Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.06.2007, 13:54   #61
Darlene
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał kaja13
mam pytanko bo za dwa dni chyba bede moiec ten dodatek nie moge sie doczekac ;( wiem jak to zobacze to sie wzruszęęęale mam pare pytanek co można robić z tymi pingwinkami??i czy sa nowe rodziny i okolica??odpiszcie pliska
Są nowe rodziny,zamieszkują one okolice o nazwie "Kwitnące Wzgórza" .
A co do pingwinka to można go tylko głaskać .
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.07.2007, 18:36   #62
Fizzly
Guest

Domyślnie Odp: Wrażenia z gry.

Cytat:
Napisał CoRnEliA :)
Każda pora roku trwa tylko 5 dni? beznadzijenie no mogli juz jakos bardziej relalistycznie zrobic ;p
Czepiasz sie, mozesz sobie sterowac pogoda jak ci malo. A okres niemowlaka, ktory trwa niecaly tydzien - czy to jest normalne? Glupie gadanie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.07.2007, 14:19   #63
Sylvanna
Guest

Cytat:
Napisał _Sol_
A co do pingwinka to można go tylko głaskać .
Pingwin może zeżreć rybę jak się ją położy na ziemi .

A wracając do tematu. Ten dodatek chyba najbardziej mi przypadł do gustu. Pomijając pogodę (obiecywaną już w podstawie) bardzo podobają mi się wsiowe mebelki, możliwość łowienia rybek no i uprawianie warzyw (całkiem nieźle można na tym zarobić). Mogli dodać jeszcze uprawę kwiatów. Co jeszcze.... simoroślinki są fajne (szkoda tylko, że na studia iść nie mogą). No i jeszcze to coś do jeżdżenia na łyżwach i wrotkach. Szkoda, że na nartach zjeżdżać nie mogą.
Reasumując - chyba najlepszy ich dodatek.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.07.2007, 23:02   #64
vanity
Guest

Lubię 4PR, ale mimo wszystkim jet na drugim miejscu, zaraz po NŻ. Hm...co mi się podoba? To, że wreszcie pada deszcz, śnieg....Jest realistyczniej. Doszło wiele nowych interakcji. Pojawiła się nowa okolica, są simorośliny, można dbać o własne owoce i warzywa....No można rak wymieniać i wymieniać. A wady? Nie widzę żadnych wad =] Trzeba przyznać, że twórcy postarali się i dali nam wspaniały dodatek do gry. Jest dopracowany, ciekawy, inny...W końcu nie jest kopią jakiegoś dodatku z The Sims 1.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.07.2007, 09:48   #65
riannon
Guest

Według mnie to chyba najlepszy dodatek. Wprowadza wiele nowych możliwości, przedewszystkim pogodę, na która czekalam od samego początku The Sims 2. Dalej możliwosci uprawy ogródka jest bardzo fajna, ae te rangi ogrodnika zdobywa sie trochę za szybko. Spodobał mi się ten komplecik z mebelkami ze wsi:], ale za to raczej nie przypadł mi do gustu ten hawajski.
Ogólnie, dzięki temu dodatkowi moje simy sa jakies takie bardziej rodzinne:], wiec jestem zadowolona z 4PR.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.07.2007, 13:12   #66
Juziol
Guest

Gdy zakupiłem ten dodatek, odniosłem wrażenie, że coś sie zmieniło ze mną. Ongiś robiłem to tylko dlatego, iż lubiłem w to grać i cieszyła mnie każda nowość związana z The Sims 2, ale teraz... poczułem pewien zawód. Twórcy zaniedabali swoją robotę... ok. śnieg naprawdę wygląda interesująco, deszcz - na pierwszy rzut oka też, oświetlenie - nowa paleta ciepłych i szarych barw, ale... czy ja już o tym kiedyś nie słyszałem, czy aby twórcy nie mieli zamierzeń na pogodę już w podstawowej odsłonie? Czuję się oszukany, dlaczego dali pogodę? Przecież po premierze The Sims 2 na pytania graczy: "dlaczego zrezygnowaliście z pogody", odpowiadali jednogłośnie: "w simowym świecie, zawsze ma być ładnie". Przecież to paradoks. Kolejne interakcje, ciuchy i zmiany, ale po jakie licho w nowym dodatku, jeżeli nie można tego było dać przy okazji wcześniej. Odniosłem katastrofalne wrażenie, iż gracze przestali się liczyć dla twórców i producentów, ale szmal, czysty chajs za odwalony byle jak dodatek. Tak nie powinni robić, z każdym dodatkiem jest coraz gorzej, dochodzi kupa błędów, złe połączenia packów i interakcji. Źle.
Kiedy włączyłem zatem po raz pierwszy ten dodatek, poprostu przejawiałem czystą ciekawość i chęć zobaczenia "co jest w środku" i gra, jak żadna inna, znudziła mi sie już pierwszego dnia. Banał i pustynia ukryteko bezsensu zioneła mi prosto w twarz, roztwierając usta. "Ta gra mi się niepodoba" - stwierdziłem. Do czego zmieżam...? Chę poinformować, iż według mnie oficjalny dodatek Cztery Pory Roku jest klapą i niewypałem. Nie przedstawił prawdziwych uroków kazdego sezonu, zaledwie minimalną dawkę. Gdzie sanki wzorem z The Sims, deski, zamki z piasku... atrakcje? Jest ich mało. Niech nie mówią, że zrobią to w następnym dodatku, lub wydaniu The Sims 3, bo to już się robi nudne. Gdybym miał wystawic ocenę, dałbym zaledwie 3/10, 3 - za to, że cokolwiek raczyli zrobić, 7 - odejmuję za lenistwo i chciwość, bo pogoda nie musiała czekać specjalnie na 5 dodatek, ale być odrazu, lub (jeżeli już) przy okazji Podróży.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2007, 10:52   #67
Bella
Guest

Mi się osobiscie dodatek podoba bardzo bardzo mi sie podoba fakt, ze w czasie wiosny młodzi simowie szybciej niz zwykle znajduja drugą połówke to pielegnowanie ogrodka i drzew, łowienie ryb i inne pierdołki po prostu swietny dodatek ^^
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.07.2007, 13:50   #68
Angie96
Guest

Ja mam Jest bardzo fajna i to jest jeden z najlepszych dodatków, bo daje najwięcej realizmu do gry.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2007, 10:22   #69
sylwia_pam
Guest

Smile Odp: Wrażenia z gry.

ja mam i sa bardzo fajne tylko denerwuje mnie ze moji simowie jak pada deszcz to leca do okna
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.07.2007, 19:37   #70
semus
Guest

No mi się dodatek bardzo podoba mimo że jestem dosyć wybredny (wyjaśniam: mimo że wszystkim zwierzaki podobały się w jedynce i dwójce mi nigdy się nie podobały i nie wiem dlaczego to samo z nocnym życiem), fajne efekty burzy i śniegu, fajne rzucanie się kulkami sniegu i lepienie bałwana, fajne uprawianie ogródka i nowe opcje zawodowe. Polecam!!!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania