dostępna na ostatnim etapie depresji) Ale wracając do emocji, sim powinien móc umrzeć z przerażenia lub ze śmiechu () i tyle by mi wystarczyło.
A propos śmierci to jeszcze chciałbym choroby od podstawy i w końcu jakieś wypadki.
stare 20.08.2013, 12:21   #217
Caesum
Administrator

Reputacja: 102

^ no dobra, powyższym to mnie skusiłeś. Zaczyna mi się podobać. xP
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2013, 13:11   #218
Mroczny Pan Skromności

http://thesimstimes.cba.pl/?p=2480&fb_source=pubv1

a zatem ze śmiercią to prawda (ale z zażenowania? xD to... dziwne), poza tym będą nastrójniki, bara-bara bez miłości (już wiem, co będę robił przez pierwsze miesiące grania nie no żart, przez trzy tygodnie góra), emocje, które czasem ponoszą, może jakieś normalne poruszanie się simów, krowokwiat () i wielozadaniowość. Moim zdaniem jest ciekawie, a teraz chciałbym zobaczyć to wszystko w praktyce
stare 20.08.2013, 13:13   #219
Diana
Moderator

Reputacja: 46

Zapowiada się rzeczywiście nieźle. Ciekawa jestem, jaki będzie końcowy efekt. Mam tylko nadzieję, że nie trzeba będzie rejestrować się tak jak w trójce... Ale nie liczyłabym na zmiany ._.
Tylko ten interfejs najbardziej mi przeszkadza, wygląda jak z jakiejś gry na telefon... Do tego taki zgniły kolor, błee.
stare 20.08.2013, 13:14   #220
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Jeśli chodzi o opcje to gra bardzo mnie cieszy (oprócz zawstydzenia się na śmierć jak to przeczytałem to wybuchnąłem śmiechem, ale tu liczę na mody) jednak oprawa jest dla mnie nie do przyjęcia. Mam nadzieję, że będzie tak jak z ts2 gdzie wersja finalna bardzo różniła się nawet od trailera (jakby ts2 wyglądało tak jak to zapowiadali to też zapewne bym nie grał). No i interfejs koniecznie do zmiany - powinien przypominać ten z ts2 i ts3 (jednak chyba przy każdej części planowali taki porozrzucany a w końcu był 'normalny').
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania