![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Przepraszam, jeżeli nie powinnam pisać tego tu, a w mini-packach, ale to też swojego rodzaju problem
![]() Mianowicie - co zrobić, by Sim upiekł ciasteczka? Probowałam różnymi Simami o różnych stopniach zaawansowania zdolności kulinarnych, ale opcji nie widzę. Poza tym - czy przyjęcie świąteczne/noworoczne to po prostu zwykła impreza, czy również powinna pojawić się jakaś osobna opcja? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 14
|
![]()
Z tymi ciasteczkami to dziwna sprawa, ponieważ moi Simowie mają je w opcjach, jako jeden z pierwszych deserów. Ciasteczka pojawiają się zaraz po galaretce, czyli przy małej liczbie punktów umiejętności.
Dla pewności: opcja znajduje się w "podaj deser" po kliknięciu na lodówkę (zapewne to wiesz, ale napisać nie zaszkodzi ![]() Jeśli nie masz tej opcji, to może u Ciebie w grze wystąpił jakiś błąd. Możesz też spróbować, położyć gdzieś w kuchni dekorację "róg obfitości", który niezbędny jest do pojawienia się opcji przygotowania pieczeni świątecznej. Nie sądzę, aby miał coś wspólnego z ciasteczkami, ale nigdy nic nie wiadomo. Co do przyjęć. Przyjęcie świąteczne chyba nie pojawia się w opcjach. Ja, chcąc takie przyjęcie urządzić, ustawiam choinkę i ewentualnie inne świąteczne dekoracje, każę komuś upiec pieczeń świąteczną oraz ciasteczka i przyjęcie się zaczyna. Właściwie jest to bardziej spotkanie, bo nikt nie tańczy. Przyjęcie noworoczne pojawia się w opcji "urządź przyjęcie > przyjęcie noworoczne". Po zaproszeniu gości, trzeba zadbać, aby poza wszelkimi imprezowymi gadżetami, nie zabrakło fajerwerków i innych noworocznych atrakcji. Dobrze jest ustawić część wybuchowych zabawek na dworze, ponieważ około północy pojawią się noworoczni goście i Simowie i tak wyjdą aby ich zobaczyć. Miłego simowego imprezowania życzy ![]()
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Dziękuje bardzo za odpowiedź, nie miałam pojęcia, że trzeba kupić "róg obfitości"
![]() Przyjęcie świąteczne urządziłam podobnie, ale zapraszając ludzi tak, jak na imprezę, więc pierwsze co zrobili, to rzucili się po chipsy... Przykry widok ;p (do tej pory rzadko kiedy ktoś w ogóle brał chipsy na imprezie, a tu wszyscy... To się nazywa pech ;p) Przyjęcia noworocznego również nie mam w opcjach, może też jest jakiś przedmiot, którego nie kupiłam, a który to uaktywnia? |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|