![]() |
#11 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
Ja tez mam ten problem. Klienci decyduja sie na moj lokal, niektorzy usiada a niektorzy od razu wychodza zadowoleni chociaz nic nie zjedli! co jest? :wacko:
|
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
Na początek 6 stolków, kelnerka, kierownik (najlepiej z wysoką sprzedarzą), kucharz w wysoką umiejętnością gotowania, sprzątaczka (ktoś o niskich wymaganiach zarobkowych) i mój sim pokazujący menu i sprzedający, ewentualnie, jak nie ma dobrego kucharza warto, by sim miał wysokie gotowanie i sam pitrasił. Ceny przeciątne, równiutko po środku. Przy 5 poziomie dodać minimum 2 stoliki. Przy 7-8 poziomie ok. 10-12 stolików (nigdy nie dawać więcej niż 2 krzesła, bo to niepotrzebny wydatem, jak się nie ma dużo simoleonów) i załoga: kucharz (do tego momentu na pewno się ktoś znajdzie z wysokim gotowaniem), pomywacz, 2 kierownicy i 2 kelnerzy. Ceny zachować do końca przeciętne, ale przy 6-7 poziomie i po otrzymaniu nagrody Najlepszy z najlepszych (niech wisi lub stoi) wywalić z menu potrawy poniżej 5-6 poziomu gotowania. Należy pamiętać, iż u kelnerów często wzrasta potzeba zarobków i trzeba szybko dawać podwyżki żeby nie odeszli, lecz mozliwość taka jest tylko wtedy, gdy lokal jest zamknięty.
|
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrówki g |
|
![]() |
#15 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
#16 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
#17 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
#18 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
#19 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
#20 |
Guest
|
![]()
mam wrazenie, ze w ogole b.ciezko jest prowadzic restauracje.
Niestety przezylem frustracje. Trzech braci (wszyscy po studiach) z kapitałem 60 tysiecy probowalo rozkrecic ten biznes i skonczylo sie wielkim bankructwem ![]() Bracia pracowali ciezko, wszystko robili sami, nie zatrudniali zadnych pracownikow (zeby zmniejszyc koszty utrzymania lokalu). Niestety daremnie. Pelne bankructwo. I tak sobie mysle...czy jest sens grania na parceli publicznej? Simy pracujac tam byly zaraz czerwone i szybko spadala im energia, ktorej nie dalo sie zregenerowac w zaden sposob, poza zamknieciem lokalu i powrotem do domu. Ale powiem szczerze ze granie przez 5 minut i wczytywanie na nowo parceli mieszkalnej, ktore trwa (przynajmniej u mnie) dosc dlugo, jest denerwujace. Chyba, ze znacie jakies sposoby na odnawianie energii, o ktorych nie wiem? Kawa jest malo skuteczna ![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|