|
|
#2791 |
|
Reputacja: 10
|
Mi obecnie trójka zajmuje prawie 40 GB (ok. 38), a nie mam teraz Store zainstalowanego. Store mogę mieć z 5 GB, w wersjach sims3pack, nie wiem ile to jest po zainstalowaniu, jakoś tak nigdy nie sprawdzałam. Pełna czwórka może mieć z 50-70 GB, zależy czy ktoś będzie miał CC\Store\Mody, czy nie. Oczywiście to się okaże w praniu. Obawiam się, że w obecnych czasach dysk SSD, to jednak konieczność. Simsy zawsze były gigantyczne jak na swoje czasy, z mnóstwem maluśkich pliczków...
|
|
|
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Administrator
Reputacja: 102
|
Oby więc zrobili jakiś sensowny manager dodatków, bo ten z TS3 jest równie powolny co sama gra. Zanim się włączy, zanim zainstaluje to wieki miną, a spakowanie tysięcy plików do jednej paczki ponoć poprawia działanie gry.
|
|
|
|
|
|
#2793 |
|
|
Dlatego ja używam programu S3Pe do pakowania wielu plików Package do jednego pliku. Ostatnio nawet zauważyłam, że trójka działa lepiej, jak zrobię pliki package z plików sims3pack i wrzucę package do jednego pliku. Gra lepiej to znosi niż to jej dbc. Niestety Store trzeba zainstalować normalnie, bo inaczej by miasta i parcele nie działały.
Jedno co by mi się przydało w trójce, a będzie w czwórce, to wyszukiwarka obiektów po nazwie. No a przynajmniej kiedyś jak pokazywali tryb budowy to mignęło mi się coś takiego. Czy jest nadal i znajdzie się w finalnej grze to nie wiem. |
|
|
|
|
|
#2794 |
|
|
Mi z kolei taka opcja zupełnie nie byłaby potrzebna, zwracają uwagę na to, że twórcy nieźle nawymyślali tych nazw (większość z nich jest po prostu głupia).
Powrócę do mojego wcześniejszego posta: CO WY SĄDZICIE O OASIS SPRINGS???
|
|
|
|
#2795 |
|
|
Ja tam będę raczej tam grać - podobają mi się te pustynne krajobrazy.
|
|
|
|
|
|
#2796 |
|
|
Jeśli będę mieć czwórkę, to raczej będę grać w pierwszym otoczeniu. (uwielbiam ten park - był śliczny!) Jestem trochę do tyłu, wiem. Chcę spytać, czy będą tylko dwa otoczenia? Czy też będzie ich więcej?
|
|
|
|
|
|
#2797 |
|
|
Ja na razie wiem tylko o dwóch otoczeniach
.A widzieliście ten rosyjski zwiastun z dzieciaczkami?
|
|
|
#2798 |
|
|
Jak przeczytałam twój komentarz, od razu zabrałam się za szukanie. Ciężko było to znaleźć, ponieważ już na wielu kanałach został zablokowany.
Jeśli ktoś też szuka to tu jest link.Na tym filmiku pokazali sceny raczej z normalnej rozgrywki, podoba mi się. Czy mi się wydawało, czy pod koniec sim (być może nastolatek?) robi sobie tzw. 'sweetfocię' ? Nie wiem co to miało być, to takie moje pierwsze skojarzenie.
|
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
O #selfie aka słit fociach było już wcześniej, m.in. na grafikach promocyjnych
![]() Podoba mi się to, jak dzieci się bawią - pokoje dziecięce we wcześniejszych częściach były takie "wybrakowane". No i całkiem dużo tych cech charakteru! Żebym lepiej umiała rosyjski, to bym je rozgryzła xD Chyba że wyjdzie polska wersja tego filmiku albo znajdzie się ta w języku angielskim! (Wierzbowa Zatoczka... naprawdę nie ufam polskim tłumaczom!) @down: zawsze można zmienić język gry na angielski
Ostatnio edytowane przez Liv : 30.07.2014 - 13:03 |
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Reputacja: 14
|
Boże, Wierzbowa Zatoczka xDDDDDD Oby się w takim razie pojawił hack na zmianę nazwy miasta
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|