Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.07.2014, 11:39   #2681
Effie

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Hmm... ale mi w Simsach zawsze podświetla obiekty na które najadę myszką... W większości gier (a przynajmniej w tych, w które ja gram), gdzie się klika, żeby wejść w interakcję z obiektem/postacią w jakiś sposób się wyróżnia ten obiekt - czy to przez podświetlenie czy to przez obramowanie. A obramowanie przynajmniej nie zmienia kolorów obiektu. Jak już ktoś wspomniał, świetna sprawa, kiedy kilka przedmiotów leży obok siebie

Ogólnie filmik mi się spodobał, nie było w nim nic zaskakującego, to fakt, ale można było w końcu zobaczyć interfejs, który jest całkiem w porządku. Kilka funkcji zmieniło ułożenie, ale to kwestia przyzwyczajenia, bulwersowanie się z tego powodu przypomina mi zapaleńców WoWa, którzy tragedię robią jeśli w którejś grze minimapa nie jest w prawym górnym rogu Chociaż i mnie na obecną chwilę dziwnie się patrzy na kolejkę zadań w lewym dolnym rogu, to i tak twierdzę, że kilka dni gry i będzie to tak samo naturalne jak lewy górny róg

Plotki o wampirach mogły się wziąć stąd, że w pewnym momencie w interakcjach pojawiło się "Opowiedz dowcip o Wampirach". Jeśli mam rację i to jest jedyny powód plotek, to szanse na ich pojawienie się w podstawie określam jako marne. Raczej wyglądało to na drobny smaczek podobny do spotykania postaci znanych z poprzednich odsłon gry.

Czy kupię grę? Na ten moment nie wiem. Filmik z trybu życia mnie z jednej strony pozytywnie nastawił, jednak z drugiej podkreślił niesmak do niektórych elementów. Ładowanie przy przechodzeniu na parcele od początku było minusem, teraz on się pogłębił przez to, że po wybraniu celu podróży ekran od razu się ładuje, w środku rozmowy. Przecież mogłyby jednak Simy podejść do tego budynku (lub krawędzi mapy w przypadku zmiany dzielnicy) i dopiero aktywować pasek ładowania. Niektóre animacje, na które zwrócili już uwagę poprzednicy też są zdecydowanie do poprawy, dlatego z decyzją czekam, aż po premierze pojawią się recenzje, gameplaye i przede wszystkim gracze chętni odpowiedzieć nawet na najbardziej głupie pytanie

Ostatnio edytowane przez Effie : 20.07.2014 - 11:41
Effie jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.07.2014, 11:47   #2682
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Ale ta śmierć była głupia xD W dwójce żeby sima zabić bez kodów to trzeba się trochę nagimnastykować, a tutaj chwila nieuwagi i sim umiera sam. Poza tym jakbym ja grał w taki sposób jak oni, to od razu bym się zanudził Ale same możliwości gry są fajne i mam nadzieję, że całe otoczenie jest takie fajne a nie tylko te elementy które pokazali.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 12:06   #2683
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

ogolnie mi sie podobalo, ale sposob podróżowania i umieszczania rzeczy z galerii w grze jest straszny ;-;
stare 20.07.2014, 12:16   #2684
Effie

Ach, ta śmierć Szczerze mówiąc, nie chce mi się wierzyć, że jeden pożar i już śmiertelny zawał. Sądzę, że oni jakimś kodem wpędzili swoje simy w stan histerii, a podczas obróbki wycięli ten fragment
Effie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 12:23   #2685
xheyanna

Reputacja: 17

Cytat:
Napisał krewetka Zobacz post
ogolnie mi sie podobalo, ale sposob podróżowania i umieszczania rzeczy z galerii w grze jest straszny ;-;
zgadzam się z krewetką. średnio mi się podoba ta teleportacja i pojawianie się simów znikąd w innym miejscu. Myślałam, że chociaż będą chodzić tam, ew jakaś taksówką dojeżdżać, a jak poza granicami sąsiedztwa to do granicy dojechać, ekran ładowania i znowu jechać, aż się dotrze na miejsce...

Ale ogólnie to poza tym nawet całkiem spoko. Myślałam, że będzie gorzej
stare 20.07.2014, 12:35   #2686
miłośniczka zwierząt

Jak tak obejrzałam filmik z 4 razy to nawet się do tej 4 idzie przekonać nie jest jakoś tragicznie możliwe że, ja nawet kupie ale to po premierze.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 13:08   #2687
Lubie
Naczelny Grafik

http://thesimstimes.cba.pl/?p=5121

hej hej, potrzeby będą, tylko po prostu ich nie pokazali na filmiku (zapewne grali na kodach)
stare 20.07.2014, 13:10   #2688
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Ja jestem po prostu przerażony po tym gameplayu. Całość wydaje mi się tak słaba, że nawet nie chce mi się tego komentować. O ile wcześniej chciałem zagrać w TS4 chociażby z ciekawości tak teraz chyba podziękuję.
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 13:14   #2689
Lubie
Naczelny Grafik

"Umysłowo nagrodzony – Ci Simowie jako dorośli będą szybciej polepszać swoje umiejętności. (Wymaga ukończenia odpowiedniej aspiracji – Mądre dziecko)."

Czyli są też aspiracje dla dzieci, nieźle
stare 20.07.2014, 13:19   #2690
NaNiKo

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał krewetka Zobacz post
http://thesimstimes.cba.pl/?p=5121

hej hej, potrzeby będą, tylko po prostu ich nie pokazali na filmiku (zapewne grali na kodach)
I dzięki Ironii, że będą, ale ja uważam, że to jest coś, co POWINNI pokazać w gameplayu.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania