Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.11.2007, 04:07   #1
megwitch
Guest

Domyślnie Pieczenie ciasteczek i Święta

Przepraszam, jeżeli nie powinnam pisać tego tu, a w mini-packach, ale to też swojego rodzaju problem

Mianowicie - co zrobić, by Sim upiekł ciasteczka? Probowałam różnymi Simami o różnych stopniach zaawansowania zdolności kulinarnych, ale opcji nie widzę.

Poza tym - czy przyjęcie świąteczne/noworoczne to po prostu zwykła impreza, czy również powinna pojawić się jakaś osobna opcja?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.11.2007, 06:15   #2
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Pieczenie ciasteczek i Święta

Z tymi ciasteczkami to dziwna sprawa, ponieważ moi Simowie mają je w opcjach, jako jeden z pierwszych deserów. Ciasteczka pojawiają się zaraz po galaretce, czyli przy małej liczbie punktów umiejętności.
Dla pewności: opcja znajduje się w "podaj deser" po kliknięciu na lodówkę (zapewne to wiesz, ale napisać nie zaszkodzi )
Jeśli nie masz tej opcji, to może u Ciebie w grze wystąpił jakiś błąd. Możesz też spróbować, położyć gdzieś w kuchni dekorację "róg obfitości", który niezbędny jest do pojawienia się opcji przygotowania pieczeni świątecznej. Nie sądzę, aby miał coś wspólnego z ciasteczkami, ale nigdy nic nie wiadomo.

Co do przyjęć.
Przyjęcie świąteczne chyba nie pojawia się w opcjach. Ja, chcąc takie przyjęcie urządzić, ustawiam choinkę i ewentualnie inne świąteczne dekoracje, każę komuś upiec pieczeń świąteczną oraz ciasteczka i przyjęcie się zaczyna. Właściwie jest to bardziej spotkanie, bo nikt nie tańczy.
Przyjęcie noworoczne pojawia się w opcji "urządź przyjęcie > przyjęcie noworoczne". Po zaproszeniu gości, trzeba zadbać, aby poza wszelkimi imprezowymi gadżetami, nie zabrakło fajerwerków i innych noworocznych atrakcji. Dobrze jest ustawić część wybuchowych zabawek na dworze, ponieważ około północy pojawią się noworoczni goście i Simowie i tak wyjdą aby ich zobaczyć.

Miłego simowego imprezowania życzy Irbis
stare 12.11.2007, 13:01   #3
megwitch
Guest

Domyślnie Odp: Pieczenie ciasteczek i Święta

Dziękuje bardzo za odpowiedź, nie miałam pojęcia, że trzeba kupić "róg obfitości" Może i ciasteczka wtedy się pojawią :>

Przyjęcie świąteczne urządziłam podobnie, ale zapraszając ludzi tak, jak na imprezę, więc pierwsze co zrobili, to rzucili się po chipsy... Przykry widok ;p (do tej pory rzadko kiedy ktoś w ogóle brał chipsy na imprezie, a tu wszyscy... To się nazywa pech ;p)

Przyjęcia noworocznego również nie mam w opcjach, może też jest jakiś przedmiot, którego nie kupiłam, a który to uaktywnia?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania