Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.04.2006, 18:50   #11
Kira
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał goryczka2
Ale powiedz coś więcej o niej, najbardziej mi chodzi o to, czy ona jest mała, bo ja chcę mieć dobre obroty w przytulnej knajpce na dwa stoliki
No nie moja restauracja ma około 10 stolików jak nie więcej...posiada jednego kucharza,kelnerke i kelnera, i tego co sadza moja simka przygląda się temu i pomaga troszke...a przy okazji uczy sie gotowania by byc kucharką, do tego obok zrobiłam skep z ciuszkami i troszke roboty jest ale radze sobie i idzie mi swietnie jak by coś jeszcze chciałaś wiedzieć to pisz pomoge z chęcią

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.04.2006, 07:39   #12
##NEGRA##
Guest

Domyślnie

Ja tez mam ten problem. Klienci decyduja sie na moj lokal, niektorzy usiada a niektorzy od razu wychodza zadowoleni chociaz nic nie zjedli! co jest? :wacko:

stare 03.04.2006, 09:13   #13
redkakredka
Guest

Domyślnie Moje restauracje

Na początek 6 stolków, kelnerka, kierownik (najlepiej z wysoką sprzedarzą), kucharz w wysoką umiejętnością gotowania, sprzątaczka (ktoś o niskich wymaganiach zarobkowych) i mój sim pokazujący menu i sprzedający, ewentualnie, jak nie ma dobrego kucharza warto, by sim miał wysokie gotowanie i sam pitrasił. Ceny przeciątne, równiutko po środku. Przy 5 poziomie dodać minimum 2 stoliki. Przy 7-8 poziomie ok. 10-12 stolików (nigdy nie dawać więcej niż 2 krzesła, bo to niepotrzebny wydatem, jak się nie ma dużo simoleonów) i załoga: kucharz (do tego momentu na pewno się ktoś znajdzie z wysokim gotowaniem), pomywacz, 2 kierownicy i 2 kelnerzy. Ceny zachować do końca przeciętne, ale przy 6-7 poziomie i po otrzymaniu nagrody Najlepszy z najlepszych (niech wisi lub stoi) wywalić z menu potrawy poniżej 5-6 poziomu gotowania. Należy pamiętać, iż u kelnerów często wzrasta potzeba zarobków i trzeba szybko dawać podwyżki żeby nie odeszli, lecz mozliwość taka jest tylko wtedy, gdy lokal jest zamknięty.

stare 05.04.2006, 16:30   #14
goryczka2
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał redkakredka
Na początek 6 stolków, kelnerka, kierownik (najlepiej z wysoką sprzedarzą), kucharz w wysoką umiejętnością gotowania, sprzątaczka (ktoś o niskich wymaganiach zarobkowych) i mój sim pokazujący menu i sprzedający, ewentualnie, jak nie ma dobrego kucharza warto, by sim miał wysokie gotowanie i sam pitrasił. Ceny przeciątne, równiutko po środku. Przy 5 poziomie dodać minimum 2 stoliki. Przy 7-8 poziomie ok. 10-12 stolików (nigdy nie dawać więcej niż 2 krzesła, bo to niepotrzebny wydatem, jak się nie ma dużo simoleonów) i załoga: kucharz (do tego momentu na pewno się ktoś znajdzie z wysokim gotowaniem), pomywacz, 2 kierownicy i 2 kelnerzy. Ceny zachować do końca przeciętne, ale przy 6-7 poziomie i po otrzymaniu nagrody Najlepszy z najlepszych (niech wisi lub stoi) wywalić z menu potrawy poniżej 5-6 poziomu gotowania. Należy pamiętać, iż u kelnerów często wzrasta potzeba zarobków i trzeba szybko dawać podwyżki żeby nie odeszli, lecz mozliwość taka jest tylko wtedy, gdy lokal jest zamknięty.
Dzięki Ci za ten poradnik i wszystkim, którzy starali się mi pomóc. No więc sprzedałam ten lokalik, z dwoma stolikami to była utopia a ja tak lubię tę parcelę, że zwróciłam ją grze i znowu mogę jeździć niezobowiązująco tam na obiad - a personel jest ten sam, jaki był nim kupiłam tę knajpkę. Teraz buduję lokal wg wytycznych redkikredki i zobaczymy jak będzie. Moja simka dostała za tamten lokal trochę kasy, w międzyczasie osiągnęła szczyt kariery obiboka a za taniec nago dostała 20 tys., więc czas zainwestować w coś większego i bardziej luksusowego Zobaczymy jaki ze mnie magik

