Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe 37 64.91%
4 gwiazdki - Całkiem niezłe 7 12.28%
3 gwiazdki - Przeciętne 5 8.77%
2 gwiazdki - Zgroza 0 0%
1 gwiazdka - Strach się bać 8 14.04%
Głosujących: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.04.2005, 18:12   #101
Tidus2004
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał aniaby
jak zawsze super odcineczek :* 10/10 nie czepiajcie sie do tego ze pomieszczenia sa zrobione tak jak w filmie bo wg mnie trudno by mu bylo wszystko wymyslac samemu czy ja juz mowilam ze to FS jest extra?? oj i nie oburzaj sie tak kazdy w swoim czasie zajrzy jak mozna TU nie zajrzec??!!
Dzięki za pocieszenie i zrozumienie. Masz rację, nie jest łatwo zrobić pomieszczenia według samej książki. Tym bardziej, że moja przygoda z Harrym zaczęła się od obejrzenia filmu, dlatego wszystkie miejsca w zamku podczas czytania wyobrażałem sobie na wzór tych z filmu. A z resztą myśle że w 1 i 2 części filmu zamek jest ładnie odwzorowany i że właśnie taki on jest. A tym bardziej, dla bardziej spostrzegawczych to David powiedział że wszystko wygląa zupełnie jak w filmie. Dlatego idę tym tropem.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.04.2005, 20:51   #102
Incognito
Guest

Domyślnie

Brawo ! Brawo ! Brawo ! Nie mogę wyjść z podziwu ! Wspaniałe...Ile ty masz rzeczy pościąganych z neta... To po prostu niesamowite
zdjęcia 50/50 - to za te piękne komnaty itd.
fabuła 43/50 - oj rozkręca się powoli
tekst 50/50 - nic nie zauważyłem.....
razem 143/150 czyli ARCYDZIEŁO !!
To powinno być dla ciebie prawdziwe wyróżnienie.....Jeszcze nikomu nie dałem maksymalnego statusu fotostorowego... (heh czyli arcydziełp )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2005, 21:16   #103
Nadine
Guest

Smile

Cytat:
Napisał aniaby
jak zawsze super odcineczek 10/10 nie czepiajcie sie do tego ze pomieszczenia sa zrobione tak jak w filmie bo wg mnie trudno by mu bylo wszystko wymyslac samemu czy ja juz mowilam ze to FS jest extra?? oj i nie oburzaj sie tak kazdy w swoim czasie zajrzy jak mozna TU nie zajrzec??!!
Tak rzeczywiście ,trudno........
Trudno> dziewczyno co ty gadasz!
Jeżeli kiedyś wziełaś HP w ręce to czy wszystko kropka w kropkę
wyobrażałaś sobie tak jak w filmie?
jeżeli tak to masz bardzo wyoołowioną wyobraźnię
mam nadzięję że Tidus2004 takiej nie ma i wymyśli WRESZCIE coś samemu

pozdro
powodzenia! :* :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2005, 22:36   #104
Tidus2004
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał nadin
Tak rzeczywiście ,trudno........
Trudno> dziewczyno co ty gadasz!
Jeżeli kiedyś wziełaś HP w ręce to czy wszystko kropka w kropkę
wyobrażałaś sobie tak jak w filmie?
jeżeli tak to masz bardzo wyoołowioną wyobraźnię
mam nadzięję że Tidus2004 takiej nie ma i wymyśli WRESZCIE coś samemu

pozdro
powodzenia! :* :*

Otóż powiem ci dziewczynko, że się mylisz. Otóż 2 pierwsze filmy były bardzo obrym odwzorowaniem zamku z książki, a to latego bo reżyser bardzo mocno trzymał się treści książki i starał się jak najlepiej zrobić wszystko tak jak jest w książce. Po za tym przy kręceniu tych filmów reżyserowi towarzyszyła przez cały czas pani Rowling, czyli mozna było powiedzieć że zamek jest własnie taki jaki sobie wyobrażała autorka i to jest ogromny plus. Jak już wcześniej wspomniałem, pierwszy raz się spotkałem z Harrym kiedy obejrzałem pierwszy film. Widziałem go chyba z 50 razy, zanim przeczytałem książkę, dlatego też przy wyobrażaniu sobie niektóych miejsc kierowałem się podanym już wzorem w filmie. A tak wogóle to ja 1 i 2 tomu nie czytałem. Przeczytałem tylko 3, 4 i 5. A tam zamek nie jest raczej tak dokładnie opisany. Osobiście uważam że wizulnie miejsca w filmie 1 i 2 są zrobione po prostu świetnie i musisz się przyzwyczaic do tego że miejsca będą podobne. Tym bardziej myślę że każdy fan HP oglądał filmy i chcę aby te miejsca były od razu rozpoznawane. Jeśli zrobiłbym cos całkowicie po swojemu, to czytelnicy mogli by mieć mały problem z odgadnięciem tego miejsca.
A propos filmów. Trzeci film byłkręcony już według wyobraźni nowego reżysera, dlatego zamek i wszystko inne wygląda innaczej niż w poprzednich częściach. A pani Rowling miała w tym już mniej udziału, bo ona w tej części bardziej się skoncentrowała na fabule niż na wykonaniu.

Ufff....troszkę się rozpisałem, ale myślę że wszystko już wyjaśniłem......

PS: Skoro sądzisz że nie jest trudno zrobić zamek tylko według swojej wyobraźni i opisów bez żadnego udziału filmu to poszę, zbuduj taki zamek i pokaż. Tym bardziej że moim wzorem były wszystkie części gry, rózne zdjęcia z neta, a nawet amatorskie rysunki różnych osób. A jeśli chodzi o to że kopiuję akcję z filmu, to też nie masz racji. Bo rozmowa w gabinecie Dumbledora na pewno też była w książce.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2005, 09:29   #105
Keisy
Guest

Domyślnie

Zamek akurat jest świetnie zrobiony. Musimy wziąść też pod uwagę możliwości naszego znanego programu.

Tidus2004, przykro mi, że tak późno odpowiadam. Chodźbym bardzo chciała, to nie będe mogła ci pomóc, aktualnie pisze kolejne epizoty moich trzech opowiadań. Jednego o śmierciożercach, drugiego o Huncwotach a trzeciego o centaurach, do tego mam obowiązki i nie mam praktycznie na nic czasu.

Jestem natomiast pewna, że na foruach takich jak Dziurawy Kocioł, Twój Net, Lochy Snape`a czy Nokturnie na pewno znajdą się chętni.

Zaciekawia, zaciekawia. Ja wiem, że zamek jest cudny i wogóle, ale nie musisz przesadzać ze zdjęciami. To jest co prawda fotostory, ale ciągle story. Uważaj na opisy. To właśnie opisy tworzą ten niepowtarzalny klimat. Dialogi sa w porządku. No i wymyśl w końcu jakąś konkretną fabułe, bo tak możesz to ciągnąć w nieskończoność

Życze weny.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2005, 09:34   #106
Dream
Guest

Domyślnie ...

Myślę, że za często dajesz zdjęcia. Mogło być ich przynajmniej w tym tekście o 3 mniej. Nie za bardzo widzi mi się obrazek, pod nim zdanie i znów obrazek. Chociaż mógłbyś rozwinąć trochę jakoś akcję. No ale co z tego? Jak na razie ciągnie się to jak flaki z olejem. Przypadałoby się więcej akcji i w ogóle czegoś zainspirowanego. Zdjęcia są świetne, ale nie skupiaj na nich swojej całej uwagi. Ok, no to poczekam do kolejnego odcinka Pozdrawiam!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2005, 11:37   #107
kassienka14
Guest

Domyślnie

SUPER!!!NAPRAWDE SUPER!!!!! uwielbiam HArrego Pottera i fs jest SUPER!!! pisz dalej!! mi sie podoba to ze jest duzo zdjec!!! czekam na nastepny odcinek!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2005, 14:21   #108
Nadine
Guest

Wink

Ok rozumiem ze to twoje fs a ja sie nie potrzebnie wtracam wiec
po prostu bede tylko patrzec a nie komentowac ok?
a tak a propos czy ty sie nazywasz prawdziwym fanem Hp?
jak przeczytales tylko 3 cz.???
Chyba nawet nie wiesz o tym JAk POtter z HG I RW poszli na przyjecie
do duchow co bylo w drugiej cz.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2005, 17:43   #109
Tidus2004
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał nadin
Ok rozumiem ze to twoje fs a ja sie nie potrzebnie wtracam wiec
po prostu bede tylko patrzec a nie komentowac ok?
a tak a propos czy ty sie nazywasz prawdziwym fanem Hp?
jak przeczytales tylko 3 cz.???
Chyba nawet nie wiesz o tym JAk POtter z HG I RW poszli na przyjecie
do duchow co bylo w drugiej cz.
zacznijmy od tego że a sobie nie przypominam abym pisał że jestem WIELKIM fanem Harrego Pottera. Ja powiedziąłem że go uwielbiam, bez znaczenia czy czytałem wszystkie części czy też nie.
Co do komentarzy to ja ci nie zabraniam pisać, ale po prostu nie podpasowały mi że piszesz że mój zamek jest zrobiony jak w filmie i że brak mi wyobraźni.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2005, 16:22   #110
czar
Guest

ThumbsUp

pierwsze: wnetrze zamku przypomina wnetrze z gry o HP, a nie z filmu(widzieliscie dokladne ujecia zamku?).
drugie: to FS jest super!!
trzecie: to FS jest (patrz. drugie)
czwarte: chyba cala reszte, ktora powinienes wiedziec juz wiesz

no to tyle. dziekuje za uwage i zapraszam do nastepnego posta. do zobaczenia.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania