![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Kurcze...Nie wiem...Szukałam ale chyba nie ma takiego tematu.
No więc mam takie 2 uciążliwe dla mnie problemy. I nie wiem jak sobie z nimi poradzić. Otóż pierwszy to brak dźwięku. Ale nie, że cały czas nie mam dźwięku. Dzieje się tak gdy sims gra np na gitarze albo na perkusji, niczego wtedy wokół nie słychać oprócz brzdąkania na gitarze czy uderzania pałeczkami w perkusję. Trochę mnie to wkurza bo lubię dawać polecenie simsom żeby pograły na gitarze, ale lubię też słyszeć wszystkie inne dźwięki w grze. Nie wiem czy to jakiś błąd w grze, czy to może jest zamierzone. No a teraz na przekór. Bo gdy daje simowi polecenie żeby śpiewał w karaoke to wtedy wszystko inne słychać, tylko nie jego śpiew :/ Nie wiem co to ma być. Drugi problem to rozdzielczość. Mam strasznie dużą rozdzielczośc która mi wręcz przeszkadza. 800x600. U mojej kumpeli która ma słabszą kartę graficzną niż ja, jest opcja zmiany rozdzielczości w grze na mniejszą. A u mnie nie ma. Ja również mam do dupy kartę graficzną (jakąś S3 Graphics costamcośtam) i zdaję sobie z tego sprawę. Ale wiem że moja kumpela ma jeszcze gorszą od mojej i u niej jest ta opcja, a u mnie, nie. Instalowałam jakiś tydzien temu najnowsze sterowniki do karty i nic. Cały czas jest tylko opcja 800x600. Czy jest na to jakieś inne rozwiązanie czy pozostało mi już tylko kupić nową kartę graficzną? Proszę o pomoc. Z góry stokrotne dzięki ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Co do pierwszego problemu to rzeczywiscie czasami sie tak dzieje ze albo slychac gitare albo rozmowy Czasami nie zawsze. Natomiast jesli chodzi o karaoke to jest oficjalna latka naprawiajaca ten blad. Oczywiscie na stronie EA Uprzedze moze ze wszystkie simy straszliwie falszuja i ja juz sama nie wiem czy chce ich sluchac
![]() Co do drugiego problemu to nie jestem zbyt dobra jesli chodzi o sprzet zeby Ci cokolwiek radzic ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Dobrze, że Lea wyjaśniła sprawę pierwszego problemu.
Jeżeli chodzi o drugi to mogę powiedzieć, że karty S3 nie najlepiej współpracują z TS2 i w zasadzie możesz być zadowolona, że Twoim problemem jest tylko zbyt mała rozdzielczość. Jeżeli chcesz poprawić sobie jakość grania to niestety zakup karty będzie niezbędny. Problem w tym, że jeżeli masz komputer z taką kartą, czyli mający swój okres świetności już za sobą, to wymiana jej na nowszą może spowodować problemy z zasilaczem. Jaki masz procesor? |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Dzięki Lea
![]() Natomiast z tą kartą graficzną....Fakt te karty to juz przeżytek ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|