Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.05.2007, 18:17   #11
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Z ubraniami, meblami i fryzurami jest tak, że aby działać, potrzebują kształtu i koloru. Możliwe, że brakuje albo jednego, albo drugiego. Ja tak wybiórczo nie usuwałam niczego i nie jestem pewna, czy to może być podwodem tego migania (inni polecali ten sposób z rozdzielaniem dodatków na części).

A czy instalowałaś kiedykolwiek CEP-a?
CEP jest potrzebny do działania recolorów mebli itp., więc skoro u Ciebie działały, to pewnie go musiałaś mieć.
On sie instaluje w Downloads, ma nazwę "_EnableColorOptionsGMND" (no, chyba że masz inną wersję z inną nazwą), on powinien zawsze być w Downloads. Może jak go wstawisz, to pomoże?
Z tego co pamiętam ktoś tu kiedyś na forum miał problem z migającymi meblami (mimo, że miał CEP-a) i po ponownej instalacji CEP-a już było dobrze.
Tutaj jest do ściągnięcia:
http://sims.ambertation.de/en/cep/

A tak poza tym to jest właśnie kłopot z tymi meshami (kształtami), bo jak się ma jakieś kształty i tekstury (np. ubrań), to nie wiadomo, co do czego. W Clean Installerze meshe to wszystkie pliki, które nie są przypisane do żadnej kategorii. Możesz sobie wszystkie zostawić - wtedy będziesz miała pewność, że każdy ściągnięty dodatek w grze ma swój mesh. Ale i tak nie można wykluczyć, że to jakiś mesh może psuć Ci grę... Takiej idealnej recepty nie znam niestety...
Ja sobie ostatnio wszystko w Downloads posortowałam (tzn. zrobiłam foldery Ubrania, Fryzury itd.), bo już nie raz miałam problem z tymi dodatkami, a w ten sposób można sobie nieco ułatwić na wypadek, gdyby coś w przyszłości zaszkodziło.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.05.2007, 19:27   #12
Anastazja
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Isi
A czy instalowałaś kiedykolwiek CEP-a?
a wiesz, że nie instalowałam, pierwsze słyszę
re kolory działały więc może coś mi się automatycznie instalowało
bardzo dziękuję za link
spróbuję, nie mam nic do stracenia

Cytat:
Napisał Isi
Ja sobie ostatnio wszystko w Downloads posortowałam (tzn. zrobiłam foldery Ubrania, Fryzury itd.), bo już nie raz miałam problem z tymi dodatkami, a w ten sposób można sobie nieco ułatwić na wypadek, gdyby coś w przyszłości zaszkodziło.
wiesz dobry pomysł, chyba mam nauczkę, to moje pierwsze moje ściąganie
(downloads 6000 sztuk )
ale co tu się dziwić, chodzę po stronach i to ładne, tamto ładniejsze a następne jeszcze ładniejsze - dają to biorę
ale teraz z przymusu trochę zrobię porządek
i tak niektóre rzeczy wogule nie używałam ,,,,i będę już mądrzejsza

a tak można segregować w foldery chyba a zawsze piszą że trzeba do downloads, więc tam kładłam :con:
i teraz tak myślę, że mam ponad trochę 6000 sztuk w downloads a jakoś w grze to tak dużo tego nie ma
a to czemu?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.05.2007, 21:11   #13
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał Hybris
a wiesz, że nie instalowałam, pierwsze słyszę
re kolory działały więc może coś mi się automatycznie instalowało
bardzo dziękuję za link
spróbuję, nie mam nic do stracenia
Raczej sam się nie mógł zainstalować, ale są osoby, które nie mają, ale wszystko działa, więc i tak się zdarza.
Ale racja, na pewno nic nie stracisz na tym.
Cytat:
Napisał Hybrid
wiesz dobry pomysł, chyba mam nauczkę, to moje pierwsze moje ściąganie
(downloads 6000 sztuk )
ale co tu się dziwić, chodzę po stronach i to ładne, tamto ładniejsze a następne jeszcze ładniejsze - dają to biorę
ale teraz z przymusu trochę zrobię porządek
i tak niektóre rzeczy wogule nie używałam ,,,,i będę już mądrzejsza

a tak można segregować w foldery chyba a zawsze piszą że trzeba do downloads, więc tam kładłam :con:
i teraz tak myślę, że mam ponad trochę 6000 sztuk w downloads a jakoś w grze to tak dużo tego nie ma
a to czemu?
Też zawsze tak ściągałam, w ogóle większość osób w ten sposób robi.
Trzeba dawać wszystko do Downloads, ale w Downloads można utworzyć kolejne foldery i ponazywać je po swojemu. Powinno w grze wszystko działać, byle te foldery były w Downloads.
A z tymi sztukami... Zależy co ściągałaś. Bo może masz tam jakieś pliki tekstowe i obrazki dodatków - takie możesz wyrzucić, bo są niepotrzebne.
Możliwe, że wrzuciłaś do Downloads pliki .sims2pack, a one nie działają po wrzuceniu - trzeba je zainstalować klikając w każdy (po kolei) dwa razy myszką. Wtedy otwiera się okienko instalacji (takie maxisowe, a jak masz Clean Installer, to takie okienko Clean Installera).
A dodatki typu .package działają po wrzuceniu do Downloads.

PS. SimsWeb działa, tutaj jest ten poradnik do SimPE:
http://forum.simsweb.pl/showthread.php?t=12
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.05.2007, 17:30   #14
Anastazja
Guest

Domyślnie

:tu: dzięki dzięki
właśnie będę robić letnie porządki i będę już dbać o downloads
i chłamu tam nie dawać
dzięki dzięki
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania