Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.11.2005, 17:08   #1
iwonka555
Guest

Domyślnie gra zainstalowana - plyta ulegla uszkodzeniu! prosze o pomoc

witam
mam zainstalowanych oryginalnych simsow2 od 3 miesiecy. za kazdym razem gdy uruchamiam gre, program prosi o wlozenie plyty z cz.1 the sims2 do napedu. ostatnio moj naped zwariowal i gdy wlozylam plyte do napedu to zostala ona porysowana w kilku miejscach. mimo to gra sie uruchomila, moglam wybrac dzielnice, a nastepnie rodzine. niestety w trakcie ladowania rodziny gra sie zawiesila, pojawil sie komunikat o bledzie i gra sie zamknela. probowalam nastepnie jeszcze dwukrotnie uruchomic gre i za kazdym razem gra zawieszala sie dokladnie w tym samym miejscu. jestem wiec pewna ze winna jest porysowana plyta. co moge zrobic?? gra jest wciaz zainstalowana na dysku, nigdy nie mialam z nia klopotow, tylko zeby grac musze wlozyc plyte do napedu. czy mozna to jakos obejsc? co proponujecie zrobic?

dziekuje z gory za pomoc
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.11.2005, 17:17   #2
moniak1993
Guest

Domyślnie

A masz nagrywarkę? jesli tak to wloz do niej plytke i zobacz czy tak samo sie bedzie dziać! a jesli nie to skontaktuj sie z dzialem obsługi klienta jego numer tel i faks masz na 47 stronie w instrukcji

I napisz jaki rezultat z ta nagrywarką... i czy wogole ją masz...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.11.2005, 17:39   #3
berata

Reputacja: 10
Domyślnie

Zrób wszystko zgodnie z instrukcją i nie będzie Ci potrzebna płytka do gry. Jeżeli dalej będzie Ci wywalać, to oznacza, że nie porysowana płyta stanowi problem. Mogą być to jeszcze np dodatki z neta. :>
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.11.2005, 20:24   #4
magda_909
Guest

Domyślnie

Nie sadze żeby to była wina porysowanej płytki, ponieważ gra potrzebyje płyty do odpalenia, potem po załadowaniu się tego białego okna nie jest potrzebna i można wyjąc (sama probowałam) moze to wina jakichś dodatkow?
Jak mniej więcej brzmi ten komunikat?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.11.2005, 08:52   #5
iwonka555
Guest

Domyślnie

witam
dziekuje bardzo za odzew berata : postapilam wedlug instrukcji, rzeczywiscie potem plytka juz do gry nie jest potrzebna, ale okazalo sie ze gra dalej sie wywala!! i to dalej dokladnie w tym samym momencie!! zaznaczam ze nie mam zainstalowanego ANI JEDNEGO dodatku. probowalam nastepnie jeszcze raz utuchomic gre i grac inna rodzina : dziala, rodzina laduje sie, moge grac. sprobowalam wiec ponownie wybrac 'moja' rodzine i gra znow sie zawiesila...
w sumie to ciesze sie ze gra wogole chodzi i ze moge grac innymi rodzinami i jak sadze, stworzyc np. nowa rodzine, ale zalezaloby mi jednak zeby grac tez 'moja' rodzinka.... czy macie jakis pomysl co mozna by zrobic?
acha, komunikat jaki sie pojawia to : 'blad krytyczny. aplikacja bedzie zamknieta'.

pozdrawiam i dziekuje bardzo za pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.11.2005, 15:26   #6
berata

Domyślnie

Może przeprowadzka rodzinki coś da?
stare 23.11.2005, 22:04   #7
T-m
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał berata
Zrób wszystko zgodnie z instrukcją i nie będzie Ci potrzebna płytka do gry. Jeżeli dalej będzie Ci wywalać, to oznacza, że nie porysowana płyta stanowi problem. Mogą być to jeszcze np dodatki z neta. :>

Wszystko fajnie, ale problem powróci przy reinstalowaniu gry i co wtedy? Też jej obraz będziesz polecała zainstalować ?

Z tego co widzę, problemem nie jest odpalanie gry, tylko zwalenie czegoś w środku. Sugerowałbym jednak skontaktować się z działem obsługi klienta.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.11.2005, 13:04   #8
berata

Domyślnie

Cytat:
Napisał T-m
Wszystko fajnie, ale problem powróci przy reinstalowaniu gry i co wtedy? Też jej obraz będziesz polecała zainstalować ?
Ta, powróci, ale skoro dziewczyna pytała czy da radę obejść jakoś wkładanie płyty, to jej tylko napisałam gdzie znajdzie instrukcję. Przypuszczałam, że to nie porysowana płyta stanowi kłopot, ale teraz przynajmniej jest pewność. Oprócz tego nie będzie sobie nadal dodatkowo rysować płytki, która i tak już nie jest w idealnym stanie. Zresztą... Moja wypowiedź tyczy się konkretnego problemu, gdyby było pytanie typu 'co zrobić gdy ma się porysowaną płytę i nie da się zainstalować gry' nic bym nie napisała i bym sobie poszła, bo zwyczajnie odpowiedzi nie znam. Tyle.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania