![]() |
#21 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Na kompie: Duron 1400MHz 512MB RAM GF FX5200 WindowsXP SP2 gra działa normalnie w rozdzielczości 800x600, a przy mniejszych parcelach (i mniejszej ilości Simów na parceli - do 5) nawet w 1024x768. |
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]()
Acha dziękuje wam wszystkim!!!
Czyli już się szykuje do zmiany komputera ![]() Jeszcze raz dziękuje i Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]()
Jutro mi powinna przyjść paczka z Thesims2 oryginalne zamówiłam se z Neta
![]() -PROCEK Intel Celeron 1,7 Ghz -Grafika Nvida GeForce 2 mx400 64mb -256 DDR ram -System Microsoft Windows XP Niepamiętam już jaką to mam płyte główną wiem tylko że chyba dobrą. Ona już obsługuje Pentiumy 4 z technologią Hiper Theading więc chyba dobra z firmy MSI. |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]()
nie jestem pewna ale chyba do kazdej plyty jest inny :\ A ja tez mam pytanie bo simy mi chodza dobrze ale tak co np 30 simowych minut przycinaja sie troszke na dwie sekundy tak jak chodza strasznie przerywają. Gram na najnizszych teksturach a mam new karte i w ogóle to moje dane
![]() Windows XP 512 RAM Karta: Radeon 9250 Procek: (AMD) Athlon Całkowita pojemność dysku: 40 007 729 152 bajtów Wolnego miejsca: 20,9 GB I jeszcze cos takiego ze jak gram dluzej niz dwie godziny to sie scinaja tak na maksa jak np jezdze myszka itd. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]()
A no to trudno ;( ide przeżucić dom do góry nogami może znajde, jak ktoś będzię wiedział może coś wieęcej to prosze o odpowiedź teraz poszukam tej książeczki.
P.S: DZIĘKUJE! |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Guest
|
![]() Cytat:
- wydajność twojego kompa wzrośnie o 25-30%(!) po dołożeniu jeszcze jednej pamięci 256MB (nie 512 w jednym kawałku, tylko właśnie 2x256 - płyty pod Intela mają przeważnie dobrą obsługę "Dual Channel" dla pamięci) - przy 256MB RAM dobrze by było wyłączyć ten "śliczny" interfejs LUNA (piękne, kolorowe menusy itd) -> Gadu_Gadu też używa strasznie dużo pamięci (do 150M ![]() Cytat:
Na podobnym kompie (A1700+ / 512MB RAM / Radeon 9000PRO) zdarza mi się grać (... no powiedzmy ... gra w każdym razie jest włączona) nawet kilkanaście godzin w 1024x768 i przy ustawieniach "max" detali, a żadnego spowolnienia nie widzę. Tyle że system jest windows2000, dość dobrze utrzymany ![]() Cytat:
- wyłączenie zbędnych "bajerów" - zmiana Gadu-Gadu na coś co nie zjada 100MB pamięci - ... a poczytajcie sobie tam: http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=56399 Tylko nie wszytko naraz!!! I myśleć co się robi, bo niektóre sztuczki opisane w poradniku są wyłącznie dla zaawansowanych użytkowników kompa!!! |
|||
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
![]()
a jak bym zmienila karte graficzną i dołożyła pamięci (kostkę) do komputera? Dałoby to coś i ile by to mnie kosztuwało forsy?
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Trzeba by dołożyć przynajmniej 256MB i karte graficzną średniej klasy ... razem 500-700 PLN. |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
![]()
Acha czyli skuteczniej kupić nowy komputer? Ok postaram się o to jak najszybciej!
Dziękuje za pomoc! |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|