pozdrówki
g

stare 06.04.2006, 08:06   #15
Sylvanna
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał goryczka2
a za taniec nago dostała 20 tys.,
Jak można tańczyć nago i dostać 20 tysiów???

stare 06.04.2006, 09:16   #16
goryczka2
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał SYLVANA
Jak można tańczyć nago i dostać 20 tysiów???
hihi Gdy osiągniesz szczyt kariery obiboka i pójdziesz do pracy, może Ci wyskoczyć taka historyjka, zawsze jest prawo wyboru, możesz też zignorować (wiem, chaotycznie, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi ). Nie pamiętam jaka to była historyjka, ale moja simka miała chyba rozkręcić imprezę śpiewając lub tańcząc, wybrałam taniec nago, to był dobry wybór i i zarobiła 20 tys

stare 06.04.2006, 13:29   #17
Kash
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał redkakredka
Należy pamiętać, iż u kelnerów często wzrasta potzeba zarobków i trzeba szybko dawać podwyżki żeby nie odeszli, lecz mozliwość taka jest tylko wtedy, gdy lokal jest zamknięty.
jaka możliwość? Dawać podwyżki, żeby odeszli czy żeby nie odeszli?

stare 07.04.2006, 10:11   #18
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Kash
Mozliwosc dawania podwyzek kelnerom jest tylko wowczas gdy juz zamkniesz lokal. W trakcie pracy sa tak zapracowani ze nie sposob ich od pracy oderwac Oczywiscie chodzi o to zeby nie odeszli

stare 07.04.2006, 13:59   #19
redkakredka
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Kash
jak masz otwartą restaurację i klikniesz kelnera, to masz tylko opcję obsługi, czyli posadzi cię przy stoliku czy barze; dopiero gdy masz zamknięty lokal, a pracowników na parceli, możesz wydać jakieś inne polecenia kelnerowi, takie jak zmiana stroju, nowy przydział, awans, czy podwyżka

stare 03.05.2006, 14:07   #20
gotrig
Guest

Domyślnie

mam wrazenie, ze w ogole b.ciezko jest prowadzic restauracje.
Niestety przezylem frustracje.
Trzech braci (wszyscy po studiach) z kapitałem 60 tysiecy probowalo rozkrecic ten biznes i skonczylo sie wielkim bankructwem Stracili wszytkie pieniadze, restauracja nie przynosila dochodow, choc niby klienci przychodzili, jedli, nie skarzyli sie na nic.
Bracia pracowali ciezko, wszystko robili sami, nie zatrudniali zadnych pracownikow (zeby zmniejszyc koszty utrzymania lokalu). Niestety daremnie. Pelne bankructwo.

I tak sobie mysle...czy jest sens grania na parceli publicznej? Simy pracujac tam byly zaraz czerwone i szybko spadala im energia, ktorej nie dalo sie zregenerowac w zaden sposob, poza zamknieciem lokalu i powrotem do domu. Ale powiem szczerze ze granie przez 5 minut i wczytywanie na nowo parceli mieszkalnej, ktore trwa (przynajmniej u mnie) dosc dlugo, jest denerwujace.
Chyba, ze znacie jakies sposoby na odnawianie energii, o ktorych nie wiem? Kawa jest malo skuteczna

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania