Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.04.2008, 07:17   #11
wampiś

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Głupia, nudna telenowela

hm, a ja i tak widzę na dwóch ostatnich zdjęciach po kawałku nieba...
i dlaczego nie robisz spacji po znakach interpunkcyjnych? o.O strasznie dziwnie to wygląda..

na razie bez oceny

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.04.2008, 10:56   #12
Lizek

Reputacja: 10

Zaliczyłam zgona na widok nazwy FS.
To naprawdę nie zachęca do czytania.
Fotki są niezbyt dobre, małe, niewyraźne.
Mieszasz imiona typowo polskie (Jola) z zagranicznymi (Jack).
FS nawet nie przeczytałam do końca, już widzę jakie to będzie. Naprawdę wolałabym, żebyś się wyrobiła z czasem, nie tak jak większość podobnych do Ciebie, co to źle zaczynają i potem porzucają pisanie. Dlatego mam nadzieję, że Ty taka nie będziesz.

EDIT: To Ci się przyda

Ostatnio edytowane przez Lizek : 05.03.2009 - 15:04 Powód: zle napisalam slowo, ble
Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2008, 11:29   #13
Koornela
Guest

No i znowu...Nie lepiej będzie jak będziesz pisała pamiętnik jednej osoby???
Albo pisać o życiu codziennym rodziny??? A nie
z pamiętnika Joli:...
to jest chore dla mnie, a potem
z pamiętnika Marioli: ...
Mam nadzije,że poprawisz, bo to nadal wygląda na:
Problemy z rodzeńswem rozwydrzonych nastolatków któryz wychowują się bez ojca
popracuj nad tym...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2008, 12:33   #14
Gio

Reputacja: 15

Co do 1 odcinka z wypowiedzi jednej z bohaterek wynika, że te jej rozmoyślania nie trwały dłużej niż minute
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2008, 20:51   #15
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
ThumbsDown Odp: Płatki smutku (Głupia, nudna telnowela)

Właśnie: muszę powiedzieć, że w tym FS jest JEDEN WIELKI BAJZEL. Pisząc FotoStory trzeba wiedzieć, CO się pisze i JAK się pisze. Mieć jeden styl.
Na zdjęciach cały czas widać niebo. Zainwestuj w sufit (jest na MTS).
Co do tekstu też muszę się przyczepić: na samym początku powtórzenia. Czemu "Ojca" w tytule odcinka jest z wielkiej? Taki zapis odnosi się do Boga, a przecież na pewno nie o to Ci chodziło. Poza tym błędy interpunkcyjne. W tekście typu opowiadanie rozwija się skróty.
I jaki sens w tym, żeby od szóstej rano stać przy garach? Albo kto byłby taki mądry, żeby wstać o szóstej, a do szkoły mieć na dziesiątą? Głupota.
Napisałaś, że "odcinek jest głupi". Fajnie, że jesteś świadoma własnych błędów, ale trzeba robić wszystko, żeby odcinek NIE BYł głupi.
A, i nie każdy ma talent do pisania. Oczywiście, próbować można, ale jeżeli naprawdę nie idzie to lepiej dać sobie z tym spokój.
Ocena 3/10. Tut mir sehr leit :con:.

Ostatnio edytowane przez Liv : 05.04.2008 - 22:02
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 18:10   #16
Mirpul
Guest

Domyślnie Odp: Płatki smutku

1. Tak, ten brak spacji. :/
2. Trochę dziwnie to wygląda, jak wszyscy mają polskie imiona i straszy wśród nich tan Jack.
3. Nie mógłby być Jacek?
4. Poza tym nie pisze się Jack-a, tylko Jack`a jeśli już.
5. Eee... Strasznie głupie
6. I ogólnie bez sensu.
7. Wątpię, że kolesiówa, która leje się z inną była taka bardzo popularna...
8. I ogólnie wyrazy krytyki.
EDIT:
9. Niewyraźne zdjęcia
10. Zmień sobie w ustawieniach, albo rób Printy, albo ściągnij frapsa

Ostatnio edytowane przez Mirpul : 07.04.2008 - 18:12
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.04.2008, 18:18   #17
Milkaa
Guest

<Spada z krzesła i łamie noge>

Hmmmm... w pewnym momencie zaczęłam się zastanawiać czy ona chciała popełyić samobójstwo po bankiecie, czy przed/po przyjeździe.
Ta "Głupia, nudna telenowela" jest ZeREM.
* Bez spacji po znakach interpunkcyjnych
* Czy Twoja mama myje naczynia o 6-tej rano ??
* Popieram pitexa. Lepiej jest jak robisz to w formie pamiętnika naprzykład że opisujesz wydarzenia z 6 miesięcy wstecz.
* Błędy i powtórzenia
Jeżeli miałabtm pisać wszystko to zajęłoby całą stronę tematu.

Postaraj się przejrzeć tematy gdzie wszystko jest napisane wyraźnie. Jak choćby "Razem do celu", bądź "Czwarty świat"
Wtedy zobaczysz noramlne FS.
Popraw. Po raz kolejny nie daję <bo nie jestem w stanie> oceny. Całość mnie rozśmiesza i irytuje.
Szczerze mówiąc to lepszą grafikę zobaczysz w Herosach III <zdegustowana i znudzona>
Bez pozdrowień
..::Milcia::..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2008, 17:07   #18
Monia114
Guest

Domyślnie Płatki smutku cz.1.

Odc.2.Nowe Życie.cz.1.

Mam już tego wszystkiego dość.Uciekam.Gdy wszyscy już spali, spakowałam się i po prostu cicho wyszłam.Niewiedziałam gdzie mam się udać.Ech, pójdę do Izki.
Jednak nie mogę się u niej długo zatrzymać.Wszyscy wiedzą, że jest moją najlepszą kumpelą.Przenocuję u niej, a rano już pójdę do kogoś innego.Taa, do kogoś innego.Martyna czy ty myślisz czy może nie?Raczej nie..Ach, no bo do kogo mam niby iść?Pomyślem rano.Teraz lecę do Izki, bo ktoś mnie jeszcze nakryje.
Zwykle nie boję się chodzić po nocy sama, ale dzisiaj przeszedł mnie dreszcz.Zaczęło padać.Spojrzałam w niebo.Czarne chmury zebrały się nad Miłowem i chociaż było już ciemno i tak je widziałam.Zaczęło gmieć.Potworna pogoda.Okropna na samotny spacer.Spacer?Kurcze zaczynam świrować.Uciekam z domu i ja to nazywam spacerem.Och.Nie sądziłam, że kiedyś to powiem.Nie sądziłam, że kiedyś ucieknę.A to wszystko przez NIEGO.Nie.Nie będę mówić do niego "tato".On na to nie zasługuje.Szłam przez park.Deszcz padał coraz mniej.Zauważyłam jakąś starą ławkę.Usiadłam na niej.Musiałam wszystko przemyśleć.Pamiętam ten dzień kiedy on przyjechał z zagranicy.A było to tak...
-Martyno!Choc do mojego gabinetu na chwilę-zawołał mój ojciec.Weszłam, niczego nie podejrzewając.Zdziwiłam się, bo zamiast ujrzeć ojca nad komputerem, to zobaczyłam obcą kobietę.Ojciec stał obok.

-Martyno..przedstawiam ci moją partnerkem z którą spędzam czas zagranicą.-powiedział.Zatkało mnie.On i jakaś kobieta.No wiadomo była mała, ale i tak się domyślałam, że mieli romans.
-Och dziewczyno jak ty wyglądasz.Jak twoja matka.Wulgarnie i brzydko.Zrób coś z sobą.-powiedziała ta kobieta.Potem zaczęło się, że on już mamę nie kocha i jak nie chcę, żeby komus coś się stało to mam nikomu nie mówić, a jak wróci to i tak się ze mną rozprawi.
Wstałam.Deszcz stukał w ławkę.Okropny dzień.Do Izki jest dość daleko.Idę zawsze do niej pół godziny.Niezbyt mało, ale no trudno.Zawsze nie lubiłam do niej chodzić właśnie przez to.Jeszcze teraz pada.Szłam tak, rozmyślając i w końcu dotarłam do domu Izki.Pogadałam z nią trochę i poszła się położyć.

Izka powiedziała, że mogę spać w jej łóżku, a ona będzie spała na kanapie.Cóż za poświęcenie!Ale zgodziłam się.Na dworze przestało padać.Jak tak leżałam to jeszcze przypomniało mi się o Jolce.Kumpelka poznana w necie.Nikt nie wie o jej istnieniu z mojej rodziny.Chyba właśnie do niej się rano udam.

Przepraszam wszystkich za to, że dwa dni z opóźnieniem, ale chyba nikt nie zauważył Aha i przepraszam jeszcze, że taki krótki.To przez to, że mam bardzo dużo nauki i wiele sprawdzianów.Następny odcinek powiem, że będzie w niedzielę (ale nie w tą tylko za tydzień ).Oczywiście może być wcześniej, ale wolę się w terminie wyrobić. Komentujcie.Pozdrówka.

Ostatnio edytowane przez Monia114 : 11.04.2008 - 17:41 Powód: Literówka, literówka xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2008, 17:12   #19
Koornela
Guest

Zdjęcia są brzydkiej jakości acha i jak robisz zdjęcia to rób żeby były wysokie ściany okey??? Mam nadzieje, że poprawisz to ogólnie to troche drętwe to troche i mogłobybyć dłuższe...2 zdjęcia i troche opisu ale dobre i to
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2008, 17:39   #20
Monia114
Guest

Odc.2.cz.2.
Obudziłam się.Ładne słonko świeciło nad moją głową.Usłyszałam jak Izka ziewała niewyspana.Pewnie jest zła o to co się wczoraj wydarzyło.No, bo ja nie napisałam, ale trochę się pokłóciłyśmy.Właściwie nie trochę a bardzo.

-Izka..-czułam, że nie odpowie i miałam rację.Poszła do kuchni i bez słowa usiadła na stoliczku przy kuchennej ladzie, nabierając łyżką płatków śniadaniowych "Dobry dzionek" i połykając ja w pięć minut.Ta dosłownie to może i w dwie.A nałożyła taką wielką garstkę.Ale ja tu nie będę pisać o jej śniadaniu.Nie, nie chyba wam się coś pomyliło.Są ważniejsze rzeczy.Np: takie jak dzisiejsza, a właściwie wczorajsza kłotnia..
-Ding, dong, ding, dong-słychac było w mieszkaniu kiedy zadzwoniłam.Drzwi skrzypły, a w nich ukazała się Izka.
-Hejka!Nocujesz?Extra mama pierwszy raz ci pozwoliła!Jest!-zawołała uszczęśliwiona twarz Izki.A propos jej twarzy.Była taka radosna.Kurcze, ona tu się cieszy, a ja stoję w smugach deszczu.Nawet mnie nie zaprosiła.Nagle weszła do domu i trzasnęła drzwiami.Zatkało mnie.Czyżby ona...Nagle drzwi znów się otworzyły.Izka ubrała się w kurtkę.
-No to chodź, podziękujem twojej mamie za to, że się zgodziła.-powiedziała radośnie.
-Moja mama nic nie wie....-powiedziałam i wpachłam się wreszcie do środka.Stałam tam tak długo, że zdążyłam się przemoczyć do suchej nitki.Siadłam na kanapie.Obok mnie usiadła właśnie Izka.

-O co chodzi?-spytała, tym razem już nie tak radośnie jak przedtem.
-Nie twój interes!Nie chcę w ogóle o tym gadac!-zawołałam.Ja nie mogę co ją to obchodzi.Jak przyszłam to z jakiegoś powodu, nie?Och dużo by tłumaczyć.Potem znacie już resztę.Aha i właśnie przez to słowo "nie twój interes" ( a właściwie zdanie), moja najlepsza kumpela Izka, obraziła się.
-Chodź jeść!- zawołała Izka.Odezwała się do mnie, super.Normalnie sukces.Wstałam z łóżka i ruszyłam do kuchni.

Izka właśnie podawał kolejną porcję płatków "Dobry Dzionek".
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania