![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Pirat ?
Zrób wg opisu z przyklejonego topicu: "Problemy z budowaniem..." |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
mam oryginała
może coś da informacja, że wcześniej mialem pirata i zostało coś po nim w rejestrze...czyściłem rejestr jv16 ale wciąż ten sam problem ;( prosze pomozcie Ostatnio edytowane przez domo-kun : 18.04.2006 - 20:23 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
hmmm... miałem podobny problem....
A może masz porysowaną płytę? Jak nie to może wadliwa? Kiedy ją kupiłeś? |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
płyta czysta, kupiona dzisiaj
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Dobra, problem rozwiązany dzięki uprzejomści pani z EA Games. Otóż jeśli płyta nie chce sie odpalać robimy następujące rzeczy:
Jesli pojawia sie komunikat z prosba o wlozenie wlasciwej plyty do napedu, prosze wykonac nastepujace czynnnosci: 1. Przelaczyc tryb pracy napedu z DMA na PIO Mode. Tryb pracy napedu przelaczyc mozna poprzez Menagera Urzadzen. W pozycji Kontrolery IDE/ATAPI znajduja sie dwa kanaly: podstawowy i pomocniczy kanal IDE. Prosze wejsc we wlasciwosci i ustawienia zaawansowane kanalu, na ktorym podlaczony jest naped, a nastepnie zmienic tryb pracy napedu z DMA na PIO badz odwrotnie. 2. Sciagnac i zainstalowac poprawke do SafeDisc ze stron Microsoftu: http://tiny.pl/1w6 3. Jezeli plyta glowna jest na chipsecie nForce sciagnac i zainstalowac (bez komponentu ide driver) najnowsze sterowniki do plyty ze strony www.nvidia.pl. 4. Sciagnac i zainstalowac najnowszy firmware do napedu pobrany ze strony producenta. 5. Prosze sprawdzic czy oprogramowanie w tle nie powoduje konfliktu z zabezpieczeniem (program antywirusowy,gg itp) Jeśli można to przyklejcie |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|