Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.09.2007, 16:33   #21
Ariedale
Guest

Domyślnie Odp: Zamrożone Irysy

Za grafikę przepraszam, mam ustawioną na wysoką. Ja mam po prostu beznadziejną kartę graficzną. Gram na laptopie, jednak ciesze się, że podoba wam się sama historia.
A i III odcinek nie będzie taki super długi, bo bym was zanudziła na śmierć
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.09.2007, 17:14   #22
Anastazja
Guest

Ariedale -masz dobry pomysł.
Jak to Twoje pierwsze FS, to można się spodziewać, że kiedyś napiszesz cudo.
Ale teraz słuchaj Irbis, bo to mądra dziewczyna.
Słuchaj też konrada(2310), bo mądrze Ci napisał.

I nie popadaj, pod wpływem niektórych komentarzy w samouwielbienie.
Staraj się być obiektywna, do tego co napiszesz.
Masz możliwość drukowania tekstu?
Jeśli tak, to drukuj go, chowaj do szuflady i czytaj po dwóch dniach.
Oceń go sama.

Staraj się być sobą i nie myśl, że musisz sprostać wymaganiom czytelnika, bo to Cię wypali. Bo to zniszczy Twoją wenę i natchnienie. Skupiaj się nad tym co chcesz napisać. Tak jakbyś to robiła tylko dla siebie, a nie z myślą, że dasz to na forum.

Nie będę nic już mówić, bo wiem jak nieraz komentarze utrudniają pisanie.
Napisz, co tam sobie wymyśliłaś, a Ja na koniec napiszę Ci, czy historia chwyta za serce.
Na sam koniec, podsumuję i napiszę co myślę o całej historii.
Dam Ci też pewne wskazówki, które być może będziesz chciała kiedyś wykorzystać.
Teraz, nie chcę Cię stresować, bo widać, że Twoje FS, to przemyślana historia. Nie zmieniaj tego.
Pozdrawiam "Dziecko Słońca"

Odpowiedź z Cytatem
stare 23.09.2007, 17:35   #23
Ariedale
Guest

Dzięki Naomi
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.09.2007, 14:19   #24
Ariedale
Guest

Domyślnie Zamrożone Irysy odcinek III

No i proszę, oto najnowszy III odcienk Zamrożonych Irysów. Nie jest tak długi jak zapowiadałam, ale uznałam że taki będzie lepszy. No cóż, Ellen postanowiła wcielić swój plan w życie. Zobaczcie czy sie jej uda. Pozdrawiam Ariedale i życzę miłego czytania
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zamrożone Irysy
Ocinek III-Dziennik rodzin Mensual
Dziewczyna szybko wbiegła do sierocińca. Podeszła do Samsunga i zdyszana zapytała:
-Samsung…mogę coś sprawdzić…w komputerze?
-Ale się zadyszałaś-uśmiechnął się chłopak-Jasne! Tylko…
-Dzięki- Ellen nie czekała na odpowiedź, wbiegła do jego pokoju i podeszła do komputera. Jako, że był jedyny w sierocińcu, był często używany. Gdy podeszła, okazało się, że ktoś coś z niego ściągał.
-Samsung -zawołała- Chodź tutaj!
Rudzielec, wszedł do pokoju. Podszedł do komputera i powiedział- Ellen, bo widzisz ściągam teraz coś dla pani Joli. Musisz uważać, żeby tego przypadkiem nie zamknąć. Widzisz! Ten pasek, jak będzie cały brązowy, będzie to oznaczać, że się ściągnęło. Rozumiesz?
-Ech-Czarna westchnęła-Jasne, no to teraz idź.
Weszła w Internet Explorer i wpisała www.administracja.sim, chciała już wpisać Woods, gdy do pokoju weszła pani Jola.
-Och, Ellen czy mój projekt skończył się już ściągać?-opiekunka pochyliła się nad nią.
-E…tak-odpowiedziała i wydrukowała 16 stron.
-Dziękuje mała-powiedziała i wyszła.
Ellen szybko, wpisała Woods. I czekała, aż skończy się ładować.
-Kristina Wods, Helena Woks. Nie ja szukałam Woods!- czytała Ellen.
Pomyślała, czy powiedzieć komuś o swoim planie? W pierwszy momencie pomyślała o Loli. Chociaż, w czym by mi ona pomogła? W niczym. Postanowiła poprosić, o pomoc Marka i Anię. Marek, był świetnym informatykiem. Ania dobrze, znała tutejsze okolice.
Wyszła z pokoju Samsunga i podeszła do Marka.
-Marek, musisz mi pomóc-szepnęła do niego Ellen.
-A w czym-chłopczyk popatrzył na nią-Zepsułaś komputer?
-Nie, ale ty musisz mi coś sprawdzić w komputerze, dobrze?
-Jasne, na jakiej stronie i co?- Mareczek wstał i zaczął kierować się do komputera.
-Znajdź informację o rodzinie Woods, ok?
-Idziesz, szukać swoich rodziców?- Mareczek przewidział co chcę powiedzieć czarnowłosa-Już idę.
Następnie podeszła do Ani i zapytała się o plan okolicy.
-Plan okolicy? Wyjeżdżasz?
Ellen skinęła głową.
-Uwzględnię jakieś tanie hotele i bary szybkiej obsługi-puściła do niej oczko, i pobiegła rozpisywać okolicę.
-A teraz-pomyślała Ellen- Pójdę poszukać, czegoś w moich książkach.
Popatrzyła na półkę z książkami, jej uwagę przykuła książka z napisem „Dziennik rodzin Mensual”.
Otworzyła na pierwszej stronie i zaczęła czytać: „Jedną z pierwszych osób, które zamieszkały Mensual była panna Ewelina Kryktacz. Wyszła ona za Seweryna Woods’a. Zamieszkali przy Paprotnej 12/A. W 1997 urodziło się pierwsze dziecko w Mensual Ellen Woods”
Ellen zamknęła książkę. Otworzyła szawkę nocną i wzięła do ręki rodzinne zdjęcie.
-O Boże-jęknęła i upadła na podłogę-A więc, tak nazywała się mama-Ewelina, a t-tato Seweryn. Ojej…
Wiedziała już, gdzie ich szukać. Jej serce przepełniła radość. Jakże się cieszyła. Jakże była szczęśliwa. Wiedziała gdzie mogą być, poczuła ciepło w sercu.
Natychmiast wygrzebała z pod łóżka, mały plecak. Trudno, nie będzie jej na wielu lekcjach. Znalezienie swoich rodziców, jest ważniejsze. Do plecaka włożyła 100 simolenów- tylko tyle miała. Zapakowała jeszcze zdjęcie rodziców i mały zeszyt, z długopisem. W dzień ucieczki, zrobi sobie jeszcze kanapki. Wrzuciła plecak z powrotem pod łóżko. Wtedy do pokoju zapukali Marek i Ania.
-Trzymaj-Ania podała jej kartkę-na czerwono zaznaczyła tanie hotele i takie tam.
-Ellen, nic nie było o Woods’ach- Marek mówił cicho.
-Nie szkodzi, sama coś znalazłam-odpowiedziała dziewczyna-Dzięki za pomoc.
Dzieciaki wyszły, a ona spojrzała na plan który dostała od Ani.
Popatrzyła się na rozpiskę, dom dziecka, bar „Obok drogi”, motel „Cardream”.
I mnóstwo innych małych sklepów, spojrzała na ulice. Sierociniec mieścił się na Lazurowej. Kilka kilometrów dalej była Paprotna.
-Najpierw pójdę do „Cardream’a” a potem skieruje się na Paprotną-pomyślała. Ponownie wyjęła mały plecaczek i włożyła tam plan. Zostało jej już tylko napisać list do Loli.
Wyszła z pokoju. Jako, że była 14:30-to skierowała się na obiad do jadalni. Mimo, iż na obiad były dzisiaj placki ziemniaczane, które bardzo lubiła obiad zjadła w milczeniu.
Potem godziny wlokły się niemiłosiernie. Oglądała telewizję, grała w Miszno. Wieczorem po kolacji, skończyła pisać list do Loli:
„Droga Lolu! Nie miej mi za złe, że dziś wieczorem widziałaś mnie po raz ostatni. Postanowiłam odnaleźć moich rodziców, znalazłam na dużo informacji o mojej rodzinie. Piszą ten list mam łzy w oczach. Byłaś moją najlepszą i najbardziej oddaną przyjaciółką.
Nigdy Cię nie zapomnę. Ale gdybyś dostała szansę od losu, taką jedną jedyną. Czy ty nie poszłabyś szukać swoich rodziców. Nie chciałabyś się ich zapytać, czemu Cię zostawili?
Ja chcę ich o to zapytać. Chcę wiedzieć, czemu mnie zostawili…Czy mnie kochają. Kochana Lolu musisz wiedzieć, że to silniejsze ode mnie. Mam nadzieję ,że mnie nie zapomnisz. Może jeszcze kiedyś się spotkamy. Pozdrawiam Cię Twoja Ellen.”
Kiedy skończyła to pisać, wszyscy już spali. Na palcach weszła do pokoju Loli, położyła kartkę na jej szafce. Spojrzała kolejny raz na przyjaciółkę. Wyszła…
Czym prędzej pognała do łóżka. Położyła się pod ciepłą pierzyną. Następnie zaczęła rozmyślać, o całej sytuacji. O swoim pochodzeniu, o matce i ojcu. Rozmyślała także o sierocińcu-miejscu z którym mimo, wszystko była zżyta. Dużo się wydarzyło, tego dnia.
-Chociaż, jeszcze się może wszystko zdarzyć- pomyślała i zasnęła.
CDN
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Niedługo IV odcinek, zapraszam do komentowania Ariedale
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.09.2007, 15:48   #25
Jean

Reputacja: 10

Fajne FS. Temat znany, ale nie oklepany. Nikt nie wział się za pisanie niego. Cieszę, się że Ty to zrobiłaś. Nie powiem, że masz talent do pisania. Musiałabym przeczytać cos twojego kiedy skończysz 18 lat. Wtedy wszystko inaczej brzmi. Teraz jest to pisane prostym jezykiem jaki znasz. Potrafisz zaciekawić pisaniem.
Czekam na nast. odć.
stare 25.09.2007, 16:45   #26
zastepca
Guest

Robisz fajne ujęcia i treść jest dobora. Jak czytałam jak ona pisała ten list to łzy stanęły mi w oczach
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.09.2007, 19:06   #27
miracle
Guest

Znowu. Świetny odcinek, jak każdy.
Tylko naprawde... Możesz pisać odcinki w dłuższym czasie, ale żeby były dłuższe. Takie krótkie to aż szkoda czytać.
Co do samego FS. to bardzo mi się podoba.
Czekam na następne.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.09.2007, 19:52   #28
Abigail_Kocur

Reputacja: 17

Dobry odcinek,tylko krótki,ale liczy się jakośc .
Abigail_Kocur jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.09.2007, 15:24   #29
Krimii

Reputacja: 10

Ładne...Tylko nie moge stawić Ci oceny. Mimo, że FS jest ciekawe brakuje tu pewnego elementu... Może dłuszego FS?! Nie myśl, że się czepiam, Ale tu niema co oceniać... Dlatego nie oceniam bo ocena wyszła by tak:
-1 za pierwszy krótki odcinek
-1 za drugi krótki odcinek
- 1 za trzeci krótki odcinek
Razem:7 /10

stare 26.09.2007, 17:13   #30
Ariedale
Guest

Wiem, ale mi nigdy nie wychodzą długie odcinki nie wiem dlaczego Mam nadzieje, że treść ci się podoba i zdjęcia. Postaram się robić dłuższe odcinki, obiecuję A Lidio a czy podoba ci się chociaż treść, bo mi tutaj bardziej o treść i zdjęcia chodzi. A i jak waszym zdaniem potoczą się losy Ellen? Jak ją oceniacie, jaką postać najbardziej lubicie? Czekam na komcie
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania