Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.10.2005, 16:44   #1
simek
Guest

Mad PomÓŻcie!

Wiem że taki temat był, ale nikt mi nie pomógł jak chciałem problem brzmi: Jaką muszę mieć kartę graficzną, aby były dostępne wydarzenia specjlane (Filmiki np. przy pierwszym pocałunku)?Tylko żeby nie były zamazane (jak u mojej koleżanki) i żeby się nie przycinały. I jeszcze jedno ile muszę mieć pamięci RAM aby simsy chodziły płynnie? Bo ja mam 256mb RAM i sie gra przycina. A jeśli chodzi o filmiki to kartę graficzną mam Nvdia GeForce 4 MX. Mam nadzieję że mi pomożecie(?) Błagam napiszcie mi jaką kartę najlepiej kupić

Ostatnio edytowane przez simek : 30.10.2005 - 16:48 Powód: Nikt mi nie pomógł:(
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.10.2005, 16:57   #2
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

Naprawdę, ciężko wyczuć. Czasami na kartach gorszych filmiki działają, a na jakichś super nowych niestety nie. Simsy mają to do siebie, że raz działają komuś o słabym kompie a nie chodzą na lepszych (skrajność). Osobiście mam GeForce FX 5200, podgląd wydarzeń specjalnych u mnie działa. Żeby gra chodziła płynnie, powinieneś mieć 512 RAMu. Albo dokup kostkę 256 albo kup od razu 512. Osobiście mam 512 i się nie tną. Jest też zależność między innymi częściami komputera. W każdym razie, 512 to podstawa (choć znam przypadki, gdzie przy 265 chodzi płynnie...)
Poczytaj TEN temat
stare 30.10.2005, 18:13   #3
Moriquendë
Guest

Domyślnie

Hmmm... GeForce 4 to jedna z gorszych kart, już lepsza jest GeForce 3 Titanium. Ja mam radeona 9550 128MB 126 bit i mi chodzą. A jeśli preferujesz GeForce'y, to najgorsza żeby filmiki chodziły jakoś pewnie GeForce 5500, 128 MB musi mieć! na 64 nie ma co Ja rónież mam 512 ramu, gra mi się nie tnie na domkach typu Lotario czy Kaliente, czasami lekko tnie się u Ćwirów czy Przyjemniaków. A w wielkich rezydencjach trochę się tnie, ale nie przeszkadza to w ogóle w graniu... No ale sam ram nie wystarczy Procek też dobry trzeba mieć
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania