Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.04.2006, 17:59   #1
away
Guest

Domyślnie Nie włącza się...

Mam problem. Więc... Zainstalowałam The Sims 2 (+ trzy dodatki) i chcę włączy grę, a komputer się zywczajnie wyłącza... Myślicie, że to błąd systemu? Jak tak, to czy muszę od nowa instalować windowsa, czy można temu zaradzić w jakiś inny sposób?

Proszę o pomoc
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.04.2006, 18:30   #2
Vanillienné
Guest

Domyślnie

Czy to tylko jak włączasz simsy, czy z każdą inną grą? Ja za bardzo się na tym nie znam, ale coś czuję, że to nie jest wina simsów.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.04.2006, 18:45   #3
Kladź
Guest

Domyślnie

Miałam podobne sytuacje, włączałam simy i dupa za przeproszeniem komputer sie restartował. Czasami była to wina dodatków. Raz wina wirusów. Zrobiłam reinstall i pomogło. Nie wiem jak jest w Twoim przypadku. Może spróbuj reinstal ?
Chociaż raz miałam taką sytuację, nie robiłam nic a po formacie było normalnie. Jeśli to nie to, to szczerze nie mam pojęcia
Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.04.2006, 08:55   #4
Tenebris
Guest

Domyślnie

Przeinstaluj Windows bez zbędnego formatowania dysku tylko, bo to może nie być wcale potrzebne i zobacz czy błąd wyskakuje ponownie, jeżeli tak to hmmm... Przenieś folder z dodatkami z gry w jakieś bezpieczne miejsce i zobacz czy przy uruchomieniu gry znowu restartuje jak nie to wina dodatków jak tak musisz od instalować i zainstalować grę ponownie, bo innego wyjścia nie widzę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.04.2006, 19:04   #5
Marycha
Guest

Domyślnie

MNie robiło się identycznie (no można powiedzieć ze nadalsię trak robi)no ale komp się wyłancza i na nowo go włanczam i odpalam gre i wtedy odpala.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.04.2006, 09:32   #6
Miśka
Guest

Domyślnie

a może procesor sie zabardzo przegrzewa i sie wyłacza komp zeby sie nie spalil
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.04.2006, 20:10   #7
away
Guest

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Gra działa, włącza się, ale teraz się zawiesza. I to na maxa, bo za nic komputer nie chce się odwiesić. Nie powinno tak się dziać, tym bardziej, że mam dobry sprzęt i spełnia on wymagania gry. Tym bardziej, że gra kiedyś działała bez problemu. Nie mam żadnych wirusów (przynajmniej norton ich nie wyszukał), a dodatki z kompa, które ściągm, to tylko i wyłącznie ubrania, które jak czytałam rzadko szkodzą grze (wcześniej nic nie przeszkadzało w uruchomieniu gry).
Wie ktoś może dlatego tak się dzieje? To strasznie irytujące, gdy chcę stworzyć rodzinę, zbudować dom, a gra po pięciu minutach po uruchomieniu zawiesza się na amen ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.04.2006, 09:47   #8
MarekS
Guest

Domyślnie

A miałem taką nadzieję, że przynajmniej za drugim razem podasz podstawowe parametry - procesor, RAM i miejsce na dyskach... Nikt nie jest jasnowidzem, chociaż jak widać niektórzy się mocno starają
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.04.2006, 11:06   #9
away
Guest

Domyślnie

Okay, więc podam wszystie informacje, które znam:

Procesor: Athlon 2500
Płyta główna: MSI KT4AV
Pamięć RAM: 256MB
Karta grafiki: ATI Radeon 9200 128MB
HDD; pojemność w GB: 120/7200

Miejsce na dysku C (tam instalowałam TS2, bo tego wymagała gra - na innych dyskach nie poszła) 9,13GB.
Dysk D 22,8GB
Dysk E 41,2GB

to chyba tyle... Chciałam przypomnieć, że gra kiedyś działała, potem zaczęła się przycinać, a teraz to już tragedia (chociaż po reinstalce windowsa kilka miesięcy temu działała bez problemu przez miesiąc) ;\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.04.2006, 13:27   #10
Vanillienné
Guest

Domyślnie

A nie masz np. jakichś wirusów? One potrafią zszarpać grę.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania